Τα νέα μέτρα.

Kύroς

Κατάσταση:

Εγγραφή: Απρ 2009

Καταχωρήσεις: 225

Σήμερα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την μείωση του δημοσιονομικού ελλείματος.

Νέα έκτακτη εισφορά και συντελεστής 45% για εισοδήματα άνω των €100.000
Κατάργηση απαλλαγής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο ηλεκτρικό ρεύμα
Περικοπή του 14ου και του 13ου μισθού στο δημόσιο
Περικοπή 12% στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων
Στο 21% από 19% ο ΦΠΑ
Πάγωμα όλων των συντάξεων
Αύξηση 8 λεπτά στην τιμή της βενζίνης, 3 λεπτά στο πετρέλαιο κίνησης
Αύξηση κατά 20% των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε τσιγάρα και ποτά
Εισαγωγή ειδικών φόρων κατανάλωσης σε είδη πολυτελείας
Πάγωμα των προσλήψεων το 2010
Μία πρόσληψη για κάθε πέντε συνταξιοδοτήσεις το 2011.

Τα νέα αυτά μέτρα τα κρίνεται δίκαια;
Ποιά είναι η άποψή σας;


z3et
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μαρ 2009

Καταχωρήσεις: 8488

Η κατασταση παει απο το κακο στο χειροτερο. Καθαρα και ξαστερα.

Μειωνουν μισθους και ανεβαζουν φορους, τι κανουν δηλαδη? Ρουφανε τον απλο κοσμακι για τα σπασμενα των κυβερνησεων (ΝΔ+ΠΑΣΟΚ... γιατι παντα αυτες κυβερναγανε ετσι κ'αλλιως).

My opinion? Abandon the ship... ASAP


eve
Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 8449

Νομίζω πως κανένας δεν έπεσε απο τα σύννεφα καθώς όλοι την είχαμε ψιλιαστεί. Είναι πολύ σκληρά μέτρα αλλά νομίζω δεν μπουρούσε να πράξει αλλιώς. Εγώ θα σταθώ στο οτι νομίζω πως είναι και μια ευκαιρία? να επαναπροσδιοριστούμε ως ελληνες. Που ακούστηκε μεσοαστική οικογένεια να έχει 6 κινητά, 3 αυτοκίνητα, να κάνει γάμους 50.000 ευρώ και άνω και να διάγει βίο πλούσιο? Δεν μιλώ για όλους αυτούς που έχουν να πληρώσουν φροντιστήρια, δάνεια σπιτιού, μαγαζιών. Μιλώ για το οτι είμαστε ένας λαός που απο την αγροτική οικονομία που υπήρξαμε πριν 30 χρόνια θελήσαμε να γίνουμε κάτι άλλο πάρα πολύ γρήγορα και το κυριότερο χωρίς φόντα να το επιτύχουμε. Δεν πειράζει τώρα μάλλον θα πρέπει να διαχειριστούμε με τα ελάχιστα 5 ευρώ στην τσέπη να ζούμε και όχι να έχουμε 10 ευρώ και να πληρώνουμε για 250.

____

"Οι άνθρωποι που δεν συμπαθούν τις γάτες, στην προηγούμενη ζωή τους, μάλλον ήταν ποντίκια"


z3et
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μαρ 2009

Καταχωρήσεις: 8488

Ναι, αυτα τα 5 ευρο ο Ελληνας θα κατσει να τα ξοδεψει σε τροφιμα και μονο. Αρα? Η υπολοιπη αγορα σχεδον νεκρονεται. Και οχι μονο παιφτουν οι μισθοι και τα επιδοματα (ναι ειναι μονο στο Δημοσιο προς το παρων, αλλα ειναι 99,999% σιγουρο οτι θα περασει και στον ιδιοτικο τομεα) αλλα και αυξανονται και οι φοροι... μπρος και γκρεμος και πισω ρεμα.

Δεν ξερω πια θα ηταν η πιθανη λυση για να βγει η χωρα απ'αυτη την τρυπα, αλλα εμενα αυτη (με απλη λογικη) δεν μου φενεται και η πιο σωστη.

