Review: Gigabyte G1.Assassin

Featured Review
Αν και η Intel κυκλοφόρησε πρόσφατα την νέα πανίσχυρη πλατφόρμα της που περιλαμβάνει τους επεξεργαστές Sandy Bridge με το socket LGA 1155 και το chipset Intel P67 Express (Cougar Point), αρκετοί κατασκευαστές συνεχίζουν να επενδύουν στην κορυφαία πλατφόρμα της Intel με το chipset Tylersburg, Intel X58 Express.

Η Gigabyte είναι μία από τις εταιρείες που παρουσίασε πρόσφατα μερικά πολύ σπουδαία motherboard που βασίζονται στο παλαιό, αξιόπιστο chipset Intel X58 Express. Πρώτα από όλα ανακοίνωσε το εκπληκτικό GA-X58A-OC ενώ στην συνέχεια, ανακοίνωσε την σειρά G1-Killer που αποτελείται από τρία motherboard με διαφορετικό εξοπλισμό και κόστος, τα G1.Snipper, G1.Guerilla και το κορυφαίο G1.Assassin.

Η σειρά G1-Killer κατασκευάστηκε από την Gigabyte για να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στην σειρά Republic Of Gamers της ASUS αλλά και στην σειρά Big Bang της MSI. Χάρη στην συγκεκριμένη μάλιστα σειρά, η Gigabyte αφήνει πίσω τις “αρτηριοσκληρωτικές” πρακτικές και επιλογές του παρελθόντος (όπως π.χ με το layout των motherboard της εταιρείας και τις χρωματικές επιλογές της) προσφέροντας στον σύγχρονο gamer μοντέλα με ξεχωριστή εμφάνιση αλλά και χαρακτηριστικά που αναβαθμίζουν την εμπειρία χρήσης.
 
Το G1.Assassin, το κορυφαίο motherboard της σειράς G1-Killer, βρέθηκε στα χέρια μας και το δοκιμάζουμε για τους φίλους του GHz.gr.
 
Δείτε στην παρακάτω εικόνα τα motherboard της σειράς G1.Killer, τα κοινά τους στοιχεία όσο αφορά στον εξοπλισμό καθώς και τις διαφορές τους.
 
 
Το κόστος του G1.Assassin (€475 συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) πιθανόν να θεωρείται και υψηλό από τους περισσότερους χρήστες, ειδικά στις μέρες μας. Διαθέτει όμως τέτοιο εξοπλισμό, σε ποιότητα και σε... ποσότητα, που μάλλον δικαιολογεί ως ένα βαθμό το υψηλό του κόστος. Σύντομα θα εξηγήσουμε για ποιο λόγο καταλήγουμε σε αυτό το συμπέρασμα, αφού πρώτα παραθέσουμε τα σχετικά στοιχεία που αφορούν στον εξοπλισμό του.  

Προδιαγραφές

Στις παρακάτω εικόνες και σχεδιαγράμματα παραθέτουμε όλα τα στοιχεία που αφορούν στον εξοπλισμό του G1.Assassin όπως τα προβάλει η κατασκευάστρια εταιρεία του. Θα ήταν αρκετά χρονοβόρο να αναλύσουμε ένα, ένα τα χαρακτηριστικά του G1.Assassin, ωστόσο θα το κάνουμε ως ένα βαθμό, για τα σπουδαιότερα από αυτά.

 
Δείτε παρακάτω ένα video με κοντινά πλάνα του G1.Assassin για να αποκτήσετε μία καλή, πρώτη εικόνα για το motherboard που αξιολογούμε πριν προχωρήσετε παρακάτω στην συνέχεια του review.
 

 
Όπως αναφέραμε βασίζεται στο γνωστό chipset Intel X58 Express με την “παλιομοδίτικη” διάταξη με τις δύο γέφυρες (Northbridge και Southbridge). Έτσι, έχουμε το X58 Express Northbridge που συνδέεται με τον επεξεργαστή μέσω του υπερσυνδέσμου QPI (4.8GT/s ή 6.4GT/s εφόσον έχουμε να κάνουμε με επεξεργαστή τύπου Extreme Edition ή κάποιον εξαπύρηνο τελευταίας γενιάς) καθώς και το ICH10R Southbridge. Για το συγκεκριμένο chipset έχουμε μιλήσει ξανά στο παρελθόν σε άλλα reviews και previews μοντέλων motherboard και έτσι δεν θα... επαναληφθούμε.
 
Το G1.Assassin διαθέτει 6 x DIMM slots συμβατές με μνήμη DDR3 DRAM σε διάταξη triple-channel έως και 24GB, υποστηρίζοντας συχνότητες λειτουργίας έως και 2200MHz (OC). Φυσικά υποστηρίζεται η τεχνολογία Intel XMP (eXtreme Memory Profile). Επιπλέον ενσωματώνει τέσσερις υποδοχές PCI Express2.0 x16 πλήρους μήκους για την εγκατάσταση έως και τεσσάρων καρτών γραφικών σε διάταξη 3-way Nvidia SLI ή 4-way AMD CrossfireX.
 
 
Στην περίπτωση που ο χρήστης επιλέξει να χρησιμοποιήσει δύο κάρτες γραφικών, τότε κάθε κάρτα γραφικών θα απολαμβάνει το πλήρες εύρος του διαύλου PCI Express2.0 x16 (δηλαδή x16 x16) ενώ αν χρησιμοποιηθούν τέσσερις κάρτες γραφικών, οι μισές θα μπορούν να εκμεταλλευτούν το πλήρες εύρος ενώ οι άλλες δύο, το μισό (δηλαδή x16 x16 x8 x8). Εφόσον εγκατασταθούν περισσότερες από δύο κάρτες γραφικών, παρέχονται δύο 4-pin molex connectors (ένας βρίσκεται πάνω από την 1η PCI Express2.0 x16 υποδοχή ενώ ο δεύτερος, κάτω από την τελευταία υποδοχή) για τις επιπλέον ανάγκες τροφοδοσίας.
 
