Review: Nokia N97

Featured Review

Η Nokia παρουσίασε για πρώτη φορά στο κοινό το νέο N97, την "ναυαρχίδα" της εταιρείας, το Δεκέμβριο του 2008, στην Βαρκελώνη, στην Ισπανία. Σήμερα είναι ευρέως διαθέσιμο και έχει αποκτήσει φανατικούς (η Nokia άλλωστε έχει αρκετούς φανατικούς). Ο Φινλανδός κατασκευαστής, όταν πρωτοπαρουσίασε το Nokia N97, χρησιμοποίησε την έκφραση "ο πιο ισχυρός φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής στον κόσμο" ανεβάζοντας τον τεχνολογικό... πήχη, αλλά και τις προσδοκίες των απανταχού fans της Nokia. Για να δούμε τελικά, το νέο Nokia N97 είναι αυτό που περίμεναν οι οπαδοί της εταιρείας ή... ; 

Συσκευασία

Η συσκευασία του νέου Nokia N97 χωρίς να κρύβει εκπλήξεις, περιλαμβάνει όλα τα αξεσουάρ που χρειάζεστε, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει η Nokia.

Στην συσκευασία θα βρείτε τον φορτιστή της συσκευής μαζί με έναν μετατροπέα ώστε εφόσον είναι απαραίτητο να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τον παλιό σας φορτιστή (οι καινούριοι φορτιστές της Nokia είναι τύπου microUSB), ένα καλώδιο για την μεταφορά δεδομένων από και προς τον υπολογιστή και ένα πανάκι καθαρισμού της οθόνης.

Επιπλέον θα βρείτε ένα ζευγάρι καλής ποιότητας ακουστικά, έναν μετατροπέα ο οποίος επιτρέπει τη χρήση των ακουστικών ως handsfree ενώ επιπλέον επιτρέπει τον έλεγχο των περισσότερων λειτουργιών του media player, όπως την ένταση ή την επιλογή του κομματιού που ακούμε. Επίσης ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στο κομψότατο stylus που συνοδεύει το Nokia N97, αν και θα ήταν καλύτερα να υπήρχε ειδική "θέση" για να προσαρμόζεται στο ίδιο το κινητό.

Σχεδιασμός-Ποιότητα κατασκευής

Η πρώτη αίσθηση που έχει ο χρήστης όταν πρωτοπιάνει το νέο Nokia N97 στο χέρι του δεν είναι και η καλύτερη (μοιάζει πιο ελαφρύ από όσο περιμένει κάποιος, με αρκετές "πλαστικές" λεπτομέρειες) ωστόσο η ποιότητα κατασκευής του  - τουλάχιστον για εμάς - είναι αξιοπρόσεκτη. Καθώς το περιεργάζεται ο χρήστης, είναι αδύνατον να μην διακρίνει ορισμένα αξιοπρόσεκτα χαρακτηριστικά που είναι αποτέλεσμα μελέτης του κατασκευαστή.

Μεταξύ αυτών διακρίνουμε το αντιολισθητικό πλαστικό που περιβάλλει τη συσκευή. Χάρη στο συγκεκριμένο υλικό, δεν κινδυνεύει να σας... γλυστρίσει σε περίπτωση που έχετε ιδρωμένα χέρια. Ειδική αναφορά θα πρέπει να κάνουμε και στην "στιβαρότητα" και ανθεκτικότητα των συνδέσμων του μηχανισμού του συρόμενου πληκτρολόγιου. Οι διάφορες επίσης μεταλλικές λεπτομέρειες (κυρίως σε πλήκτρα) αλλά και το μεταλλικό περιβλημα προσφέρουν αίσθηση πολυτέλειας, κάτι που βεβαίως είναι απαραίτητο για ένα "executive" κινητό τηλέφωνο όπως το Nokia N97.

Γενικά δεν θα έλεγε κανείς ότι το N97 είναι ένα μικρό κινητό, αντίθετα οι διαστάσεις του (55,3 x 15,9 x 117,2mm) αλλά και το βάρος του (150g) δεν το κάνουν ακριβώς “pocket friendly”, αλλά για να δικαιολογήσουμε και τον κατασκευαστή, το συρόμενο πληκτρολόγιο αλλά και η τεράστια οθόνη του δεν δίνουν και πολύ μεγάλα περιθώρια για συμβιβασμούς. Η Nokia πάντως βρήκε τον τρόπο να περιορίσει ακόμα περισσότερο της διαστάσεις μίας τέτοιας συσκευής, και δεν θα αργήσει να παρουσιάσει επίσημα - σύμφωνα με φήμες - το νέο Nokia N97 Mini.

Ο στιβαρός μηχανισμός κύλισης της οθόνης, δεν πρόκειται να σας προδώσει ποτέ

Όμορφο το νέο Nokia N97, με πολλές καμπύλες και "executive" αίσθηση

Μια άποψη του κινητού με την τεραστίων διαστάσεων οθόνη του

Ακόμα μια άποψη του Nokia N97, αυτή τη φορά με το φωτιζόμενο πληκτρολόγιό του σε πλήρη ανάπτυξη


Re4cTiV3

πολύ ωραίο review! bravo

πολύ ωραίο review! bravo

z3et

Ωραιος!

Ωραιος!

El Niño

To review πολύ καλό

Το review πολύ καλό, αλλά το N97 όχι τόσο καλό για την τιμή του

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 630 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top