Από σχόλιο αναγνώστη στη Ναυτεμπορική:

Quote:

1. Δανείζουμε εμείς (οι Έλληνες) την Ελλάδα άμεσα. Έχουμε αρκετές καταθέσεις για να καλύψουμε αρκετούς μήνες. Ταυτόχρονα, δίδοντας εξωφρενικά προνόμια στους Κινέζους (λιμάνι και ζώνη ελευθέρου εμπορίου για ίδρυση μονάδων συναρμολόγησης και "εξευρωπαϊσμού" των προϊόντων τους) τους πουλάμε 40 με 50 δις ευρώ ομολόγα. Ένα μεγάλο μέρος των Ευρώ που μαζεύει η Κυβέρνηση από τα παραπάνω το μετατρέπει σε δολάρια (δείτε το γιατί στο 4)

2. Καλούμε το ΔΝΤ για τα υπόλοιπα. Θα πληρώσουμε κατιτίς παραπάνω αλλά θα απολαύσουμε τα μούτρα των "Εταίρων" όταν καταλάβουν ότι η Ευρωπαϊκή τους Ένωση είναι ένα μάτσο κουρελόχαρτα. Θα απολαύσουμε επίσης μια άνευ προηγουμένου ξεφτίλα της Κομισιόν και των καρεκλοκενταύρων της.

3. Αναθεωρούμε τις παραγγελίες οπλικών συστημάτων από τους φίλους Ευρωπαίους

4. Καλούμε την Κομισιόν να δει το θέμα εξόδου μιας χώρας από τη Ζώνη του Ευρώ, μια και αυτό δεν προβλέπεται πουθενά. Με το που θα κυκλοφορήσει η είδηση το Ευρώ θα χάσει το 30% της αξίας του ως προς το δολάριο. Στο σημείο αυτό η Ελληνική Κυβέρνηση πουλάει τα δολάρια και αγοράζει Ευρώ. Το κέρδος είναι 25% (με τις προμήθειες) και οι Γερμαναράδες το φυσάνε και δεν κρυώνουν.

5. Εν τω μεταξύ σοβαρευόμαστε και δουλεύουμε και πληρώνουμε φόρους

6. Συνάπτουμε συνθήκη με την Τουρκία σύμφωνα με την οποία δίνουμε Ελληνική (άρα και Ευρωπαϊκή) υπηκοότητα σε όποιον Τούρκο πολίτη έχει συγγένεια μέχρι β'''' βαθμού με Τούρκους που εκτοπίστηκαν κατά την ανταλλαγή πληθυσμών. Όλοι αυτοί την επόμενη μέρα παίρνουν το αεροπλάνο για τη Γερμανία... Ταυτόχρονα θεσπίζουμε ακόμα πιο εύκολα κριτήρια ελληνοποίησης (με παράβολο 3.000 Ευρώ) των παράνομων προσφύγων. Και αυτοί παίρνουν την επόμενη μέρα το τραίνο για τη Γερμανία και Γαλλία. Με τρόμο βλέπουν οι Εταίροι εισροή 15.000 χιλιάδων μουσουλμάνων την εβδομάδα με Ελληνικά διαβατήρια.

7. Η Κομισιόν απελπισμένη καλεί τους Εταίρους να αναθεωρήσουν τη στάση τους για την Ελλάδα, όλοι όμως βλέπουν ότι είναι αργά.

8. Η Ελλάδα αιτείται αποχώρησής της από το Ευρώ. Ακολουθούν και η Ιταλία και Ισπανία που υποφέρουν χρόνια από το σκληρό Ευρώ και την κηδεμονία των Γερμανών. Το Ευρώ καταρρέει. Η Κομισιόν παραιτείται σύσσωμη. Οι Aγγλοι κατηγορούν Γερμανία και Γαλλία ότι τα έκαναν μούσκεμα και ζητούν επειγόντως αναθεώρηση των Συνθηκών.

