ATTO Disk Benchmark

Lacrimosa_daemon
Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 2112

Ας μετρήσουμε την ταχύτητα των δίσκων μας με το ATTO Disk Benchmark που μπορούμε να κατεβάσουμε απο εδώ. Πληροφορίες για τον δίσκο θα μας δώσει το HDD Health (της Pantera Soft Tongue ) το οποίο κατεβάζουμε απο εδώ.

Post με Screenshots και απο τα 2. Αυτό είναι όλο. Wink

Κάνω την αρχή

 


ultraex2003

Κατάσταση:

Εγγραφή: Φεβ 2011

Καταχωρήσεις: 5

και ενα σκορακι με ocz 2χ60raid 0

Uploaded with ImageShack.us

Τελευταία τροποποίηση από ultraex2003 — Τρι, 08/02/2011 - 23:56.
____

Cpu i7 860@4.2 on megahalems push-pull 2x12 slipstream
Mobo asus maximus extreme III
Ram ddr3 mushkin 2x2 giga 1600 7-8-7-24
Psu corcair ax850
Vga 5970 950-1200
Hχεια logiteck Z-4
Ηdd 2x vertex 2 60 raid 0+wd 2x640 AAKS raid 0
Case lancool pc-62


DEATH

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 2219

καλα εγω εφτασα τα 90 ΜΒ/sec R/W και χαίρομαι Smile

____


Καλύτερα η ουτοπία παρα η μουγκoπία


z3et
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μαρ 2009

Καταχωρήσεις: 8488

Και ενα δικο μου, με τα Windows μολις να εχουν εγκατασταθει (χωρις καμια ρυθμιση).


Lacrimosa_daemon
Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 2112

ultraex2003 wrote:
και ενα σκορακι με ocz 2χ60raid 0

Uploaded with ImageShack.us

Καλό θα ήταν να μας δώσεις και κάποιες πληροφορίες για τον δίσκο σου με κάποιο tool.

Z3et το αυτό.

Τελευταία τροποποίηση από Lacrimosa_daemon — Τετ, 09/02/2011 - 14:44.

z3et
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μαρ 2009

Καταχωρήσεις: 8488

OCZ Vertex 2 90GB Tongue

Τελευταία τροποποίηση από z3et — Τετ, 09/02/2011 - 14:56.

ultraex2003

Κατάσταση:

Εγγραφή: Φεβ 2011

Καταχωρήσεις: 5

Lacrimosa_daemon wrote:
ultraex2003 wrote:
και ενα σκορακι με ocz 2χ60raid 0

Uploaded with ImageShack.us

Καλό θα ήταν να μας δώσεις και κάποιες πληροφορίες για τον δίσκο σου με κάποιο tool.

Z3et το αυτό.

ξερεις κανενα εσυ tool εγω το μονο που ξερω
ειναι το crystal info το οποιο δεν δουλευει με τους ocz σε raid 0
και επισης το disk tune το οποιο δοκιμασα παλι δεν δειχνει τιποτα

____

Cpu i7 860@4.2 on megahalems push-pull 2x12 slipstream
Mobo asus maximus extreme III
Ram ddr3 mushkin 2x2 giga 1600 7-8-7-24
Psu corcair ax850
Vga 5970 950-1200
Hχεια logiteck Z-4
Ηdd 2x vertex 2 60 raid 0+wd 2x640 AAKS raid 0
Case lancool pc-62


Lacrimosa_daemon
Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 2112

Δοκίμασε το HDtune και δώσε μας screenshot απο την καρτέλα Info


geovolara

Κατάσταση:

Εγγραφή: Όκτ 2010

Καταχωρήσεις: 345

Να και το δικό μου να δω πότε θα πάρω ssd

http://img819.imageshack.us/img819/7674/hdtunebenchmarkwdcwd640.png

καλά τα πήγε εεε? Sick

Τελευταία τροποποίηση από geovolara — Τετ, 09/02/2011 - 21:27.

z3et
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μαρ 2009

Καταχωρήσεις: 8488

Οχι μια χαρα φαινεται, ειναι και παλια σειρα σκληρων (εχω και εγω εναν τετοιο 500αρη).


DEATH

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 2219

2 HD σε raid 0

Τελευταία τροποποίηση από DEATH — Δευ, 07/11/2011 - 01:20.
____


Καλύτερα η ουτοπία παρα η μουγκoπία


Lacrimosa_daemon
Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 2112

not bad Smile


DEATH

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 2219

OCZ Vertex 3

____


Καλύτερα η ουτοπία παρα η μουγκoπία


cuprakatos

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2012

Καταχωρήσεις: 10

Ρε παίδες ; Καλησπέρα , πως ανεβάζω φωτό εδώ ; Big smile

____

HAF-932 / PCU 750W ETASIS / mobo gigabyte -790FXTA-UD5 /CPU amd phenom ii x4 965 3.82ghz / RAM 8,00 GB DDR3 / GPU gigabyte NVIDIA GeForce GTS 250 / SSD corsair 120GT / wd black 2x640 sata3 / wd black 2x500 sata2


