Kingston SSDNow V 40GB: SSD for the masses

Featured Review

Η Kingston παρουσίασε πρόσφατα ένα νέο SSD, κατασκευασμένο για να προσφέρει ως επί το πλείστον τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας του είδους σε συνδυασμό με χαμηλό κόστο. Πρόκειται για το πιο μικρό σε μέγεθος Solid State Drive της σειράς SSDNow V της εταιρείας και διαθέτει χωρητικότητα 40GB. Δεν εντυπωσιάζει στον συγκεκριμένο τομέα, ωστόσο με κόστος λίγο πάνω από τα €92, αποκλείεται να έχετε... παράπονο ;- ).

Κάθε νέα τεχνολογία παρουσιάζει μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα. Και σχεδόν κάθε φορά, μαθαίνουμε να συμβιβαζόμαστε με τα όποια μειονεκτήματα της, μέχρι να αποφασίσουμε να "κάνουμε" το επόμενο τεχνολογικό βήμα, που θα ξεπερνάει αρκετά, αλλά θα συνοδεύεται από κάποια άλλα ;- ). Δύο από τα σημαντικότερα μειονεκτήματα της τεχνολογίας Solid State Drive (SSD), στα οποία εν' μέρη οφείλεται και η αργή διείσδυση τους στην αγορά είναι η μικρή χωρητικότητα και το υψηλό κόστος, πάντα βεβαίως σε άμεση σχέση με την τεχνολογία των σκληρών δίσκων.

Η Kingston, φαίνεται ωστόσο πως επιθυμούσε να "ξεπεράσει τα όρια" και τελικώς κατάφερε να προσφέρει στους χρήστες, σε αρκετά χαμηλό κόστος ένα "boot" SSD που είμαστε σίγουροι ότι θα φανεί ιδιαίτερα ελκυστικό στην πλειονότητα των χρηστών. Πρόκειται για το Kingston SSDNow V 40GB (SNV125-S2/40GB). Το συγκεκριμένο μοντέλο κυκλοφορεί και σε συσκευασία "Desktop Upgrade Kit" (SNV125-S2BD/40GB), την οποία είχαμε στην διάθεση μας και σας παρουσιάζουμε.

Kingston SSDNow V 40GB

Το νέο SSDNow V 40GB της Kingston, δεν έχει κατασκευαστεί για να καλύψει κάθε είδους ανάγκη και απαίτηση, είναι όμως ένα "ειλικρινές" προϊόν. Που στοχεύει η Kingston λοιπόν με την κυκλοφορία του; Στους χρήστες που επιθυμούν ένα πολύ γρήγορο μέσο αποθήκευσης για να εγκαταστήσουν το λειτουργικό τους σύστημα (και τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν), ώστε να βελτιώσουν σημαντικά τον χρόνο εκκίνησης του υπολογιστή τους (του λειτουργικού συστήματος) αλλά και την εκκίνηση των εφαρμογών που χρησιμοποιούν καθημερινά (π.χ το Photoshop, τους χρόνους loading ενός "saved game" κ.α).

Όπως μαρτυράει και η χωρητικότητα του συγκεκριμένου SSD, δεν μπορεί να χρησιμεύσει... σε κάτι άλλο (π.χ για την αποθήκευση δεδομένων). Δεν είναι επίσης ένα Solid State Drive, που έχει όλα τα πλεονεκτήματα των πιο προηγμένων συσκευών του είδους, αφού σύμφωνα με την εταιρεία, κάτι τέτοιο δεν ήταν απαραίτητο στην συγκεκριμένη περίπτωση. Τι εννοούμε;
Όπως θα παρατηρήσετε και από τις μετρήσεις που παραθέτουμε, ενώ η ταχύτητα ανάγνωσης είναι από ικανοποιητική έως εξαιρετική, η ταχύτητα εγγραφής είναι σχετικά χαμηλή, απλώς μέτρια.

Όπως αναφέραμε, ουσιαστικά αποτελεί ένα "boot" Solid State Drive (η εταιρεία το αναφέρει ως SSDNow V Series 40GB Accelerator Drive), του οποίου βασικός ρόλος είναι να αναλάβει την φιλοξενία του λειτουργικού συστήματος σε ένα υπολογιστή (desktop ή notebook). Αυτό σημαίνει αυτόματα, πως η ταχύτητα ανάγνωσης είναι πολύ πιο σημαντική από την ταχύτητα εγγραφής.

Έτσι, για να απολαύσετε τα οφέλη του, αρκεί να εγκαταστήσετε το λειτουργικό σύστημα και τις εφαρμογές σας. Αυτό είναι μία διαδικασία που άλλωστε δεν επαναλαμβάνετε πολλές φορές, για να σας δυσαρεστήσουν οι χαμηλές ταχύτητες εγγραφής, μία φορά... αρκεί, δεν θα "φορμάρετε" καθημερινά ;- ). Από εκεί και πέρα, αυτό που λογικά θα πρέπει να ενδιαφέρει τον χρήστη είναι η γρήγορη εκκίνηση του λειτουργικού συστήματος, η γρήγορη εκκίνηση των εφαρμογών και η γρήγορη απόκριση στις διάφορες εργασίες που πραγματοποιεί. Η υψηλή ταχύτητα εγγραφής, ειδικά για ένα Solid State Drive αυτής της χωρητικότητας θα λέγαμε πως είναι δευτερεύουσας σημασίας.

Επιπλέον, το κόστος του είναι αρκετά χαμηλό για προϊόν του είδους και μόλις που ξεπερνάει τα €92. Μείνατε με ανοιχτό το στόμα; Αν μάλιστα σκεφτείτε, ότι τα chip μνήμης NAND flash (φυσικά τύπου MLC, Multi-Level Cell) του Kingston SSDNow V 40GB είναι κατασκευασμένα σε κλίμακα ολοκλήρωσης 34nm και επιπλέον ενσωματώνει ελεγκτή της Intel (Intel PC29AS21BA0 SSD controller), τότε το συγκεκριμένο προϊόν, αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη "αγοραστική αξία" θα λέγαμε.

Πως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε καλύτερα; Εγκαθιστάτε το λειτουργικό σύστημα στο SSD καθώς και τις εφαρμογές που σας ενδιαφέρουν ενώ για τα υπόλοιπα δεδομένα σας, για παράδειγμα τα αρχεία μουσικής ή video, χρησιμοποιείται ένα δεύτερο μέσο αποθήκευσης, όπως ένα μεγάλο σκληρό δίσκο.
Αρκετά όμως με τα "εισαγωγικά". Ας γνωρίσουμε το SSDNow V 40GB της Kingston από "πιο κοντά".

ΣυνημμένοΜέγεθος
Kingston_40GB_SSDNow.pdf31.25 KB

baraka

Καλή πρόταση αλλά η

Καλή πρόταση αλλά η χωρητικότητα είναι μικρή. Μόνο για λειτουργικό άντε και κανα δυο παιχνίδια...

Turrican

Μια χαρά είναι για

Μια χαρά είναι για εγκατάσταση λειτουργικού και των λοιπών παρελκομενων...

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 19 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top