Νέα σύνθεση PC και ερωτήσεις

sfirculitu

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μάι 2011

Καταχωρήσεις: 375

kαταρχήν καλημέρα σας και από μένα,
σαν νέο μέλος του GHz.gr. θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να ζητήσω την βοήθεια σας, σχετικά με την σύνθεση ενός PC. Φυσικά είμαι και εγώ στο δίλημμα ανάμεσα σε AMD ή Intel, και αν θα έπρεπε να κάνω την αγορά μου τώρα το καλοκαίρι ή να περιμένω να βγουν οι καινούριοι επεξεργαστές της AMD και της Intel.
Θα σας παρουσιάσω τις ιδέες μου και τα "must" κομμάτια που θέλω, όσον αφορά στις τιμές οι οποίες παίζονται ανάμεσα σε εταιρίες, άλλες πιο ακριβές άλλες πιο φθηνές είτε είναι e-shop είτε είναι πλαίσιο ή multirama, στην ιστοσελίδα skroutz.gr μπορείς να βρεις από την ελαχίστη μέχρι την μεγίστη και διαλεγεις ποια σε ικανοποίει.
Εγώ κυμαίνομαι ανάμεσα στα 2000-2500 (με κουτί) ευρώ. Πρόκειται περί Gaming PC, έχω κάνει μόνος μου κάποια configuration αλλά θα ήθελα μια δεύτερη γνώμη από εσάς.

Το 1ο Pc Eιναι Το: AMD Vision BLACK Gaming PC

Case: Corsair 600T
Processor: AMD Phenom IIx6 1100T
Power Supply: Corsair AX850 Watt
Motherboard: Asus Crosshair IV Formula (/Extreme/) "Ειναι 100€ διαφορά συν άλλα είναι μόνο τα features που παρουσιαζει.
Video Card: Asus ATI Radeon 6970x2 CrossfireX
Storage: Western Digital Caviar Blue Sata III 1T
2x Corsair SSD 64GB
RAM: Corsair Dominator GT 4GB DDR3 CL9 1866MHz
Optical Readers: Blu Ray LG/LITE ON
CPU Cooler: Corsair Hydro H50
RAM Cooler: RAM Cooler Corsair Dominator Airflow

Αυτό είναι το 1ο PC με βάση AMD το οποίο κυμαίνεται στα 1600-1700 ευρώ
και το ερώτημα μου ειναι να περιμενω μεχρι να βγουνε οι καινουριοι 8πυρηνοι;

Το 2ο Ειναι Με Βαση INTEL:

Case: CoolerMaster HAF X 942 / Thermaltake Element V
Processor: Intel LGA 1366 960 Quad Core
Power Supply: Corsair HX1000 Watt
Motherboard: Gigabyte G1 Guerilla
Video Card: Gigabyte GTX480 "Συν Στο Επμονο Διαστημα Για SLI"
Storage: Western Digital Caviar Black Sata III 1T
2x Corsair SSD 64GB
RAM: Corsair XMS3 - Xtreme 12GB DDR3 Non ECC CL9 1333MHz
Optical Readers: Blu Ray LG/LITE ON
CPU Cooler: Corsair Hydro H50
RAM Cooler: RAM Cooler Corsair Dominator Airflow

Και το 3ο παλι με βαση INTEL ειναι αλλα εχει λιγα παραπάνω features

Case: CoolerMaster HAF X 942 Nvidia Edition
Processor: Intel LGA 1366 970 Six Core
Power Supply: Corsair AX1200 Watt
Motherboard: Gigabyte G1 Assasin
Video Card: Gigabyte GTX580 "Συν Στο Επμονο Διαστημα Για SLI"
Storage: Western Digital Caviar Black Sata III 1T
2x Corsair SSD 64GB
RAM: Corsair XMS3 - Xtreme 12GB DDR3 Non ECC CL9 1333MHz
Optical Readers: Blu Ray LG/LITE ON
CPU Cooler: Corsair Hydro H70 / Coolermaster V10

