πρόβλημα με Sapphire ATI RADEON HD 4850

narkisos2222

Κατάσταση:

Εγγραφή: Όκτ 2012

Καταχωρήσεις: 3

καλησπέρα σας, παιδιά προέκυψε ένα ζήτημα και αν μπορούσε κάποιος να μου πει τη συμβουλή του θα ήμουν ευγνώμων. Το story: έγινε φορμάτ σε pc σε windows vista, και μετά δεν μπήκαν σωστοί οι drivers της κάρτας, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η θερμοκρασία της. (συγκεκριμένα άναβε ένα κόκκινο λαμπάκι-το T-fault όπως διάβασα σε αγγλικό φορουμ, που είναι πρόβλημα με τη θερμοκρασία και ο υπολογιστής ενώ συνέχιζε να λειτουργεί έχανε το σήμα από την κάρτα και έσβηνε η οθόνη μόνο). Η ενέργειες που έκανα ήτανε να βγάλω την κάρτα, να ξεσκονίσω την ψύκτρα που ήτανε χάλια, και να κάνω αλλαγή πάστας, καθώς και να βάλλω τους σωστούς drivers. Το αποτέλεσμα ήτανε το pc εκεί που έσβηνε σε 10 λεπτά να λειτουργεί 10-11 ώρες. βέβαια το παιδί που έχει τον υπολογιστή μου ανέφερε ότι του έχει σβήσει ξανά και με τον ίδιο τρόπο αλλά και να πέφτει απλώς ο υπολογιστής. Προσανατολίζομαι στο να κάνω στρεσάρισμα της κάρτας, να γιατί υποπτεύομαι ότι τελείωσε την αποστολή της ώστε να το εξακριβώσω...έχετε καμιά ιδέα? λέτε να τεστάρω τροφοδοτικό; παραθέτω κάτω φώτο με στοιχεία του συστήματος.

info


z3et
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μαρ 2009

Καταχωρήσεις: 8488

Η καρτα ειναι με αυτο το cooler? Αν, ναι, ολες ειχαν το ιδιο προβλημα με υπερθερμανσεις.

Δοκιμασε να την στρεσαρεις αλλα καντο με 2 τροπους. Εναν εχοντας τον ανεμιστηρα στο auto (αρα θα αυξομειωνει τις στροφες μονο του) και ο αλλος, εχοντας τον ανεμιστηρα manual στο 100% (θα σας παρει τα αυτια αλλα οκ). Ετσι θα ξερεις αν το προβλημα οφειλεται λογο των υψηλων θερμοκρασιων ή η καρτα πλεον δεν αντεχει οταν εχει φορτιο πανω της.


narkisos2222

Κατάσταση:

Εγγραφή: Όκτ 2012

Καταχωρήσεις: 3

αυτό ακριβώς είχε... οκ θα το δοκιμάσω... γενικά τοποθέτηση fan μεσα στο κουτί παίζει λέτε; Γτ από ότι παρατήρησα είναι φτηνής κατασκευής και κρατάει εύκολα μέσα θερμότητα...

Τελευταία τροποποίηση από narkisos2222 — Σαβ, 06/10/2012 - 20:52.

z3et
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μαρ 2009

Καταχωρήσεις: 8488

Αν μπορεις να του φτιαξεις λιγο την airflow, γιατι οχι. Ενας μπροστα (συνηθως στην θεση των HDD) να βαζει κρυο αερα και ενας πισω (στην μητρικη) να βγαζει σιγουρα ειναι μια αρχη για μια αξιολογη ροη αερα που και θα ριξει τις θερμοκρασιες και θα τις κρατησει σχετικα πιο χαμηλα οταν υπαρχει φορτος εργασιας.


narkisos2222

Κατάσταση:

Εγγραφή: Όκτ 2012

Καταχωρήσεις: 3

ουσιαστικά όπως έχω το κουτί βάζω μπροστά και πίσω δηλαδή, όχι στο πλάι ε; (απέναντι από την μητρική). για τον 1ο μου το προσδιορίζει το κουτί το ίδιο νομίζω οπότε είναι comple

edit. ακυρο με μπέρδεψε απλώς ένα τutorial που έβαζε fan στο πλάι. Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου Smile

Τελευταία τροποποίηση από narkisos2222 — Σαβ, 06/10/2012 - 21:43.

back to top