voltmod
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Δεκ 2008

Καταχωρήσεις: 2764

Πατάς το "Παράθεση" ή το "Απάντηση". Πάνω από το πεδίο για το κείμενο, κάτω από τα "Smilies" δηλαδή, υπάρχουν τα εικονίδια του editor. Στο απολύτως αριστερό εικονίδιο, μόλις βάλεις τον κέρσορα πάνω του λέει "Insert/ Edit image". Μπορείς να γράψεις εκεί την διεύθυνση της εικόνας, που όμως πρέπει να έχεις ανεβάσει σε κάποια άλλη υπηρεσία στο internet, π.χ στο tinypic.com...

____

Γιώργος Ιωσηφίδης


cuprakatos

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2012

Καταχωρήσεις: 10

Ευχαριστώ ,το είχα δει αυτό , απλά
έλεγα μπάς και υπάρχει τρόπος να ανέβει κατευθείαν απο το πισί το αρχείο

Image and video hosting by TinyPic

Τι είπες τώρα ! ! Πανεύκολο ήταν , thanks ! Smile
Αυτός λοιπόν είναι ο corsair μου , gt120 , μετρημένος με φούλ προγράμματα και win 7 x 64

Τελευταία τροποποίηση από cuprakatos — Τρι, 27/03/2012 - 00:24.
____

HAF-932 / PCU 750W ETASIS / mobo gigabyte -790FXTA-UD5 /CPU amd phenom ii x4 965 3.82ghz / RAM 8,00 GB DDR3 / GPU gigabyte NVIDIA GeForce GTS 250 / SSD corsair 120GT / wd black 2x640 sata3 / wd black 2x500 sata2


Elexorien

Κατάσταση:

Εγγραφή: Απρ 2010

Καταχωρήσεις: 228

(Lacrimosa το link για το ATTO δεν δουλεύει. Μάλλον το αλλάξανε. Το σωστό είναι αυτό.)

Για πάμε να δούμε και τον OCZ μου...

Κομπλέ. Ό,τι μου υποσχέθηκε Wink

Edit: O Vertex3 του Death, έσπειρε...

Τελευταία τροποποίηση από Elexorien — Τρι, 27/03/2012 - 17:33.

cuprakatos

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2012

Καταχωρήσεις: 10

Τι έσπειρε ; άδειος δίσκος έτσι σπέρνει; Tongue

____

HAF-932 / PCU 750W ETASIS / mobo gigabyte -790FXTA-UD5 /CPU amd phenom ii x4 965 3.82ghz / RAM 8,00 GB DDR3 / GPU gigabyte NVIDIA GeForce GTS 250 / SSD corsair 120GT / wd black 2x640 sata3 / wd black 2x500 sata2


Elexorien

Κατάσταση:

Εγγραφή: Απρ 2010

Καταχωρήσεις: 228

cuprakatos wrote:
Τι έσπειρε ; άδειος δίσκος έτσι σπέρνει; Tongue

Α δεν γνωρίζω αν είναι άδειος ή όχι αν και νομίζω ότι ειδικά στους SSD δεν έχει σημασία...


cuprakatos

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2012

Καταχωρήσεις: 10

Οι SSD όσο πιό άδειοι είναι τόσο μεγαλύτερες είναι και οι επιδόσεις τους , γι αυτό και προτείνονται απο τις εταιρείες διάφορα tips τα οποία μιλούν για την αύξηση του ελεύθερου χώρου , ώστε ο δίσκος να παρέχει τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις ,
Επίσης όταν ένας δίσκος που έχει το λειτουργικό επάνω και μετριέται με κάποιο πρόγραμμα επιδόσεων , τότε . . . . . . χαιρετίσματα
Για σωστές μετρήσεις πρέπει : ο δίσκος να είναι άδειος και μάλιστα σε πολλά προγράμματα θέλει να μήν έχεις δημιουργήσει ούτε καν τόμο Smile

____

HAF-932 / PCU 750W ETASIS / mobo gigabyte -790FXTA-UD5 /CPU amd phenom ii x4 965 3.82ghz / RAM 8,00 GB DDR3 / GPU gigabyte NVIDIA GeForce GTS 250 / SSD corsair 120GT / wd black 2x640 sata3 / wd black 2x500 sata2


Elexorien

Κατάσταση:

Εγγραφή: Απρ 2010

Καταχωρήσεις: 228

cuprakatos wrote:
Οι SSD όσο πιό άδειοι είναι τόσο μεγαλύτερες είναι και οι επιδόσεις τους , γι αυτό και προτείνονται απο τις εταιρείες διάφορα tips τα οποία μιλούν για την αύξηση του ελεύθερου χώρου , ώστε ο δίσκος να παρέχει τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις ,
Επίσης όταν ένας δίσκος που έχει το λειτουργικό επάνω και μετριέται με κάποιο πρόγραμμα επιδόσεων , τότε . . . . . . χαιρετίσματα
Για σωστές μετρήσεις πρέπει : ο δίσκος να είναι άδειος και μάλιστα σε πολλά προγράμματα θέλει να μήν έχεις δημιουργήσει ούτε καν τόμο Smile

Μάλιστα.

