Review: Nvidia GeForce GTX 780 Ti

Featured Review

Στον απόηχο της ανακοίνωσης του νέου επεξεργαστή γραφικών "Hawaii" από την AMD, ο οποίος βρήκε θέση αργότερα στα νέα προϊόντα της εταιρείας AMD Radeon R9 290 και AMD Radeon R9 290X, η Nvidia προχώρησε στην ανακοίνωση της κορυφαίας Nvidia GeForce GTX 780 Ti.

Ήταν κάτι που αναμέναμε πάντως, αφού γνωρίζαμε εδώ και αρκετό καιρό πως στο οπλοστάσιό της κρύβει την ολοκληρωμένη έκδοση του πυρήνα GK110 που γνωρίσαμε σε μια πιο “light” έκδοση στις Nvidia GeForce GTX 780 και Nvidia GeForce GTX TITAN.

Στη νέα Nvidia GeForce GTX 780 Ti, η εταιρεία επέλεξε να ενσωματώσει την πλήρη έκδοση του κορυφαίου της επεξεργαστή γραφικών με ενεργοποιημένο το σύνολο των πυρήνων CUDA (διαθέτει 2880 CUDA Cores συνολικά) και αυτό έδωσε στην εταιρεία την δυνατότητα να προσφέρει στην αγορά ένα ιδιαίτερα ισχυρό προϊόν και να ηγηθεί στον πόλεμο των κορυφαίων επιδόσεων χωρίς ιδιαίτερο κόπο, αφού όπως προαναφέραμε η εταιρεία είχε στα χέρια της, την πλήρη έκδοση του GK110 εδώ και πολύ καιρό. Για μία τέτοια περίσταση λοιπόν κρατούσε το "όπλο" της, και το έβγαλε από την θήκη εφόσον χρειάστηκε.

Η κατάκτηση της κορυφής στον τομέα των επιδόσεων δεν είναι βέβαια ο μόνος λόγος για την κυκλοφορία της Nvidia GeForce GTX 780 Ti. Με την κυκλοφορία μίας νέας ναυαρχίδας, οι τιμές στις υπόλοιπες κατηγορίες μειώθηκαν, και έτσι με την αναπροσαρμογή προσφέρει ένα πιο ανταγωνιστικό "χαρτοφυλάκιο" προϊόντων απέναντι στις λύσεις της AMD. Έτσι, μείωσε τις τιμές των Nvidia GeForce GTX 780 και Nvidia Geforce GTX 770, με την νέα ναυαρχίδα της να γεμίζει φυσικά το κενό που αφήνει η GTX 780 στην τιμολογιακή κλίμακα. Έτσι η νέα Nvidia GeForce GTX 780 Ti τιμολογήθηκε στα $699, όσα δηλαδή κόστιζε κάποτε η GeForce GTX 780 και η τελευταία "έπεσε" στα $499 με την GeForce GTX 770 να χαρακτηρίζεται πλέον ως μία προσιτή σχετικά λύση στα $329.

 

Δυστυχώς, αν και ελάχιστους χρήστες ενδιαφέρει πλέον, η τιμή της Nvidia GeForce GTX TITAN παραμένει ανεπηρέαστη στα $999 και θεωρούμε πως η επιλογή της από έναν gamer που αναζητά σήμερα κορυφαίες επιδόσεις θα ήταν απλώς... άστοχη, μιας και κοστίζει περί τα $300 περισσότερα από την Nvidia Geforce GTX 780 Ti την ώρα που υπολείπεται σε επιδόσεις κατά ένα σεβαστό ποσοστό. Αν βεβαίως ο χρήστης είναι επαγγελματίας, και θέλει να χρησιμοποιήσει την συγκεκριμένη κάρτα γραφικών για επαγγελματικούς λόγους αλλάζει το πράγμα, ωστόσο δεν θα επεκταθούμε σε αυτό, αφού δεν αποτελεί το κεντρικό θέμα αυτού του άρθρου.

 

Ο ανταγωνισμός φάνηκε πως δούλεψε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το αγοραστικό κοινό, αφού με την ανακοίνωση της GTX 780 Ti, η AMD κυκλοφόρησε την νέα AMD Radeon R9 290 σε ελκυστική τιμή, μειώνοντας παράλληλα τις τιμές στις Radeon R9 280, Radeon R9 270 και Radeon R7 260. Το ίδιο έκανε και η Nvidia που αναπροσάρμοσε την τιμολογιακή της πολιτική στις κορυφαίες κάρτες γραφικών της εξαιτίας των νέων δεδομένων στην αγορά.


z3et

Teh beast! Αλλα... Nvidia...

Teh beast! Αλλα... Nvidia... Y U DON'T RELEASE A VFM? Νταξει δεν το εχει αναγκη εδω που τα λεμε, αλλα πιστευω θα την γουσταρε ακομα περισσοτερο ο κοσμος.

Anyway, great work!

Stormwatch

Ωραίος ο Voltmod! Εργαλείο

Ωραίος ο Voltmod!
Εργαλείο ζόρικο η κάρτα αλλά είναι πολλά τα λεφτά που έλεγε και ο μακαρίτης ο Καλογήρου...

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 534 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top