Αυτά είναι πάνω-κάτω τα PC και τι θα ήταν καλύτερο, να περιμένω μέχρι να βγει το καινούριο socket LGA2011. Όσο αφορά στην Nvidia, το κάνω με σκοπό να χρησιμοποιήσω το 3D Vision στο maximum σε αυτά τα configuration είναι 1600-1700€, 2000-2100€, 2500-2600€ αντίστοιχα. Overclocker δεν είμαι, απλώς με ενδιαφέρει η καλή λειτουργία.
Αυτά για την ώρα. Περιμενω τα σχολια σας και αν εχω κανει καποιο λαθος βοηθηστε με γιατι δεν πολυ-είμαι ειδικος
Και Πηγαινω στην Gigabyte και όχι στην ASUS γιατί μου την έχουν συστήσει ως καλύτερη και οι διαφορές τους οικονομικά είναι μέχρι 50€ διαφορά.


z3et
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μαρ 2009

Καταχωρήσεις: 8488

Καλημερα και καλωσορισες.

Θα σου προτεινα να περιμενεις, μιας και σε ενα μηνα περιπου περιμενουμε τους Bulldozer-based επεξεργαστες μαζι με τα νεα chipset απο την AMD.

Oι LGA 2011 της Intel θα αργησουν αρκετα, Q4 2011.

Τελευταία τροποποίηση από z3et — Πεμ, 12/05/2011 - 08:23.

voltmod
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Δεκ 2008

Καταχωρήσεις: 2764

Συμφωνώ με τον φίλο z3et, ίσως πρέπει να περιμένεις λίγο για να ανακοινωθούν (νομίζω μέσα στον Ιούνιο ανακοινώνονται και θα ξέρουμε επιδόσεις και όλα τα σχετικά) οι νέοι AMD FX επεξεργαστές και η νέα πλατφόρμα AM3+. Τότε και μόνο τότε θα ξέρουμε τι να σου απαντήσουμε με ειλικρίνεια. Για την ώρα, η επιλογή Sanduy Bridge συνδυάζει την καλύτερη απόδοση/ τιμή, τουλάχιστον για εμένα, μαζί με ορισμένα Phenom II X4 και X6 μοντέλα, αλλά μάλλον δεν πρέπει να βιαστείς.
Οι συνθέσεις που έχεις καταλήξει είναι πολύ καλές αλλά έχουν "θεματάκια". Στην πρώτη σύνθεση έχεις βάλει δύο Radeon HD 6970 σε CrossfireX και μάλλον θα τις "κάψεις" τις κάρτες με τον συγκεκριμένο επεξεργαστή. Ή θα τον στείλεις στα ουράνια, υπερχρονίζοντας τον, ή θα πρέπει να τον αλλάξεις με κάτι ισχυρότερο για να μην πάνε χαμένες οι κάρτες γραφικών. Στην δεύτερη περίπτωση, η Geforce GTX 480 είναι "end of life" και "obsolete" οπότε την ξεχνάς...
Στην δεύτερη και στην τρίτη περίπτωση, επιμένεις για εξαπύρηνους Intel Core i7 σε socket LGA1366, και πολύ καλά κάνεις αν δεν σε ενδιαφέρουν τα χρήματα που θα χάσεις, αλλά μάλλον είναι σοφότερη επιλογή ένας Core i7-2600K που θα υπερχρονίσεις με αέρα. Οι εξαπύρηνοι έχουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον τετραπύρηνο Sandy Bridge, αλλά μάλλον δεν αξίζουν τα λεφτά τους συγκριτικά.
Η άποψη μου είναι ότι πρέπει να περιμένεις να δεις τις επιδόσεις των νέων AMD FX επεξεργαστών(Bulldozer core) και αν δεν ικανοποιηθείς, να επιλέξεις κάτι σε "Sandy Bridge" εκτός και αν περιμένεις έως το τέλος περίπου της χρονιάς που θα κυκλοφορήσουν οι νέοι LGA 2011 Sandy Bridge-E...

