Super Test: 31 επεξεργαστές στο μικροσκόπιο

Featured Review

Για τους φίλους του Greek Hardware Zone, πραγματοποίήσαμε την μεγαλύτερη συγκριτική δοκιμή επεξεργαστών που έχει γίνει ποτέ από online μέσο του ειδικού τύπου της χώρα μας. Στο άρθρο μας παρελαύνουν 31 επεξεργαστές!

Μην περιμένετε να πούμε πολλά πράγματα στην συγκεκριμένη συγκριτική δοκιμή, αφού σε αντίθεση με την προσφιλή μας τακτική, δεν θα αναλύσουμε μοντέλα ή πυρήνες και δεν θα αναφερθούμε σε κλίμακες ολοκλήρωσης, σε αριθμούς τρανζίστορ ή ενσωματωμένα σετ εντολών. Θα παραθέσουμε όμως πολλά διαγράμματα και μετρήσεις. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Όταν ξεκινήσαμε τις δοκιμές, δεν φιλοδοξούσαμε να πραγματοποιήσουμε το μεγαλύτερο τεστ επεξεργαστών που έχει γίνει ποτέ στην χώρα μας, τουλάχιστον σε online μέσο τεχνολογίας. Ξεκινήσαμε τις δοκιμές με μία χούφτα τσιπ ωστόσο καθώς περνούσαν οι μέρες, όλο και περισσότερα έφταναν στα χέρια μας με αποτέλεσμα να ξεπεράσουμε με ευκολία δύο ντουζίνες από αυτά. Οι δοκιμές ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν χρησιμοποιώντας τις ίδιες ακριβώς "βάσεις" για κάθε σειρά επεξεργαστών (εννοούμε ότι για κάθε οικογένεια επεξεργαστή χρησιμοποιήθηκε ακριβώς το ίδιο motherboard ενώ για όλα τα μοντέλα που αξιολογήσαμε χρησιμοποιήσαμε ακριβώς την ίδια κάρτα γραφικών, ίδια αρθρώματα μνήμης και σκληρούς δίσκους). Πρόσφατα ωστόσο αντιμετωπίσαμε ένα δίλημμα.

Το group test με τους 31 επεξεργαστές πραγματοποιήθηκε χρησιμοποιώντας το λειτουργικό σύστημα Windows Vista 64-bit Ultimate. Οι πρόσφατες δοκιμές που πραγματοποιήσαμε με τους νεότερους επεξεργαστές Core i3, Core i5 και Core i7 2ης γενιάς πραγματοποιήθηκαν χρησιμοποιώντας λειτουργικό σύστημα Windows 7 64-bit Ultimate (η πλατφόρμα των δοκιμών κρίθηκε ότι ήταν απαραίτητο να αναβαθμιστεί).

Αυτό σημαίνει ότι τα αποτελέσματα των δοκιμών μεταξύ των δύο group test δεν είναι συγκρίσιμα μεταξύ τους και εννοούμε του συγκεκριμένου group test με τους 31 επεξεργαστές, και του μελλοντικού που ετοιμάζουμε με τους επεξεργαστές "Sandy Bridge" αλλά και άλλα μοντέλα. Δεν γινόταν ωστόσο να πράξουμε διαφορετικά, αφού δεν είχαμε τον χρόνο να δοκιμάσουμε τους νέους επεξεργαστές Sandy Bridge αλλά και ορισμένους ακόμη νέους επεξεργαστές της Intel και της AMD και σε περιβάλλον Windows Vista Ultimate 64-bit.

