Gigabyte: Και Geforce και... SuperClocked

Featured Review

Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι η αγορά των καρτών γραφικών, είναι απολύτως ανταγωνιστική. Στην αγορά κυκλοφορούν εκατοντάδες προϊόντα από διαφορετικούς κατασκευαστές, τόσο όμοια μεταξύ τους, που ορισμένοι χρήστες αγοράζουν με το... "μοντέλο", χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους το όνομα του κατασκευαστή ή τις ακριβείς προδιαγραφές. "Όλα ίδια είναι μεταξύ τους" λένε αρκετοί, ωστόσο δεν έχουν πάντα δίκιο, αφού ορισμένοι κατασκευαστές, με το ίδιο περίπου κόστος προσφέρουν πολλά περισσότερα με την κάρτα γραφικών τους.

Για παράδειγμα προσφέρουν υψηλότερους χρονισμούς και άρα υψηλότερη απόδοση και το σπουδαιότερο, υψηλότερη ποιότητα κατασκευής. Έτσι, ορισμένοι κατασκευαστές βελτιστοποιούν το PCB, προσφέρωντας τροποποιημένο σύστημα τροφοδοσίας για να εξασφαλίζει την απαραίτητη σταθερότητα σε υψηλότερες συχνότητες λειτουργίας, καλύτερα τσίπ μνήμης με χαμηλότερη υστέρηση, ποιοτικότερους πυκνωτές (όπως στερεάς κατάστασης) και chokes και άλλα πολλά, που μπορεί να μην φαίνονται με την πρώτη ματιά, ωστόσο υπόσχονται αξιόπιστη, σταθερή λειτουργία, υψηλότερες επιδόσεις και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Ανάμεσα σε αυτούς τους κατασκευαστές είναι και η Gigabyte, που πρόσφατα ανακοίνωσε την σειρά καρτών γραφικών "SuperOverclock".

Στο GHz.gr έφτασαν δύο κάρτες γραφικών της σειράς "SuperOverclock" της Gigabyte καθώς και μία κάρτα γραφικών "overclocked" τις οποίες αξιολογήσαμε σε τρία διαφορετικά παιχνίδια (Crysis, Far Cry 2, Resident Evil 5) καθώς και στο benchmark 3DMark Vantage.

Τα αποτελέσματα των μετρήσων ήταν μία... έκπληξη, ωστόσο προτού τα εξετάσουμε, ας γνωρίσουμε μία, μία τις κάρτες γραφικών που λαμβάνουν μέρος στο μικρό αυτό "SuperClocked" group test. Και οι τρεις κάρτες γραφικών όπως αναφέραμε και είναι φανερό από τις εικόνες που παραθέτουμε είναι της εταιρείας Gigabyte (ευχαριστούμε πολύ την Gigabyte Hellas για την ολιγοήμερη διάθεση τους για τις ανάγκες της μικρής συγκριτικής δοκιμής).

Στο συγκριτικό τέστ έλαβαν μέρος τρία μοντέλα που βασίζονται στον πυρήνα GT200b (55nm) της Nvidia και βασίζονται στις GPUs, Geforce GTX 285, Geforce GTX 275 και Geforce GTX 260. Ποιο συγκεκριμένα, στην διάθεση μας είχαμε τα μοντέλα Gigabyte GV-N285OC-2GI, GV-N275SO-18I και GV-N26SO-896I.

Ας γνωρίσουμε ένα, ένα τα μοντέλα που είχαμε στην διάθεση μας από κοντά. Οι συσκευασίες τους ήταν παρόμοιες, και όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες διέθεταν παρόμοιο εξοπλισμό όσο αφορά στις εξόδους (μία DVI, μία D-Sub και μία HDMI). Έτσι, πέρα από το εγχειρίδιο χρήσης και ένα CD-ROM με εφαρμογές και drivers, στην συσκευασία τους θα βρείτε δύο μετατροπείς (D-Sub-to-DVI και DVI-to-HDMI), δύο καλώδια 4-pin Molex σε 6-pin PCI-E καθώς και ένα καλώδιο Audio SPDIF.  


Stormwatch

Πολύ καλή η παρουσίαση με την

Πολύ καλή η παρουσίαση με την Gigabyte να συνεχίζει την παράδοση των ποιοτικών προϊόντων.

ThOraX

πολυ καλό το τεστ Volt.Πάρα

πολυ καλό το τεστ Volt.Πάρα πολύ καλες οι καρτες super overclock αν και εγω πάω για 5870.

Turrican

Για αμετανόητους Nvidia-αδες

Για αμετανόητους Nvidia-αδες Laughing out loud
Πολυ καλο τεστ voltmod!

voltmod

Thanks Βασικά, έπρεπε το

Thanks Wink
Βασικά, έπρεπε το test να είχε και άλλες... overclocked κάρτες, για να μην υπάρχει μόνο "εσωτερικός πόλεμος" αλλά εντάξει, αυτές κατάφερα να έχω. Βασικά, κυνήγησα τις "SuperOverclock", τώρα η άλλη, κάθισε "ξώφαλτσα" Wink

Για να σχολιάσω λίγο το τέστ, εντυπωσιάστηκα από τις δύο "SuperOverclock". Ειδικά η "GTX 275" ήταν έκπληξη, φανταστική κάρτα γραφικών.

Re4cTiV3

τέλειο review! μπράβο!

τέλειο review! μπράβο!

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 69 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top