Τελευταία τροποποίηση από voltmod — Πεμ, 12/05/2011 - 08:54.
____

Γιώργος Ιωσηφίδης


sfirculitu

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μάι 2011

Καταχωρήσεις: 375

Kαταλαβα τι εννοειτε. Οποιαδιποτε Αγορα Και Να Γινει Θα Γινει Αρχες Ιουλιου Και Πιστευω Μεχρι Τοτε Θα Εχουν Βγει Και Οι Καινουριοι Βulldozer, Αλλα Μια Αλλη Ερωτηση Με Βαση Την Δικια Σας Λογικη, AMD Και INTEL, Εσεις Που Εχετε Τεσταρει Και Τις 2 Ποια Σας Ικανοποει Παραπανο Σαν Επεχεργαστης Και Μιλαω Παντα Γενικα Σε Ολους Τους Τομεις, Ειτε Ειναι Gaming,Editing,Multitasking, Οτιδιποτε Αλλο Εμπαση Περιπτωση. Και Αν Επισης Γνωριζεται Αν Ο Νεος Bulldozer Eιναι Ισαξιος Τις Intel 990Χ. Και Αμα Μπορεις Σε Παρακαλω Voltmod Να Μου Εξιγισεις Τιν Ενοια Θα Τις Καψεις Και Γιατι?

____

[IMG]http://i.imgur.com/SoTetRk.png[/IMG]


voltmod
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Δεκ 2008

Καταχωρήσεις: 2764

Εννοούσα ότι επειδή θέλουν "τάϊσμα" από την CPU, και επειδή η CPU της AMD, δεν έχει την ισχύ ενός "Sandy Bridge" ή ενός καλού Core i7 (LGA1366) δεν θα αποδίδουν στο μέγιστο τον δυνατοτήτων τους. Με λίγα, λόγια, ο επεξεργαστής θα λειτουργεί ως τροχοπέδη στο σύστημα, θα "φρενάρει" την απόδοση του "Crossfire".

Οι AMD Phenom II X4/ X6, γενικώς είναι πολύ καλοί επεξεργαστές με καλό λόγο "Απόδοσης/Τιμή" αλλά αυτή την εποχή, προσωπικά για εμένα, ο Core i7-2600K είναι o ιδανικός, τόσο λόγω της απόδοσης του (ειδικά αν υπερχρονιστεί) όσο και λόγω της τιμής του. Οι εξαπύρηνοι Core i7 (LGA1366) είναι επίσης εξαιρετικοί, ειδικά σε περιβάλλοντα που το multitasking/ megatasking είναι απαραίτητο, αλλά βρίσκονται στην... δύση τους, και ο κορυφαίος Core i7-990X Extreme Edition είναι υπερβολικά ακριβός.

____

Γιώργος Ιωσηφίδης


Re4cTiV3

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 607

άλλοι ζούνε με τόσα λεφτα και εσύ θα πάρεις pc με τόσα λεφτά;

Καλύτερα πάρε ΜΙΑ 6970.Αν θέλεις να παρεις 2 6970 δεν ξέρω πόσο θα σε αντέξει το Corsair στην πρώτη σύνθεση, ίσως είσαι οριακά αν κάνεις μελλοντική αναβάθμιση...

Επίσης αφού είσαι Gamer δώσε λεφτά για οθόνες να κάνεις Eyefinity...(αλλά με μια κάρτα γιατί με δυο ακούω προβλήματα με stuttering)

Αυτά απο εμένα

Τελευταία τροποποίηση από Re4cTiV3 — Κυρ, 15/05/2011 - 08:07.
____


z3et
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μαρ 2009

Καταχωρήσεις: 8488

Αν μπορει (και θελει) να τα διαθεσει καποιος, γιατι οχι?

Ναι το Corsair στη 1η περιπτωση θα αντεξει και με το παραπανω τη συγκεκριμενη συνθεση.