Δεν σας κρύβουμε ότι πέρασε από το μυαλό μας, να μην δημοσιοποιήσουμε τα αποτελέσματα των δοκιμών με τα 31 μοντέλα επεξεργαστών που είχαν δοκιμαστεί σε περιβάλλον Windows Vista 64-bit Ultimate ωστόσο πιστεύουμε ότι θα ήταν κρίμα να μείνουν τόσες πολλές δοκιμές (σχεδόν 675 μετρήσεις συνολικά) στο αρχείο του Greek Hardware Zone (GHz.gr) χωρίς να τις έχει δει κανένας, δεν νομίζετε; Αναμφισβήτητα, λίγοι από εσάς θα χρησιμοποιείται τα Windows Vista ως λειτουργικό σύστημα για τον υπολογιστή σας από τότε που κυκλοφόρησαν τα πολύ καλύτερα Windows 7, ωστόσο η δοκιμή μας μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό "εργαλείο" για να συγκρίνετε επεξεργαστές μεταξύ τους, τον δικό σας, του φίλου σας ή κάποιον μεταχειρισμένο που μπορεί να θέλετε να επενδύσετε.

Από την συγκεκριμένη συγκριτική δοκιμή, απουσιάζουν μερικά τρανταχτά μοντέλα, όπως ο Intel Core i7-990X Extreme Edition, οι νέοι Core i3, Core i5 και Core i7 2ης γενιάς (Sandy Bridge) ή ο AMD Phenom II X6 1100T καθώς και οι νέες APU της AMD της σειράς A8 ή A6 ωστόσο για τα συγκεκριμένα μοντέλα έχουμε πραγματοποιήσει μία δεύτερη συγκριτική δοκιμή που θα δημοσιοποιήσουμε σε μερικές μέρες και η οποία έχει πραγματοποιηθεί στο πιο σύγχρονο περιβάλλον των Windows 7.

Λίγη υπομονή λοιπόν, και σύντομα θα έχετε μερικές ακόμα δεκάδες διαγράμματα να... ελέγξετε ; -).

Θα χρειαζόμασταν πολλές χιλιάδες λέξεις για να αναλύσουμε κάθε μοντέλο επεξεργαστή ξεχωριστά ή κάθε οικογένεια επεξεργαστών, ωστόσο κρίναμε πως τούτη την περίοδο θα ήταν πολύ μεγάλος κόπος χωρίς πραγματικό αντίκρισμα, αφού οι περισσότεροι από τους επεξεργαστές της δοκιμής που πραγματοποιήσαμε είναι μοντέλα που δεν πωλούνται στην ελληνική αγορά, τουλάχιστον στα καταστήματα. Σε όσους αρέσει το... διάβασμα, θα πρέπει να περιμένουν μέχρι την επόμενη συγκριτική δοκιμή επεξεργαστών που θα πραγματοποιήσουμε ωστόσο από την συγκεκριμένη μάλλον θα... απογοητευτούν, με την έννοια ότι περιοριστήκαμε στην παράθεση φωτογραφιών των μοντέλων που δοκιμάσαμε, στην παράθεση screenshots από την γνωστή εφαρμογή CPU-Z και φυσικά στην παράθεση των διαγραμμάτων που αντικατοπτρίζουν τις επιδόσεις τους.


voltmod

Ουφ!

Ουφ! Smile

z3et

Ε καλα τωρα τι να

Ε καλα τωρα τι να σχολιασεις... Χαρα στο κουραγιο σου μονο! Smile

Τωρα βεβαια δεν θα "μαλωνουμε" με λογια του αερα, τσακ το λινκακι με το συγκριτικο και ειμαστε jet.

Παρατηρηση: Η πρωτη γενια Turbo Core/Boost δεν φαινεται να απεδιδε και τα αναμενομενα βεβαια, για να δουμε τα Turbo Core 2.0 και Turbo Boost 2.0 αν θα κανουν τη διαφορα.

Stormwatch

Speechless...

