Review: Gigabyte X58A-OC

Featured Review

Με την εμφάνιση στην αγορά του GA-X58A-OC της Gigabyte, θα μπορούσαμε να πούμε ότι "ανοίγει" μία νέα αγορά, που μάλλον θα μας απασχολήσει στο μέλλον, τουλάχιστον στην κατηγορία των motherboard. Πρόκειται για το πρώτο motherboard που κατασκευάστηκε αποκλειστικά για overclockers, και το δοκιμάσαμε για εσάς.

Το GA-X58A-OC της Gigabyte, δεν είναι απλώς το πρώτο Overclocking Motherboard της Gigabyte που απευθύνεται σχεδόν αποκλειστικά στην συγκεκριμένη ομάδα χρηστών, είναι το πρώτο στον κόσμο που έχει κατασκευαστεί με αποκλειστικό γνώμονα να συνεχίζει να επιχειρεί υπερχρονισμό όταν τα άλλα motherboard... σταματούν. Θα μας ρωτήσετε: Μα καλά, το “SR2” της EVGA δεν κατασκευάστηκε για overclockers; Η απάντηση μας είναι απλή, όταν βάλετε κάτω τα κόστη των δύο motherboard.  

Το SR2 κόστιζε υπερβολικά πολλά χρήματα και δεν ήταν ένα motherboard που απευθυνόταν ευρέως στην κοινότητα των overclockers, αντίθετα το X58A-OC της Gigabyte είναι κατά τέτοιο τρόπο κατασκευασμένο ώστε να απευθύνεται σε όλους τους overclockers, ενώ το κόστος του, όπως θα έπρεπε, δεν είναι πολύ υψηλό.

Πριν ωστόσο προχωρήσουμε στην σχετική αξιολόγηση (review) θα θέλαμε να κάνουμε μία ευχή: να ακολουθήσουν και άλλοι κατασκευαστές το παράδειγμα της Gigabyte και να κατασκευάσουν πολλά προϊόντα που απευθύνονται ειδικά για την συγκεκριμένη ομάδα χρηστών και που επιπλέον θα είναι προσιτά.

Η Gigabyte φαίνεται πως με την βοήθεια του HiCookie, του διάσημου overclocker που συμμετείχε στην ανάπτυξη του συγκεκριμένου project, βρήκε την χρυσή τομή ανάμεσα στα χαρακτηριστικά (features) που οφείλει να έχει ένα motherboard του είδους (αν η εταιρεία του θέλει το προϊόν της να τύχει εμπορικής επιτυχίας και σεβασμού) και στο κόστος, το οποίο όπως αναφέραμε δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό (περίπου €340 συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α). 

Με την πρώτη ματιά...

Με την πρώτη ματιά, αυτό που καθιστά το X58A-OC (ή GA-X58A-OC όπως είναι η πλήρης ονομασία του) ξεχωριστό είναι ο χρωματικός συνδυασμός που έχει επιλέξει η Gigabyte για τις διάφορες θύρες, το σύστημα ψύξης και το PCB, δηλαδή ο συνδυασμός του πορτοκαλί με το μαύρο. Σε πολλούς μπορεί να θύμισε τα motherboard της σειράς LanParty της DFI, ωστόσο μία προσεκτικότερη ματιά θα σας πείσει, ότι το GA-X58A-OC είναι μοναδικό και πρωτότυπο.

Η αισθητική, τουλάχιστον για εμάς, χαρακτηρίζεται άρτια και ο χρωματικός συνδυασμός είναι ταιριαστός στο χαρακτήρα του motherboard και αρκετά ξεχωριστός.
Πιστεύουμε λοιπόν, πως η Gigabyte κατασκεύασε ένα από τα πιο όμορφα μοντέλα που έχει ποτέ κυκλοφορήσει η βιομηχανία των mainboard και χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τις επιλογές της. 


 

Συσκευασία

Αν και κάποιος θα περίμενε για ένα τέτοιο κορυφαίο προϊόν μία ιδιαίτερα πλούσια και ξεχωριστή συσκευασία, η Gigabyte φρόντισε να μας... εκπλήξει. "What you see, is what you get" λένε, και εν' μέρη επιβεβαιωθήκαμε αφού τόσο στο εξωτερικό, δηλαδή στο κουτί, όσο και στο εσωτερικό, κυριαρχεί η... σπαρτιάτικη λιτότητα.

Στο εξωτερικό του όμορφου κατά τα άλλα κουτιού, διακρίνεται το λογότυπο της σειράς "OC" καθώς και το λογότυπο του motherboard, GA-X58A-OC.   

Στο πίσω μέρος, διακρίνουμε όλα τα στοιχεία ωστόσο που κάνουν το GA-X58A-OC ένα ξεχωριστό πραγματικά motherboard, το οποίο διαφέρει σημαντικά από όλα όσα μοντέλα έχουμε δοκιμάσει στο παρελθόν, κυρίως, επειδή έχει κατασκευαστεί με βάση τις απαιτήσεις και τις ανάγκες των σύγχρονων overclockers.

Στο εσωτερικό της συσκευασίας, εκτός του motherboard διακρίνουμε ένα εγχειρίδιο χρήσης, ένα γρήγορο οδηγό εκκίνησης, ένα DVD με drivers και λογισμικό, τέσσερα SATA καλώδια, καλώδια για την μέτρηση τάσεων, μία 2-way SLI bridge, μία 3-way SLI bridge, μία 2-way CrossfireX bridge, το I/O shield καθώς και δύο αυτοκόλλητα για την πρόσοψη του case.

Όσα και αν... λείπουν από την συσκευασία, δεν... ενδιαφέρουν τον σύγχρονο overclocker. Αυτό που ενδιαφέρει, είναι το πανέμορφο και ικανότατο motherboard της Gigabyte που έχει κατασκευαστεί για να σπάει ρεκόρ.


Lacrimosa_daemon

Καταπληκτικό board,

Καταπληκτικό board, πανέμορφο. Εκπληκτική δουλειά από την Gigabyte (ναι, εγώ το είπα αυτό). Ένα φοβερό board στα χέρια του πιο άξιου Gigawarrior. Mr.Voltmod κάνατε ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ δουλειά. Δεν ξέρω αν έχει ξαναγίνει τόσο πλήρες review ποτέ ξανά σε άλλο ελληνικό (ή και ξένο) website.

Stormwatch

Τα σπάει το board, τα ΄σπασε

Τα σπάει το board, τα ΄σπασε και ο Voltmod.

BenchZowner

Ωραίος ρε George Χώσε πράμα

Ωραίος ρε George Smile
Χώσε πράμα Laughing out loud
Παίζει καμμιά Lightning 580 από MSI να την reviewάρεις και να την... ξεσκίσουμε ? Laughing out loud

voltmod

Παίζει να γνωρίζω σε λίγο

Παίζει να γνωρίζω σε λίγο Smile

BenchZowner

Come on come on, Sex on the

Come on come on, Sex on the Bench Laughing out loud

z3et

Αψογα! Και η μητρικη και το

Αψογα! Και η μητρικη και το Review! Wink

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 10 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top