sfirculitu

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μάι 2011

Καταχωρήσεις: 375

To Configuration Της AMD Το Ειχω Δει Στο Youtube πως Δουλευει Ειναι 1 Παλικαρι Που Κανει Unboxing, Reveiws, κτλπ Αμα Θελετε Σας Linkαρω Και Το Video Kαι Με Την Μια Καρτα Γραφικων Και Με Τις 2. Αλλα Ουτε σι Αλλος Ημουν Ετοιμος Το Πασχα Να Παρω Το Ιδιο PC Με Την Μονη Διαφορα Οτι θα Μου Εβαζε Την 6950 Αλλα Μετα Μου Ειπε Οτι Η Εταιρια Δεν Εχει Διαθεσημη Αυτη Την Καρτα Και Την Μητρικη Εχει Της Gigabyte Kαι Ετσι Το Αφησα, Επειδη Ειμαι Φοιτητης Στην Ρουμανια Και Με Πιεζει πολυ Ο Χρονος Και Μεχρι Την Μερα Που θα Εφευγα Δεν θα Ηταν Ετοιμο.
Μετα Μηλισα Με Εναν Φιλο Μου Ο Οποιος Γνωριζει Σχετικα Με Υπολογιστες Και Μου Λεει Μην Το Κανεις, Μαλακια Θα Κανεις Μονο INTEL Για Την Ωρα Αμα Βιαζεσαι Και Αυτη Την Στιγμη Θα Παρω PC Απο Αρχες Ιουλιου Γιατι Τοτε Κατεβενω. Εχω Πσακσει Και Στην Ρουμανια Μηπως Το Βρω Κατι Φθηνοτερα Αλλα Επειδη Για Αυτους Ολα Tα High-End Πραγραμματα Ειναι Κατι Το Εξαιρετικο Ενω Στην Ελλαδα Ειναι Κατι Το Πολυ Καλο Αλλα Υπαρχουν Και 2 Καλητερα Ενω Στην Αμερικη Ειναι Κατι Το Μετριο Γιατι Ειναι Αλλα 10 Τα Πουλανε Παρα Πολυ Ακριβα. Τον 990 Ο Φθυνοτερος Κανει 1200Ευρο Ανα Μαγαζι Παρολου Που Δεν Εχουν Ευρο Και Η Ζωη Τους Ειναι Απελπιστηκα Φθυνη Γινετε Το Πραγμα Που Σας Εξηγισα Παραπανο. Οταν Μιλαω Για Gaming Δεν Εννοω Το Εxtreme Gaming Γιατι Για Αυτο Ειμαι Υπερ Της Consolas Εχω Ειδη 1 Ps3 Kαι 1 Χbox360 Tα Οποια Με Ικανοποιουν Στο 100% Με Την Τηλεοραση Μου Την Οποια Την Εχω Και Φυσικα Για Ταινιες Αλλα Και Επιβαλετε Αμα Παρω 1 High End PC Να Δοκιμασω Και Το Crysis 2 Kαι Ολα Τα Σχετικα Για Την Εμπειρια Μονο Και Μονο. Αυτη Την Στιγμη Εχω Μονο 2 Λαπτοπ Εναν Vaio Kαι Εναν Acer 6935g Tον Οποιο Τον Ειχα Αγορασει Το 2009, Και Για Gaming Παιζω Rift, Heroes Of Newerth, Dota, Αντε Και Κανα WoW Aμα Loggaroυμε Τα Οποια Το Ιδια Θα Χρησιμοποιθουν Στο Pc Και Κανα Steam Για Το Crysis Kαι Αυτα, Για Αυτες Της Λειτουργειες Θα Ειναι Το PC Τιποτα Παραπανο Οσο Για Download Θα Εχω Το Λαπτοπ Μιας Και Οι Ρουμανοι Εκτος Το Οτι Ειναι Πισω Σαν Ζωη, Για Να Φανταστητε Μεσα Στα 3 Χρονια Στην Ρουμανια Εχω Τρακαρει 4ις Φορες Με Ταξι Εχουν Το Καλητερο Ιντερνετ Τον 120MBPS Το Οποιο Και Χρησιμοποιουμε Οχι Μονο Εγω Και Οι Περισοτεροι Ελληνες Εδω. Oπως Σας Ειπα Overclocker Δεν Ειμαι Γιατι Δεν Γνωριζω Και Δεν Εμπιστευωμαι Τον Εαυτο Μου Για Κατι Τεοιο, Οπως Ειπε Και Ο Φιλος Voltmod Για Τον 2600κ Διαβασα Αρκετα Forums Eιδα Review Μεχρι Και Για Bios Kοιταγα Τα Οποια Ειναι Οντως Κατι Το Πιο Εξυπερετικο Και Ευκολο Και Σαν Επεξεργαστης Ειναι Παρα Πολυ Καλος. Απλως Σας Εξειγω Και Εγω Με Την Σειρα Μου Λιγο Πως Εχει Η Κατασταση Με Βαση Gaming Και PC Kαι Για Ποιο Λογο Θα Χρησιμοποιηθει. Πιστευω Οτι Μεχρι Τον Ιουλιο Θα Εχουν Βγει Και Οι Καινουριοι Bulldozer Αλλα Θα Ιθελα Και Ποιο Πολυ Intel Kαι Nvidia Λογω Του 3D Vision Φυσικα Και Για AMD Και Bulldozer Δεν Λεμε Για Κανεναν Λογω Οχι.