 
Πέρα από τις τέσσερις υποδοχές PCI Express2.0 x16, ο κάτοχος ενός G1.Assassin έχει στην διάθεση του ακόμη δύο PCI Express x1 υποδοχές καθώς και μία PCI. Βεβαίως, για να χωρέσουν όλα αυτά τα πράγματα, θα διαπιστώσετε και εσείς πως η εταιρεία έχει αυξήσει το μήκος του G1.Assassin σε μεγάλο βαθμό (είναι τύπου XL-ATX με διαστάσεις 345 x 262 mm) και έτσι δεν είναι δυνατό να εγκατασταθεί σε όλα τα cases της αγοράς.
 
Κατά τα άλλα, ενσωματώνει 2 x SATA 6Gbps (μέσω ενός ελεγκτή της Marvell, τύπου 88SE9182) και 6 x SATA 3Gbps connectors καθώς και 1 x Power eSATA 3Gbps connector (στο front panel που προσφέρεται στην συσκευασία). Από τον ενσωματωμένο ελεγκτή στο southbridge ICH10R υποστηρίζονται συστοιχίες RAID των τύπων 0, 1, 5, 10 και JBOD ενώ από τον ελεγκτή SATA 6Gbps της Marvell υποστηρίζονται συστοιχίες RAID 0 και 1.
 
Το κορυφαίο motherboard της σειράς G1-Killer επίσης προσφέρει 8 x USB 3.0 θύρες (τέσσερις στο μπροστινό τμήμα μέσω δύο headers και τέσσερις στο I/O back panel) καθώς και 8 x USB 2.0 θύρες (τέσσερις στο μπροστινό τμήμα μέσω δύο headers και τέσσερις στο I/O back panel). Για να προσφέρει τόσο μεγάλο αριθμό θυρών USB 3.0, η Gigabyte έχει προσαρμόσει στο motherboard ένα ελεγκτή Renesas D720200 καθώς και δύο VLI VL810 hubs.  
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Το νέο G1.Assassin της σειράς G1-Killer διαθέτει το socket LGA1366 και έτσι είναι συμβατό με επεξεργαστές τύπου “Bloomfield” και “Wolfdale”, Westemere δηλαδή τετραπύρηνους και εξαπύρηνους Core i7, όπως ο τελευταίας γενιάς Core i7-990X Extreme Edition. Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε στο σχεδιάγραμμα του G1.Assassin διαθέτει αρκετά "πυκνό" layout με μερικά σπουδαία "discrete level" χαρακτηριστικά που εκπλήσουν ευχάριστα. 
 
 

voltmod

Μερικές φορές, νομίζω πως όσο

Μερικές φορές, νομίζω πως όσο "προχωράει το πράμα" τα reviews γίνονται όλο και πιο πολύπλοκα και με περισσότερες σελίδες Smile
Μπας και να "κόψω" λίγο τη φόρα; Μήπως είναι "too much" ρε μάγκες; Δεν ξέρω, ρωτάω... Μερικές φορές σκέφτομαι μήπως θα ήταν καλύτερο κάτι πιο "εύπεπτο", αλλά τότε θα μοιάζαμε με κάτι άλλα παπαροsites... τι λέτε;

Re4cTiV3

εγώ λέω να αφήσεις ως έχουν

εγώ λέω να αφήσεις ως έχουν τα reviews αλλα να πιάσεις και bulldozer και γενικώς amd πλευρά!

voltmod

Έφτασεεεεε.... Σύντομα σου

Έφτασεεεεε.... Wink
Σύντομα σου έχω 990FX και AM3+ αλλά Bulldozer από Σεπτέμβριο...

Stormwatch

Αναλυτικά reviews. Γιατί έτσι

Αναλυτικά reviews. Γιατί έτσι μας αρέσεις... Wink

voltmod

(Δεν υπάρχει θέμα)

Shy

z3et

Τι λες βρει, εδω πασχιζουμε

Τι λες βρει, εδω πασχιζουμε να βρουμε ενα Review της προκοπης...

Well done για ακομα μια φορα και θεωρω πως η μητρικη αξιζει τα λεφτα που ζηταει (οτι θες εχει πανω). Keep up!

ΥΓ: Eκει που εχει την επισημανση οτι δεν ειναι αληθινος γεμιστηρας. Φαινεται θα ηθελαν να αποτρεψουν τους παλαβους απο το να τον ξηλωσουν lol

voltmod

Thanks mate

Thanks mate Wink

katsikaki

το καλυτερο review που εχω

το καλυτερο review που εχω διαβασει ποτε μου! πολυ καλη εντυπωση μου εκανε ο αριθμος των φωτογραφιων και ειδικα οι φωτογραφιες που δειχνανε καποιες λεπτομεριες που καποιος αλλος δεν θα ειχε μπει καν στον κοπο να τις τραβηξει. συγχαρητηρια και ελπιζω να συνεχισεις ετσι

voltmod

Και εγώ το ελπίζω...

Και εγώ το ελπίζω...

voltmod

Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά

Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Πεισμώνουν...

voltmod

Να σημειώσω ότι στην

Να σημειώσω ότι στην τελευταία σελίδα - Συμπεράσματα - φίλε katsikaki προστέθηκαν μερικές ακόμη φωτογραφίες Wink

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 702 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top