Preview: Corsair CMPSU 850HXEU

Featured Mini Review

Το όνομα της Corsair δεν είναι άγνωστο για κάποιον που ασχολείται, έστω και λίγο, με τον χώρο τον ηλεκτρονικών υπολογιστών. Φημίζεται για τα ιδιαιτέρως ποιοτικά προϊόντα της, από μνήμες, solid state drives έως κουτιά για υπολογιστές. Με την σφραγίδα ποιότητας της εταιρείας, η Corsair προσφέρει στους καταναλωτές και τροφοδοτικά, που κινούνται, σε ποιότητα και απόδοση, αρκετά πάνω από τον μέσο όρο των άλλων τροφοδοτικών. Ένα από αυτά είναι και το CMPSU-850HXEU που ανήκει στην σειρά "HX" της Corsair.

Ως ένα από τα πιο σημαντικά μέρη του υπολογιστή, το τροφοδοτικό θα πρέπει να είναι ποιοτικό, αθόρυβο και λειτουργικό έτσι ώστε να παρέχει απρόσκοπτα συνεχές ηλεκτρικό ρεύμα στα υποσυστήματα του υπολογιστή. Έτσι η επιλογή ενός καλού τροφοδοτικού θα πρέπει οπωσδήποτε να εγγυάται σταθερότητα και ασφάλεια σε βάθος χρόνου.

Με αυτόν τον παράγοντα λοιπόν, αποφάσισα να προμηθευτώ ένα σχετικά καινούριο τροφοδοτικό (κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2009) της σειράς HX της Corsair. Είναι το CMPSU-850HXEU, ένα modular τροφοδοτικό υψηλών επιδόσεων, ικανό να παρέχει 850 watt ισχύς στον υπολογιστή μας. Πρίν ωστόσο μοιραστώ την εμπειρία μου όσο αφορά στο συγκεκριμένο τροφοδοτικό μαζί σας, ας το γνωρίσουμε από πιο κοντά.

Συσκευασία

Ας ξεκινήσουμε από την συσκευασία λοιπόν. Δεν θα την έλεγε κανείς λιτή, αφού δεν μπορείς να περιμένεις και πάρα πολλά από μία συσκευασία ενός τροφοδοτικού, ωστόσο προσφέρει όσα θα ήθελε ο σημερινός χρηστης και είναι ποιοτική. Για κάποιον που δεν γνωρίζει και πολλά, με μια πρώτη μάτια σε ένα κατάστημα του δίνει όλα όσα θα πρέπει να ξέρει για ένα τροφοδοτικό και έτσι να μπορεί να αποφασίσει πιό εύκολα εκείνη τη στιγμή.

Στην μπροστινή όψη του είναι ξεκάθαρο ότι μιλάμε για τροφοδοτικό (PSU, Power Supply Unit) των 850W (watts). Από τα λογότυπα διακρίνουμε οτι είναι ικανό να “κρατήσει” κάρτες γραφικών της Nvidia σε διάταξη SLI (φυσικά μπορεί να γίνει το ίδιο και με κάρτες γραφικών της ATI σε CrossfireX) έχει επτά (7) χρόνια εγγύησης από την Corsair και έχει διακριθεί για το efficiency του ως 80+ Silver. Θα τα πούμε αργότερα αυτά πιο αναλυτικά.Στην πίσω πλευρά βρίσκουμε μερικά ενδιαφέροντα διαγράμματα που αφορούν στην αποδοτικότητα και την “low profile” λειτουργία του μιας και κρίνεται ιδιαιτέρως αθόρυβο ενώ παρατηρούμε επίσης ένα πίνακα με χαρακτηριστικά του τροφοδοτικού.

Επίσης γίνονται αναφορές για τον 140mm ανεμιστήρα που διαθέτει, για την χρήση Solid State Capacitors που μπορούν να δουλέψουν μέχρι και σε θερμοκρασίες των 105°C απροβλημάτιστα, για τα "flat modular" καλώδια (αφαιρούμενα) και για τους “DC to DC” μετατροπείς που χρησιμοποιεί, δύο στον αριθμο. Στην πάνω πλευρά έχει λίστα και μικρές φωτογραφίες απο τις παρεχόμενες συνδεσμολογίες.


Μερικά ακόμα λόγια για το τροφοδοτικό: στην πλαϊνή και κάτω όψη του κουτιού υπάρχουν πληροφορίες σε διάφορες ξένες γλώσσες. Βέβαια, απουσιάζει η ελληνική γλώσσα, αλλά... μικρό το κακό.

Ας δούμε και μερικά στοιχεία του:

Ο Πίνακας με τις τάσεις/ρεύματα που μπορεί να προσφέρει το τροφοδοτικό


Και μερικά διαγράμματα για την αποδοτικότητα και τον θόρυβο. Εντυπωσιακά; Που να δείτε παρακάτω...

Συνδεσμολογία:

 • 1 x 20/24-pin ATX
 • 1 x 4/8-pin P4
 • 6 x 6+2-pin PCI Express
 • 12 x Serial ATA
 • 12 x 4-pin IDE MOLEX
 • 2 x 4-pin FDD MOLEX

Και μερικά χαρακτηριστικά όπως μας τα προσφέρει η εταιρεία:

 • Guaranteed to sustain its full rated wattage at an ambient temperature of 50°C Up to 90% energy-efficiency under real-world load conditions
 • Single +12V rail design providing up to 70A
 • Multi-GPU ready
 • 105°C solid state capacitors
 • Active Power Factor Correction (PFC) with PF value of 0.99
 • Supports ATX12V 2.3 and EPS12V 2.91 standards.
 • Auto switching circuitry for universal AC input from 90-264V
 • Over Current/Voltage/Power Protection, Under Voltage Protection and Short Circuit Protection provide complete component safety
 • Dimensions: 150 x 86 x 180mm
 • MTBF: 100,000 hours
 • Safety Approvals: UL, CUL, CE, CB, FCC Class B, TÜV, CCC, C-tick

voltmod

Tο τροφοδοτικό τα "σπάει".

Tο τροφοδοτικό τα "σπάει". Πάντα εμπιστευόμουν - και εμπιστεύομαι τα τροφοδοτικά της Corsair. Έχω επενδύσει σε τρία, κατα καιρούς, και κανένα δεν με έχει απογοητεύσει.

Πολύ καλό το "review" z3et Wink

z3et

Ειμαι σιγουρος οτι θα με

Ειμαι σιγουρος οτι θα με βγαλει ασπροπροσωπο για πολλα, πολλα χρονια ακομα!

Thanks Smile

georgek

Ωραίο review,δηλώνω και εγώ

Ωραίο review,δηλώνω και εγώ fan των corsair psu. Έχω το 620 και στα δύο χρόνια περίπου λειτουργίας του δεν μου έχει παρουσιάσει το παραμικρό, παρόλες τις κατά καιρούς υπερφορτώσεις αλλά και τα γνωστά προβληματάκια της ΔΕΗ.

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 67 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top