____

[IMG]http://i.imgur.com/SoTetRk.png[/IMG]


z3et
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μαρ 2009

Καταχωρήσεις: 8488

Συγνωμη, αλλα το απο πανω κειμενο αδυνατω να το διαβασω, ηδη στις 2 πρωτες προτασεις κουραστικα... Stare


Lacrimosa_daemon
Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 2113

Φίλε bladell, πρίν καταχωρήσεις κάτι βεβαιώσου πως οι υπόλοιποι μπορούν να το διαβάσουν χωρίς να βγάλουν τα μάτια τους. Για βοήθεια , δες εδώ


sfirculitu

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μάι 2011

Καταχωρήσεις: 375

Ωραια ας μιλησουμε τωρα λιγο αντικημενικα, Παρεις εναν ΑΜ3 1100Τ Με την δικια μου γνωμη παντα και με αυτα που εχω διαβασει και εχω δει! Ειναι κατι το αριστο! Το PC κραταει μια 3ετια χαλαρα στο full ολα, για GAMES Και Για οτιδηποτε. Τωρα αμα παρεις εναν 2600Κ ειναι κατι το εξαιρετικο και ειναι καλητερος απο τον 1100Τ αλλα οχι οτι ο αλλος δεν κανει την δουλεια η δεν θα τα σηκωνει η στον επομενο χρονο τα παιχνιδια θα κολανε, και ενα παραδειγμα να δωσω 5ετιας nvidia 8800gt και σηκωνει WoW Ποσο μαλλον μια 6870 sapphire που την εχω δει και απο κοντα και ειναι ολα στα high ποσο μαλλον 2! Τωρα αμα περιμενεις Για LGA2011 Θα ειναι ο καλητερος της αγορας και ο ακριβωτερος φυσικα αλλα οχι οτι οι αλλοι 2 δεν προκειτε να αντεξουν το μεγιστο πργμα στα μεγιστα τα επομενα 3 χρονια. Και ετσι οπως το ειδα η Ιntel στο τελος του 2012 Αφου πουλησουν ολα τα αποθεματα θα μπει παλι καινουριο socket στον επομενο χρονο.

____

[IMG]http://i.imgur.com/SoTetRk.png[/IMG]


z3et
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μαρ 2009

Καταχωρήσεις: 8488

Οι περισσοτεροι, πραγματικοι, πυρηνες θα αποδειχθουν "ισχυροτεροι" μελλοντικα. Οπως συνεβει για παραδειγμα και με τον Core2Duo E8500 vs Core2Quad Q6600. Οσοι πηραν τον πρωτο ηταν σφαιρατοι σε ολα τα benchmarks γιατι χτυπαγε και τρελα ρολογια. Οταν ομως ηρθαν και παιχνιδια που υποστηριζαν περισσοτερους πυρηνες ο Q6600 απλα δεν ειχε αντιπαλο (μεχρι να ερθουν οι Q9X50) κλπ κλπ.

Οι πολυ-πυρηνοι επεξεργαστες ειναι επενδυση για το μελλον και ιδικα για εναν gamer.

Οσο για την Intel, το Q4 2011 θα φερει στην αγορα το LGA 2011 με τους Sandy Bridge E επεξεργαστες.

Στα μεσα του Q2 2012 θα βγαλει την νεα αρχιτεκτονικη Ivy Bridge στα 22nm η οποια ομως θα ειναι συμβατη με το υπαρχων socket LGA 1155. Οποτε και για τουλαχιστον ενα χρονο ακομα (1H 2013) δεν αναμενεται να δουμε κατι νεο στην mainstream κατηγορια.