9. Έχουμε φτάσει το Δεκέμβριο του 2012. Οι Γερμανοί κατάλαβαν ότι τα έβαλαν με λάθος Mother****er. Μερικές μέρες αργότερα φτάνει το τέλος του κόσμου. Όχι για όλους όμως, οι Έλληνες (και τα 15 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο) έχουν μεταφερθεί με τα διαστημόπλοια των Ελ στον Αλφα του Κενταύρου. Μαζί τους σώθηκαν και μερικές ξέμπαρκες Γερμανίδες που είχαν παντρευτεί κάτι γκαρσόνια από την Μύκονο...

Not bad...


mafalda

Κατάσταση:

Εγγραφή: Νοε 2009

Καταχωρήσεις: 34

Αγαπω πολυ την πατριδα μου,δεν αγαπω πολυ ομως τους συμπατριωτες μου.Τουλαχιστον ενα σημαντικο κομματι τους.Μπορει αυτο που λεω να ακουγεται οξυμωρο και αντιφατικο,ομως για μενα δεν ειναι ταυτοσημες εννοιες ,η πατριδα και οι πολιτες της. Η πατριδα ειναι εννοια φορτισμενη συναισθηματικα ,ηθικα,πολιτισμικα,ειναι αναφορα στην συλλογικη μνημη,ειναι το κοινο μας σπιτι.Για το λογο αυτο την διαχωριζω απο το κρατος και τους πολιτες της.Δεχτηκα τα νεα μετρα σαν γροθια στο στομαχι,συνειδητοποιησα οτι θεωρουσαμε δεδομενο και κεκτημενο με αγωνες δεν υπαρχει πια ,οτι ολα στην κοινωνια θα αλλαξουν και θα επαναπροσδιοριστουν. Το πως και το γιατι ισως να μην εχει πια σημασια,σημασια εχει οτι ηττηθηκαμε ΩΣ ΠΑΤΡΙΔΑ,ΟΧΙ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ, ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΧΙ ΩΣ ΑΤΟΜΑ.Εχω θυμο και θλιψη,το να πανε φυλακη οι υπαιτιοι δεν με καλυπτει,ειμαστε ολοι εσωκλειστοι απο τις επιλογες και τα λαθη μας.Το μυαλο και το συναισθημα μου μπλοκαρει ο στιχος ,που δεν ειμαι απολυτα σιγουρη οτι με εκφραζει "δεν μπορω το αιμα μου να δινω σε μια αρρωστη συνεχεια πατριδα".


eve
Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 8449

@ z3et νομίζω πως συμφωνώ σε όλα με τον αναγνώστη της Ναυτεμπορικής, ακόμα και αν οι γνώσεις μου στην οικονομία εξαντλούνται στις συνναλαγές. Φυσικά και είναι μια μάχη μεταξύ δολλαρίου και ευρώ. Στις πλάτες τις δικές μας. Αλλά θα μου πείς πότε δεν ήταν? Αλλά για τον επαναπροσδιορισμό επιμένω. Sad

Τελευταία τροποποίηση από eve — Πεμ, 04/03/2010 - 09:09.
____

"Οι άνθρωποι που δεν συμπαθούν τις γάτες, στην προηγούμενη ζωή τους, μάλλον ήταν ποντίκια"


Re4cTiV3

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 607

Δυστυχώς θα πρέπει να υπομείνουμε την όλη κατάσταση, η οποία δεν είναι και τόσο ευοίωνη.
Ένας άλλος τρόπος εξοικονόμησης (και μιλάμε για πολλά λεφτά) είναι η φορολογία των εκκλησιών, την οποία αρνούνται κατηγορηματικά οι πατέρες ημών... Κατηγορώ την στάση αυτή της εκκλησίας η οποία θα έπρεπε να συμβάλλει στην ανακούφιση των οικονομικών βαρών του πολίτη, αντί να αποποιείται αυτόν της το ρόλο. Εάν η εκκλησία δεν προτίθεται να βοηθήσει τον ελληνικό λαό σε τέτοιες δύσκολες ώρες, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να καθυστερήσει ο χωρισμός της εκκλησίας και του κράτους.