Αν ισχύουν τα παραπάνω τότε το όλο θέμα είναι ανούσιο. Στην περίπτωσή μου, έχω μόλις το 15% του δίσκου ελεύθερο!

Πάντως δεν πρέπει να είμαι παραπονεμένος! 170ΜΒ/sec write και 223MB/sec read είναι παραπάνω από ικανοποιητικά!


z3et
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μαρ 2009

Καταχωρήσεις: 8488

Δεν ισχυει αυτο με τις επιδοσεις σε γεματο SSD, στους HDD το ειχαμε. Μενουν ως εχουν (ιδιες θα ειχες με 30% δεσμευμενο χωρο, τις ιδιες με 95%). Αυτο που συνηθως λενε οι εταιριες για τον ελευθερο χωρο εχει να κανει περισσοτερο στο να προστατεψουν τον SSD απο ασκοπες εγγραφες.

Για το λειτουργικο που λες ισχυει (απαξ και μπει οι επιδοσεις μετα απο ενα ορισμενο διαστημα "καθονται" και δεν αλλαζουν οτι και να του κανεις... φυσικα μιλαμε για νεο SSD με TRIM και σωστο GC) αλλα τι θα πει σωστες μετρησεις? Το να βαζεις πχ τον Χ SSD αδειο με 1/0 fill στο CrystalMark για να παρεις τα MB που διαφημιζει η εταιρια και μπορεις να τα επιτυχεις μονο σε εκεινη τη περιπτωση... λεει κατι? Μονο για χαρη της επιβεβαιωσης οτι η εταιρια λεει την "αληθεια".


cuprakatos

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2012

Καταχωρήσεις: 10

Αργησα , αλλά διάβασε εδώ http://www.hwbox.gr/reviews/16557-ss...dle-earth.html και πες μου . . . επιμένεις ;

____

HAF-932 / PCU 750W ETASIS / mobo gigabyte -790FXTA-UD5 /CPU amd phenom ii x4 965 3.82ghz / RAM 8,00 GB DDR3 / GPU gigabyte NVIDIA GeForce GTS 250 / SSD corsair 120GT / wd black 2x640 sata3 / wd black 2x500 sata2


Lacrimosa_daemon
Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 2112

Σε ποιό σημείο αναφέρεσαι cuprakatos?


cuprakatos

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2012

Καταχωρήσεις: 10

Ακυρο παιδιά , όντως δεν παίζει καθόλου , σχεδόν ,διαφορά στις επιδόσεις , αν είναι γεμάτος ή άδειος ο ssd , φάνηκε σε όλα σχεδόν τα τεστ , το αποτέλεσμα πχ είναι αδειος 90% επίδοση και γεμάτος 89,1% lol lol
Αρα αγαπητέ z3et είχες απόλυτο δίκιο Wink

Τελευταία τροποποίηση από cuprakatos — Παρ, 04/05/2012 - 20:35.
____

HAF-932 / PCU 750W ETASIS / mobo gigabyte -790FXTA-UD5 /CPU amd phenom ii x4 965 3.82ghz / RAM 8,00 GB DDR3 / GPU gigabyte NVIDIA GeForce GTS 250 / SSD corsair 120GT / wd black 2x640 sata3 / wd black 2x500 sata2


z3et
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μαρ 2009

Καταχωρήσεις: 8488

Μα ειναι μια απο τις βασικες, θετικες πτυχες του SSD αυτο. Η ολη σχεδιαση του (με Flash μνημες) δεν προκειται να ειχε το "μπουχτισμα" που εχουν οι HDD οταν γεμιζουν. Οι HDD το παθαινουν αυτο, γιατι η "βελονα" θα πρεπει να προσπαθησει πολυ περισσοτερο να αναζητησει δεδομενα πανω στο plater, οταν αυτο ειναι γεματο. Απο την αλλη στους SSD, ο controller ξερει ανα πασα στιγμη που βρισκεται η καθε πληροφορια μεσα στις μνημες και (με ταχυτητα τουλαχιστον 100 φορες μεγαλυτερη των HDD) τα ανακτα.

Τελευταία τροποποίηση από z3et — Παρ, 04/05/2012 - 21:07.

Manas

Κατάσταση:

Εγγραφή: Νοε 2013

Καταχωρήσεις: 208

Να και τα δικα μου αποτελεσματα. Ο SSD ειναι ο Samsung 840 EVO 120GB με AHCI ενεργοποιημενο, αλλα με απενεργοποιημενο το RAPID Mode, σε SATA3.

Φωτο

Τελευταία τροποποίηση από Manas — Δευ, 23/12/2013 - 02:32.

back to top