Ειχε ανακοινωσει και ενα LGA 1356 αλλα ακομα δεν εχουμε μαθει που και αν θα χρησιμοποιηθει.

Τελευταία τροποποίηση από z3et — Τετ, 01/06/2011 - 15:03.

sfirculitu

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μάι 2011

Καταχωρήσεις: 375

Ναι αυτα που λες τα εχω διαβασει και εγω, αλλα αυτο που προσπαθω να σου πω και γενικα να πω ειναι οτι και να παρεις παλι κατι πολυ καλο και ακριβο παλι σε εναν χρονο περιπου + λογικα θα βγει και κατι καλητερο, Για παραδειγμα παρεις εναν 990χ οριστε στο τελος του Q4 2011 θα βγουνε οι καινουριοι Sandy-Bridge-E οι οποιοι να ειναι χειρτοτεροι δεν γινετε. ειτε ειναι 4core/6core και λενε θα βγαλουνε και με 8core ο οποιος θα εχει την ιδια τιμη που ειχε τοτε 990χ, ο 2600Κ overclocked φτανει ισος περιπου με τον 980χ η ο 930 overclocked ειναι και καλητερος και αυτος απο τον 970 και αυτος overclocked τωρα αυτα που εχω δει να ειναι fake δεν νομιζω ολοι το δειχνουν και σε reveiws/youtube και δεν ειναι ενασ στους δεκα ειναι 10/10 ειδικα εσυ τα γνωριζεις και καλητερα αυτα.

____

[IMG]http://i.imgur.com/SoTetRk.png[/IMG]


sfirculitu

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μάι 2011

Καταχωρήσεις: 375

και επισης κατι παραπνο αυτο που λεω ειναι οτι η intel οτι και να βγαλει σε οποιον χρονο και να το βγαλει αυριο μεθαυριο σε μια βδομαδα εναν μηνα εναν χρονο θα ειναι καλητερο απο οτι και αν παρεις στο παρον. παιρνεις εναν 2600κ σε 5 μηνες υπαρχει καλητερος εναν 1100T σε εναν μηνα θα εχει ΑΜ3+

____

[IMG]http://i.imgur.com/SoTetRk.png[/IMG]


z3et
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μαρ 2009

Καταχωρήσεις: 8488

Συμφωνω μαζι σου και ετσι ειναι, δυστυχως ή ευτυχως, η τεχνολογια που εχει να κανει με τους υπολογιστες, τρεχει με τρελους ρυθμους, σχεδον ανα 9μηνο εχουμε νεα προιοντα (της ιδιας κατηγοριας).

Τελευταία τροποποίηση από z3et — Πεμ, 02/06/2011 - 02:53.

sfirculitu

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μάι 2011

Καταχωρήσεις: 375

Αύριο πρωί πρωί θα αρχίσω να καλώ σε διαφορετικά μαγαζιά για να δω την διαθεσιμότητα των κομματιών και η κατάληξη είναι ως εξής:

Case: Nzxt phantom
Cpu : Intel core i7 2600K
Mobo: Asus Maximus IV Extreme
Psu : Coolermaster 1200W Sielent pro
HDD : WD Caviar black
SSD : 120GB Corsair Force 3
RAM : Corsair Vegence DDR3 1866Mhz
GPU : Sapphire 6970 x2 ή Powercolor 6970 x2

Έναν Internal Driver LG
Και τον Corsair H80 Cpu Cooler

Καμιά άποψη έχουμε? Arrow Arrow

____

[IMG]http://i.imgur.com/SoTetRk.png[/IMG]


z3et
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μαρ 2009

Καταχωρήσεις: 8488

Mια χαρα φαινεται. Ισως αν εβαζες ενα μικροτερο τροφοδοτικο, δηλαδη 1.200W ειναι για Quad CF/SLI, overclocked μεχρι το θεο κλπ.