____


eve
Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 8449

Ο χωρισμός εκκλησίας-κράτους θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόοοοοοοοοονια, αλλά το πολιτικό κόστος είναι αφόρητο σε όποιο κόμμα τολμήσει να θίξει τα θεοφοβούμενα πλήθη. Με έναν μεγάλο σταυρό και ένα θεέ βοήθα, έχουν κάνει το χρέος τους, το ηθικό, Puzzled οι πάσης φύσεως εικονολάτρες.

____

"Οι άνθρωποι που δεν συμπαθούν τις γάτες, στην προηγούμενη ζωή τους, μάλλον ήταν ποντίκια"


katerina

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 1117

Τo κράτος έχει ξεπεράσει κάθε ξεφτίλα, η κοροιδία του δεν έχει προηγούμενο,προσπαθεί να μας πείσει ότι τα συμφέροντα των βαρδινοκοκκαλολατσαίων ταυτίζονται με τα συμφέροντα του λαού,με πρόσχημα την κρίση και την επαπειλούμενη πτώχευση εξαπολύει μια ακόμα φοροεπιδρομή.To ξεζούμισμα ξεκίνησε ...

Τα μεγάλα αφεντικά θα αρπάξουν την ευκαιρία και θα προχωρήσουν σε πάγωμα ή και σε μειώσεις μισθών,απολύσεις,εκβιασμούς ... οι δουλικές συνθήκες εργασίας θα κορυφωθούν.

Τα νέα μέτρα είναι τα πρώτα μέτρα ,θα ακολουθήσουν και άλλα που θα τεστάρουν κάθε τόσο τις αντοχές του κάθε λογής εργάτη, δικαιώματα που κερδίθηκαν με αγώνες θα χαθούν...

Όσα τα κέρδισες με τα μαρτύρια τα παζαρεύουν πάλι στα χαρτιά,
τρέχεις να ψάξεις μες στα καταφύγια και βρίσκεις μιαν αιχμάλωτη γενιά.

Spoiler: Highlight to view

____

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την πόλη...ο Δεκέμβρης.

Ενός Δεκέμβρη ... μύριοι έπονται.


Primitive_6

Κατάσταση:

Εγγραφή: Απρ 2009

Καταχωρήσεις: 1136

στη σχολή μου ακούγονται πολλά για κατάληψη του τμήματός μας από τις παρατάξεις με κύρια δικαιολογία τα μέτρα...αλλά ώς γνωστός τους μύρισε άνοιξη και πάσχα και θέλουν να γυρίσουν στα χωριά μία ώρα αρχίτερα


DEATH

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 2219

Αφού βρίσκουν και τα κάνουν, εξάλλου την δουλειά τους κάνουν.Οι φοιτητές κοιτάνε πως θα καλοπεράσουν και πως θα αποκτήσουν το πολυπόθητο πτυχίο για να το κορνιζάρουν στο σαλόνι του σπιτιού. Μόνιμη κατάληψη, είναι απαραίτητη παρα ποτε. Αλλα τα κομματόσκυλα τα τα κάνουν σαν τα μούτρα τους μόλις πλησιάσουν εκλογές.
Αλήτες λερές φοιτητοπατέρες/αναρχοπατερες

____


Καλύτερα η ουτοπία παρα η μουγκoπία


eve
Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 8449

"Πάντα βασιζόμουν στην καλοσύνη των ξένων" Μπλάνς Ντιμπουά, λεωφορείο ο πόθος.

Και κάτι ανάλογο

Η κάτι πιο αυθάδικο. Big smile Crazy

Kάπως έτσι αμφιταλαντεύεται ο ελληνας. Λογικό.

____

"Οι άνθρωποι που δεν συμπαθούν τις γάτες, στην προηγούμενη ζωή τους, μάλλον ήταν ποντίκια"


georgek
Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 625

Αυτό που μου τη σπάει αφάνταστα είναι ότι δεν βλέπω από πουθενά να πληρώνουν αυτοί που τα έφαγαν. Ας τα πάρουν πρώτα από τα φραγκοβαμπίρ που έχουν ξεζουμίσει την Ελλάδα και μετά εδώ είμαστε. Αν δε φτάνουν να τους δώσω και 30 και 40 και 50% του δώρου μου.