Speechless...

voltmod

Το "πακέτο" ήταν ότι οι

Το "πακέτο" ήταν ότι οι μετρήσεις ήταν διπλές, τουλάχιστον για τους μισούς επεξεργαστές. Εντάξει, πήρε πολύ χρόνο, μήνες, για να μαζευτούν όλοι αυτοί οι επεξεργαστές, αλλά στο τέλος, νομίζω άξιζε τον κόπο.

marooned

Impressive... Συγχαρητήρια

Impressive...
Συγχαρητήρια Voltmod!

voltmod

Thank you, έρχονται και άλλα

Thank you, έρχονται και άλλα τέτοια τεστ.

marooned

Περιμένουμε εναγωνίως λοιπόν!

Περιμένουμε εναγωνίως λοιπόν! Smile

Lacrimosa_daemon

GratZ Gigaboss Απίστευτο

GratZ Gigaboss Wink
Απίστευτο άρθρο.

Spoiler: Highlight to view
Ακόμη δεν είδατε τίποτα, να περιμένετε πολλά από το GHz στο κοντινό μέλλον ;)

Spoiler: Highlight to view
Σωστά Voltmod?

voltmod

;-)

n0b0d1

New system

Μέρα... νέος χρήστης στην παρέα σας Laughing out loud Λοιπόν, αυτό το καλοκαίρι λέω να φτιάξω ένα νέο σύστημα, αφού το προηγούμενό μου το χω κάτι πάνω από τρία χρόνια, το μόνο που θα κρατήσω είναι ο σκληρός μου που είχα βγάλει μια φορά κι έναν καιρό από έναν εξωτερικό :Ρ Έλεγα να πάω με τους καινούργιους τους Zambezi, αλλά όπως είπα θέλω να φτιάξω το σύστημα κατά προτίμηση ΦΕΤΟΣ :Ρ Τις γνώμες σας: να περιμένω να βγει στην αγορά; (πιστεύετε πως θα τα αξίζει τα παραπάνω τα λευτά από τον 1100Τ που χα στο μυαλό μου)
μήπως να πάω σε APU A8? Λένε αυτά καθόλου για video ερασιτεχνικό editting και κανά παιχνίδι σε 1680χ1050 (με κάρτα HD5850)
Intel δε θέλω γιατί μ έχει απογοητεύση σε value for money, κι έχοντας ακούσει από φίλο που ασχολείται με ρομποτική στη Δανία πως δοκίμασε AMD και δε γυρίζει σε INTEL προτιμάω να χαλάσω τα λεφτά μου σε ένα σωρό ανεμηστήρες και +Ws για το τροφοδοτικό (να μπορώ να καώ στο overclocking) ιδέες συμβουλές καλοδεχούμενες, καθώς και προσφορές τροφοδοτικών (σε λογικές τιμές, υπόψην έχω στο μάτι ένα Enermax Revolution 1050W κάτω από 150 ευρώ^^) Συγγνώμη αν αυτό το post δεν κολλάει εδώ, έχω όλην την καλή διάθεση να το μετακινήσω ή ο,τιδήποτε αν έτσι πρέπει. Ελπίζω σε ανταπόκριση.

z3et

Καλησπερα και καλωσορισες

Καλησπερα και καλωσορισες στην παρεα μας Smile

Θα ηταν καλυτερο να ανοιξεις εδω ενα θεμα, ωστε να μπορουμε να συνεννοηθουμε καλυτερα Wink

n0b0d1

Thanks!

Ευχαριστώ για τη γρήγορη ανταπόκριση και καθοδήγηση Laughing out loud το ανοίγω αμέσως.

Elexorien

Εξαιρετικό...

... τεστ Voltmod και παρά τον μεγάλο όγκο για ένα άτομο, ανταπεξήλθες πλήρως. Και πάλι μπράβο!

voltmod

Σιγά, σιγά - πολύ σιγά θα

Σιγά, σιγά - πολύ σιγά θα έλεγα - έγιναν όλα Wink
Σύντομα έρχονται και άλλα...

Re4cTiV3

καλούτσική θέση ο 630 μου

καλούτσική θέση ο 630 μου Smile

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 8 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top