Ενα ~900W θα ηταν πιο οκ.


sfirculitu

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μάι 2011

Καταχωρήσεις: 375

okey Smile z3et φιλε μου για το comment συντομα θα περιμενε φοτο Big smile

Τελευταία τροποποίηση από sfirculitu — Κυρ, 10/07/2011 - 20:59.
____

[IMG]http://i.imgur.com/SoTetRk.png[/IMG]


sfirculitu

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μάι 2011

Καταχωρήσεις: 375

θέλω να πάω σε ανάλυση 2560χ1440 και θα πάρω μια dell 27αρα και θέλω να περάσω στην Nvidia τι κάρτα γραφικών να πάρω? σκεφτόμουνα για msi 560ti hawk αλλά δεν ξέρω πως είναι και οι 570gtx από την Gainward οι Phantom.. ή και οι 580Gtx είναι Βέβαια 1000ευρο αλλά το την σκέφτομαι και αυτήν την εκδοχή! και όλες αυτές (χ2) σε sli

____

[IMG]http://i.imgur.com/SoTetRk.png[/IMG]


z3et
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μαρ 2009

Καταχωρήσεις: 8488

560Ti σε SLI ή 570 OC ή 580.

Εγω θα πηγαινα στην HD 6990, λογο μνημης και πυρηνων. Στην αναλυση της Dell δειχνει τα πραγματικα δοντια της (περιπου 45%! παραπανω επιδοσεις απο την GTX 580).


sfirculitu

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μάι 2011

Καταχωρήσεις: 375

απλώς φίλε μου z3et το άλλαξα στην nvidia λόγο τον pshyxs και του tessalation.. και ξέρω ότι με μια μονή έτσι μου έχουν πει ότι μπορώ να παίξω σε αυτήν την ανάλυση φυσικά αλλά δεν θα είμαι full high και με 2 Gtx 570 / Gtx 580 δεν θα έχω κανένα πρόβλημα. Μετά το άλλο μου θέμα είναι ότι δεν μπορώ να βρω στο Vision studio.gr μια stock nvidia όλες οι κάρτες τις είναι αυτές με τους 15 ανεμιστήρες και τα Pci-e slot που χρησιμοποιείς για Sli είναι το 1 και το 3 και πηγαίνει στο χ8/χ8 ενώ για 3 way sli χρησιμοποιείς 1,2,4 και πάει στα χ16χ16χ8 αλλά έχω δει σε benchmark 2 way 3 way δεν υπάρχει καμία διαφορά! Η ανυσηχία μου εμένα είναι το ότι άμα θα χωράνε 2 Gtx 580 gainward phantom

http://www.skroutz.gr/s/259576/Dell-UltraSharp-U2711.html?keyphrase=dell...
http://www.skroutz.gr/s/328710/Gainward-GeForce-GTX-580-1536MB-Phantom.html

Τελευταία τροποποίηση από sfirculitu — Τετ, 13/07/2011 - 14:30.
____

[IMG]http://i.imgur.com/SoTetRk.png[/IMG]


z3et
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μαρ 2009

Καταχωρήσεις: 8488

Στο Tessellation η σειρα 69ΧΧ εχει βελτιωθει παρα πολυ (σε σχεση με την 58XX), δεν υπολειπεται πλεον. Τωρα για το PhysX οκ, αν και με το CPU δεν θα ειχε προβλημα ουτε εκει.

Αν το case ειναι Full Tower χωρανε σιγουρα.


sfirculitu

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μάι 2011

Καταχωρήσεις: 375

http://www.skroutz.gr/s/294094/NZXT-Phantom.html?keyphrase=nzxt+phantom

Αυτό είναι το κουτί πιστεύω χωράνε χωρίς πρόβλημα.. Φοβάμαι μη δεν χωράνε στην μητρική πάνω αυτό φοβόμουν όχι με βάση το κουτί γιατί είναι αρκετά μεγάλες και δεν μπορώ να βρω stock εκεί ήταν το πρόβλημα μου

____

[IMG]http://i.imgur.com/SoTetRk.png[/IMG]


sfirculitu

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μάι 2011

Καταχωρήσεις: 375

Γεια σας παλι και απο εμενα.. τι εγινε τωρα εχω το εξης προβλημα.. Big smile
εχω παρει ολα τα κομματια για το pc τα οποια ειναι:

