Ρομπέν των δασών

katerina

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 1117

O Ρομπέν των Δασών (αγγλ. Robin Hood) είναι ο αρχετυπικός Άγγλος λαϊκός ήρωας: ένας αβρός κι ευσεβής παράνομος της μεσαιωνικής εποχής, ο οποίος είναι διάσημος από σύγχρονες εκδοχές του θρύλου για το γεγονός ότι έκλεβε τους πλούσιους και μοίραζε τα χρήματα στους φτωχούς, πολεμώντας την τυραννία και την αδικία. Αυτός κι οι ακόλουθοί του συνήθως συσχετίζονται με το Δάσος του Σέργουντ στο Νότιγχαμ.

Ηταν κλέφτης αλλά ...

Κάτι αντίστοιχο έγινε και στην γερμανία :

Σε 22 μήνες με αναστολή καταδικάστηκε υπάλληλος γερμανικής τράπεζας που βοηθούσε φτωχούς πελάτες να μην κλείσει ο λογαριασμός τους μεταφέροντας στο λεφτά από τους λογαριασμούς πλούσιων πελατών. Η 62χρονη, υπάλληλος σε υποκατάστημα της τράπεζας VR σε μια μικρή πόλη της Ρηνανίας-Βεστφαλίας, μεταξύ 2003 και 2005 είχε κάνει 117 τέτοιες μεταφορές που αφορούσαν σε ποσά 7,6 εκατομμύρια ευρώ. Μεταφέροντας λεφτά από λογαριασμούς πλουσίων (που κυριολεκτικά «δεν ήξεραν τι είχαν» και δεν είχαν αντιληφθεί τίποτα) βοηθούσε πελάτες που χρειάζονταν λεφτά και έπρεπε να κάνουν υπερανάληψη (να σηκώσουν δηλαδή λεφτά περισσότερα απ' όσα είχε ο λογαριασμός τους) αλλά δεν είχαν πλέον αυτή τη δυνατότητα και ο λογαριασμός κινδύνευε να κλείσει. Όταν η υπερανάληψη ξεπληρωνόταν, μετέφερε τα λεφτά πίσω. Όμως δημιουργήθηκε "κενό" 1,1 εκ. ευρώ όταν κάποιοι δεν μπόρεσαν να ξεπληρώσουν την τράπεζα.

Η γυναίκα δεν έβγαλε καθόλου λεφτά για τον εαυτό της. Καταδικάστηκε σε 22 μήνες με αναστολή και θα χάσει τη σύνταξή της καθώς με αυτή πρέπει να ξεπληρώσει τη ζημιά της τράπεζας.

Το ίδιο έκανε και από το 2001 έως το 2005 και ένας Γιουγκοσλαβικής καταγωγής 45χρονος, μεταφέροντας συνολικά 2,1 εκατομμύρια ευρώ για να διευκολύνει φτωχούς πελάτες να πάρουν δάνειο και για να ξεπληρωθούν τα -απλήρωτα- δάνεια. Δημιούργησε «τρύπα» 640.000 ευρώ στα οικονομικά της τράπεζας Sparkasse Tauberfranken και καταδικάστηκε σε 2 χρόνια και 10 μήνες φυλάκιση.

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1108406
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8376532.stm

Με ποιό δίκαιο καταδικάστηκαν ;


DEATH

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 2219

Τώρα και εσύ βρε κατερίνα ρωτάς κάτι πράγματα. Από δικαια δεν ξέρω αλλα από την στιγμή που έβαλαν χέρι σε τράπεζες τους αξίζει η τιμωρία. Παγκόσμιος κάθε κράτος έδινε στις τράπεζες (Ιδιωτικές επιχείρησης)λεφτά τον φορολογουμενων πολιτών για να επιβιώσουν ( να μας κλέβουν νόμιμα δλδ).
Με το δίκαιο τις εξουσίας καταδικάστηκαν

____


Καλύτερα η ουτοπία παρα η μουγκoπία


back to top