____

Από όσα "μετράνε"δεν μπορούν να μετρηθούν όλα, και από όσα μπορούν να μετρηθούν "δεν μετράνε" όλα.


jimmyskaravelas

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2010

Καταχωρήσεις: 193

georgek wrote:
Αυτό που μου τη σπάει αφάνταστα είναι ότι δεν βλέπω από πουθενά να πληρώνουν αυτοί που τα έφαγαν. Ας τα πάρουν πρώτα από τα φραγκοβαμπίρ που έχουν ξεζουμίσει την Ελλάδα και μετά εδώ είμαστε. Αν δε φτάνουν να τους δώσω και 30 και 40 και 50% του δώρου μου.
Διάβασα πως τα μέτρα θα επεκταθούν και στον ιδιωτικό τομέα,αυτός τι σχέση έχει με το έλλειμμα;


voltmod
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Δεκ 2008

Καταχωρήσεις: 2764

Καμία σχέση δεν έχει με το έλλειμα.
Έχει σχέση με το "δούναι και λαβείν" του κράτους με τους μεγαλοβιομήχανους, τους μεγαλομέτοχους, τους εργοστασιάρχες, τους επιχειρηματίες, τους εκδότες κ.α.

____

Γιώργος Ιωσηφίδης


fidelio

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιουν 2009

Καταχωρήσεις: 173

Ηγνώμη μου είναι πως δεν υπάρχει περίπτωση να σπάσουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας,ως εκ τούτου κάθε μείωση μισθού στον ιδιωτικό τομέα θα είναικαι μεμονωμένη και παράνομη.

____


voltmod
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Δεκ 2008

Καταχωρήσεις: 2764

fidelio wrote:
Ηγνώμη μου είναι πως δεν υπάρχει περίπτωση να σπάσουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας,ως εκ τούτου κάθε μείωση μισθού στον ιδιωτικό τομέα θα είναικαι μεμονωμένη και παράνομη.

Συμφωνώ.

Spoiler: Highlight to view
Σενάρια ακούγονται πολλά. Ο εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα θα μάθει, ότι είναι να μάθει τελευταίος.

____

Γιώργος Ιωσηφίδης


georgek
Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 625

voltmod wrote:
Καμία σχέση δεν έχει με το έλλειμα.
Έχει σχέση με το "δούναι και λαβείν" του κράτους με τους μεγαλοβιομήχανους, τους μεγαλομέτοχους, τους εργοστασιάρχες, τους επιχειρηματίες, τους εκδότες κ.α.

Δε διαφωνώ. Πάντως από ότι ακούω στα ραδιόφωνα η θέση της κυβέρνησης είναι ότι δε θα υπάρξουν περικοπές στον ιδιωτικό τομέα γιατί αυτό θα μειώσει τις εργοδοτικές εισφορές στα ταμεία. Ωστόσο μπορούν να βρούν πολλά παραθυράκια για να βολέψουν τους εταιριάρχες, και μερικά από αυτά μπορούν να είναι η απελευθέρωση των απολύσεων και το "ελαστικό" ωράριο που είχαν πέσει στο ευρωτραπέζι πριν από κάμποσο καιρό.

____

Από όσα "μετράνε"δεν μπορούν να μετρηθούν όλα, και από όσα μπορούν να μετρηθούν "δεν μετράνε" όλα.


Stormwatch
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 315

Εγώ καταγγέλω πάντως οτι ο Voltmod μας έχει απλήρωτους για 4 μήνες... Tongue

____

NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is suprise...surprise and fear...fear and surprise....


satin knife

Κατάσταση:

Εγγραφή: Φεβ 2010

Καταχωρήσεις: 209

georgek wrote:

