Review: Nvidia Geforce GTX 780

Featured Review

Μετά από πολύ καιρό, η Nvidia ανακοίνωσε ανανεωμένη γενιά καρτών γραφικών -την AMD την περιμένουμε ακόμη. Αυτό δείχνει, ότι ο κύκλος παρουσίασης νέων προϊόντων αυτής της κατηγορίας έχει μεγαλώσει πολύ.

Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε βεβαίως, έχουν συμβεί πολλά με τις δύο εταιρείες, με την AMD να ασχολείται με την κατασκευή APUs και για τις τρεις κονσόλες τελευταίας γενιάς και την Nvidia να ασχολείται κυρίως με τα “business” (Tesla κ.ά) και mobile προϊόντα (Tegra 4).

Βεβαίως, ο επιχειρησιακός πυρήνας και των δύο εταιρειών είναι η ανάπτυξη επεξεργαστών γραφικών (για την AMD η ανάπτυξη επεξεργαστών γενικής χρήσης x86-64 είναι επίσης “core business”) οπότε περιμέναμε κάποια στιγμή την δραστηριοποίηση τους στον συγκεκριμένο προϊοντικό τομέα.

Η Nvidia, ξεκίνησε πρώτη τον “χορό” ανακοινώνοντας την εκπληκτική Geforce GTX Titan τον περασμένο Φεβρουάριο, την ακριβότερη -και ισχυρότερη-μονολιθική κάρτα γραφικών στον κόσμο. Πολλοί πίστεψαν ότι η ονοματολογία στην σειρά καρτών γραφικών της Nvidia θα άλλαζε, ωστόσο η εταιρεία δεν άργησε να παρουσιάσει την πρώτη εκπρόσωπο της σειράς Geforce GTX 700. Η Geforce GTX 780 κυκλοφόρησε με κόστος $699,99 ενώ η “μικρότερη” Geforce GTX 770 είναι περισσότερο οικονομική, και επομένως πιο ελκυστική.

Η συσκευασία της Nvidia, δεν περιλάμβανε καλώδια ή adapters, παρά μόνο την κάρτα

Αναμφισβήτητα, είναι μία πολύ όμροφη σε εμφάνιση κάρτα γραφικών

Η κυκλοφορία της Geforce GTX Titan, δεν επηρρέασε καθόλου τις τιμές των καρτών γραφικών της σειράς Geforce GTX 600 (π.χ Geforce GTX 680) όταν κυκλοφόρησε. Η κάρτα ανήκει σε μία άλλη... αγορά, αφού το κόστος της βρίσκεται κοντά στα $1000! Με την έλευση ωστόσο των φθηνότερων καρτών γραφικών της σειράς Geforce GTX 700, επόμενο είναι να συμπασυρθούν οι τιμές των καρτών γραφικών της προηγούμενης γενιάς, και έτσι οι χρήστες και gamers, μόνο ευτυχισμένοι μπορούν να αισθάνονται.

Η νέα Geforce GTX 780 αναμφισβήτητα απευθύνεται σε περισσότερους χρήστες –στοιχίζει άλλωστε $300 λιγότερα-αλλά ειναι σίγουρο, ότι οι περισσότεροι χρήστες περιμένουν την Geforce GTX 770 ή και των μικρότερων μοντέλων -τουλάχιστον στην δική μας χώρα.

Έχει ακριβώς την ίδια εμφάνιση με την Geforce GTX Titan ωστόσο τα... διακριτικά είναι διαφορετικά

Στο πίσω μέρος, απουσιάζουν τα chips μνήμης που συναντούμε στην “Titan” αφού η ποσότητα έχει μειωθεί στο μισό

 

Δείτε και ένα video από την πρώτη μας επαφή με την κάρτα γραφικών


Stormwatch

Τούμπανο...

Τούμπανο...

z3et

Τουμπανο οντως, αλλα πως

Τουμπανο οντως, αλλα πως ξεφυγανε ετσι στα λεφτα? Μεχρι πριν 1 χρονο τα hi-end κανανε 600 αντε 700€ οι custom εκδοσεις. Τωρα αρχιζουν τα reference απο 700€, εχουμε και την Titan/GTX 690... θα βγει και καμια Titan Ultra στα 1200€... gezus...

Τελευταία τροποποίηση από z3et — Πεμ, 06/06/2013 - 17:07.
voltmod

Όσοι έδωσαν πάνω από €1000

Όσοι έδωσαν πάνω από €1000 για να αποκτήσουν την "TITAN" κλαίνε τα λεφτά τους. Αν και δεν την έχω μετρήσει, η απόδοση είναι περίπου 7% υψηλοτερη κατά μέσο όρο σύμφωνα με ιστοσελίδες του εξωτερικού. Με αυτά τα χρήματα, και λίγα παραπάνω, έχτιζαν σύστημα με δύο Geforce GTX 780 σε SLI!
Και κλάμα... Όχι ότι δεν είναι ευχαριστημένοι, αλλά σκεφτείτε τώρα...

z3et

Ναι τους "πουλησε" που ασχημα

Ναι τους "πουλησε" που ασχημα η Nvidia...

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 208 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top