κουτι
hdd
ssd
psu
ram
cpu cooler

εκτος απο τον cpu την μητρικη και τις καρτες γραφικων αλλα τι εγινε επειδη τα μαγαζια μου φερνανε την παραγγελια σπιτι στις 24 με 25 και εγω επειδη στης 25 πεταω την ακυρωσα την παραγγελια δεν το ρισκαρα.. και η γκαντεμια ειναι οτι σημερα η αεροπορικη εταιρια δεν ειχε πτυση τελικα για της 25 την ακυρωσε και πηγα αναγκαστικα 30 του μηνος Crying Crying

Τωρα εχω καποια θεματακια.. λοιπον ελεγα να μην πηγαινα σε INTEL 2600K και μητρικη Asus Maximus IV EXTREME-Z και να πηγαινα σε AMD και Crosshair Formula V 990FX να κουμπωνα πανω εναν 1100Τ και μωλις θα εβγαινε ο Bulldozas να εκανα την αλλαγη.. και εχω αποφασησει τωρα να παω σε AMD αλλα επειδη ακυρωσα την παραγγελια λεω να περιμενω μεχρι να βγουνε οι κανουριοι και βλεπουμε ουτε σι αλλος τα αλλα τα περιπλεκομενα να τα αλλαξω δεν προκειτε τα βασικα μου λοιπουν επεξεργαστη και μητρικη καρτες γραφικων τωρα με βαση το οικονομικο σε 1100Τ+μητρικη και 2600Κ+μητρικη ειναι μηδεμινο αλλα ειχα αυτη την φοβια και λεω να παω σε AMD. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΙΝΤΕL ας κανουμε μια αλλαγη μιας και θα ειναι 8 πυρηνα και τουμπανα Crazy τωρα νταξ ν'ουμε θα δουμε..

ΤΩΡΑ επειδη θα αργησει λιγο ο Bulldozas κανα 2μηνο λεω τωρα που θα παω επανω ρουμανια μεχρι να βγουνε ολα και αυτα.. να κανω ενα "htpc" εχω κανει εγω ενα configuration αλλα δεν ξερω τωρα κατα ποσο ειναι καλο..!
Kαταρχην θελω να παιζω D.O.T.E.S HON RIFT WOW αυτα κυριως τα online σε 1920χ1080 γιατι ειναι ειδη απαν με περιμενει η Samsung S27A950D και θελω να κανω hybird crossfireX και απο οτι ξερω μεχρι 6670 αντεχει οτι παραπανω απλα κλενει η onboard καρτα γραφικων και και πρεπει να εχεις crossfire για να εισαι playable σε τετοια αναλυση δεν ξερω για αυτα τα παιχνιδια τα δικα μου, τωρα για το crysis 2 metro 2033 και αυτα, ετσι εχω ακουσει/εχω δει οτι με hybird crossfire εισαι οκ! αυτο θελω μια.. Grade

και απο κουτι δεν εχω ιδεα θελω κατι καλο! και φθηνο! στα 500-600 ευρο max max maχ

σας ευχαριστω παρα πολυ

____

[IMG]http://i.imgur.com/SoTetRk.png[/IMG]


z3et
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μαρ 2009

Καταχωρήσεις: 8488

Γιατι να πας σε APU και "αλχημιες" αφου θα παιζεις games (και ιδικα WoW, Rift τα οποια ειναι θελουν κατι παραπανω)?

Καταρχας, και μονο του οτι θα παιζεις WoW, πας καρφι για Intel επεξεργαστη.

H δικια μου προταση(απο ελληνικα καταστηματα, γιατι με τα ρουμανικα τα βρισκουμε σκουρα Tongue )

Intel Core i5 2300 (αν θες κατι καλυτερο σε καταναλωση μπορεις να "χτυπησεις" τον Core i3 2100 (65W) ή ακομα και τον Core i3 2100T (35W)).
Gigabyte H61
Corsair XMS3 4GB X2
Corsair CX V2 600W

DVD RW
Seagate 1TB
GTX 550Ti OCed

Συνολο στα ~525€ με τον 2300.


back to top