Δε διαφωνώ. Πάντως από ότι ακούω στα ραδιόφωνα η θέση της κυβέρνησης είναι ότι δε θα υπάρξουν περικοπές στον ιδιωτικό τομέα γιατί αυτό θα μειώσει τις εργοδοτικές εισφορές στα ταμεία. Ωστόσο μπορούν να βρούν πολλά παραθυράκια για να βολέψουν τους εταιριάρχες, και μερικά από αυτά μπορούν να είναι η απελευθέρωση των απολύσεων και το "ελαστικό" ωράριο που είχαν πέσει στο ευρωτραπέζι πριν από κάμποσο καιρό.
Με το ελαστικό ωράριο θα περιμένουν και τις οικειοθελείς αποχωρήσεις.
Όταν θα σου λένε έλα 4 ώρες το πρωί και άλλες 4 το απόγευμα πόσο να αντέξεις;

____

Αν σκοτώσεις έναν γίνεσαι δολοφόνος.

Αν σκοτώσεις χιλιάδες γίνεσαι μέγας.

Αν τους σκοτώσεις όλους γίνεσαι θεός...


voltmod
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Δεκ 2008

Καταχωρήσεις: 2764

Stormwatch wrote:
Εγώ καταγγέλω πάντως οτι ο Voltmod μας έχει απλήρωτους για 4 μήνες... Tongue

Είναι δύσκολα τα πράγματα. Είμαι σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση αφού δέχομαι μεγάλες πιέσεις για περικοπές. Δεν θα ενδώσω όμως. Δεν θα τους περάσει!

Spoiler: Highlight to view
Εσύ πάντως Stormy, μπορείς από τώρα να ξεχάσεις τον 14ο.

Spoiler: Highlight to view
Και τον 13ο. Tongue

____

Γιώργος Ιωσηφίδης


voltmod
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Δεκ 2008

Καταχωρήσεις: 2764

Με έλιωσες στο γέλιο πάντως Laughing out loud Laughing out loud Laughing out loud

Spoiler: Highlight to view
Αν μου έρθει η ΣΔΟΕ την έκανες!!! Tongue Laughing out loud

Τελευταία τροποποίηση από voltmod — Παρ, 05/03/2010 - 14:34.
____

Γιώργος Ιωσηφίδης


Stormwatch
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 315

Laughing out loud Laughing out loud Laughing out loud

____

NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is suprise...surprise and fear...fear and surprise....


iokasti

Κατάσταση:

Εγγραφή: Σεπ 2009

Καταχωρήσεις: 105

H κυβέρνηση δεν πήρε μέτρα αλλά μας πήρε τα μέτρα.


Mind of Loop

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μαρ 2010

Καταχωρήσεις: 149

Τα νέα μέτρα εκτός από την μείωση της αγοραστικής ή αποταμιευτικής δύναμης των μισθωτών και των συνταξιούχων, την μείωση του τζίρου των ελεύθερων επαγγελματιών δημιουργούν μια ψυχολογική πίεση σε όλους μας πως θα δεν θα είναι τα μόνα μέτρα που θα παρθούν και η ζωή μας θα πάει κατά συνέπεια προς το χειρότερο.
Αυτό νομίζω πως είναι και το πιο επικίνδυνο,η κατάρρευση των προσδοκιών μας για ένα καλύτερο επίπεδο ζωής.

____

Την ευθύνη ανέλαβε ο Διεθνής Νομισματικός Ταμείος.


samurai

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιουν 2009

Καταχωρήσεις: 120

Κοβουν τον 14 μισθό στο δημόσιο. άρα έχουμε 3.500.000 x 1000 ευρώ [κάτα μέσο όρο μισθός] = 3.500.000.000 (3.5 δισ.) το χρόνο εξοικονόμιση. Θέλουμε 100 χρόνια για να καλύψουμε το χρέος [κάπου εκεί δεν είναι το χρεος;].

Τοτε εχεις δίκιο Mind of Loop κατάρρευση των προσδοκιών για ένα καλύτερο επίπεδο ζωής για πολλές γενιες αν δεν παρθούν πολλά προσθετα μετρα.


Mind of Loop

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μαρ 2010

Καταχωρήσεις: 149

Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 880.000 περίπου,τα νέα μέτρα δεν πλήττουν μόνο αυτούς,σε αυτούς μειώνεται ο μισθός τους μαζί με την περικοπή του 10% των συνταξιούχων της ΔΕΗ,ΟΤΕ κλπ.
Τα νέα μέτρα άμεσα ή έμμεσα θα μειώσουν την αγοραστική δύναμη όλων μας, αυτό θα φέρει αλυσιδωτά πολλές άλλες συνέπειες,απολύσεις, περικοπές και πτώση στο επίπεδο ζωής.
Αυτό το χαμήλωμα του πήχυ είναι που με κάνει να σκέφτομαι πως θα αντιδράσει ο Έλληνας και τι καινούρια ήθη θα φέρει στην κοινωνία μας.

____

Την ευθύνη ανέλαβε ο Διεθνής Νομισματικός Ταμείος.


katerina

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 1117

Από την σημερινή παρέμβαση της ΚΟΕ.

____

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την πόλη...ο Δεκέμβρης.

Ενός Δεκέμβρη ... μύριοι έπονται.


Re4cTiV3

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 607

TXC(my fav group) - Επιστημονική πραγματικότητα

Ξένοι πράκτορες αλωνίζουνε μόνιμα και νόμιμα
με πρόσχημα της τρομοκρατίας το πρόβλημα
Ηλεκτρονικά και ανθρώπινα μάτια
σε κοιτάζουνε καχύποπτα
αν δε δηλώνεις οπαδός του τίποτα
Τα κόμματα απλώς υπονομεύουνε την ενότητα
Ένας ελεγχόμενος τύπος
προβάλλει πρότυπα ηλίθια
Η Ελληνική ύπαιθρος πνέει τα λοίσθια
δέχεται ύπουλα χτυπήματα
όπως το σχέδιο Καποδίστριας
Απάτες σχεδιασμένες από τεχνοκράτες
Οι έξυπνες κάρτες είναι για βλάκες
Πυκνό σκοτάδι
κόσμος που αδυνατεί να καταλάβει
ελεγχόμενοι και αριθμημένοι σκλάβοι
Ψευδαισθήσεις δημοκρατίας και ελευθερίας
τετραετίες κοινοβουλευτικής δικτατορίας
δεν είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας αλλά
είναι η επιστημονική πραγματικότητα

Μας θέλουν να είμαστε ελεγχομενοι και αριθμημένοι σκλάβοι..να δουλεύουμε να δουλεύουμε για να ζήσουμε χωρίς να μπορούμε να διασκέδαζουμε, να σκέφτόμαστε μόνο πως θα ζήσουμε..

Τελευταία τροποποίηση από Re4cTiV3 — Πεμ, 11/03/2010 - 00:36.
____


katerina

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 1117

Re4cTiV3 wrote:

Μας θέλουν να είμαστε ελεγχομενοι και αριθμημένοι σκλάβοι..να δουλεύουμε να δουλεύουμε για να ζήσουμε χωρίς να μπορούμε να διασκέδαζουμε, να σκέφτόμαστε μόνο πως θα ζήσουμε..
...και να δίνουμε στους ίδιους,καταναλώνοντας, με το άλλο μας το χέρι το ξεροκόμματο που παίρνουμε από το άλλο χέρι, το ζαβό, και πολλές φορές το ξεροκόμματο που τους επιστρέφουμε είναι διπλασιασμένο από τους τόκους που μας το φορτώσανε...

____

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την πόλη...ο Δεκέμβρης.

Ενός Δεκέμβρη ... μύριοι έπονται.


voltmod
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Δεκ 2008

Καταχωρήσεις: 2764

Δεν γνωρίζω αν είναι αλήθεια αυτά που γράφονται σε αυτό το blog...

Spoiler: Highlight to view
... αλλά ήθελα και εγώ να ξαναγράψω το παρακάτω, έτσι για να χαρώ στην θεωρία:

συνολικά $ 960.000.000.000.000.000 (τα μηδενικά είναι σωστά και είναι: 960 τετράκις εκατομμύρια δολλάρια!!!!).

ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ $ 96.000.000.000.

Διαβάστε το δυνατά (96 δισεκατομμύρια δολάρια) !!!!

____

Γιώργος Ιωσηφίδης


back to top