Ασφαλέστερη περιήγηση στο web με Firefox και WOT

Workshop

Αν υποθέσουμε ότι είστε ένας μέσος χρήστης, τότε υπάρχουν πολλές πιθανότητες να γνωρίζετε πως ένα πρόγραμμα antivirus είναι τουλάχιστον απαραίτητο αν όχι απολύτως αναγκαίο στις μέρες μας.

Αν είστε μέσος χρήστης, θα γνωρίζετε επίσης πως ο Firefox είναι ο πλέον δημοφιλής web browser. Ένα από τα στοιχεία που τον διαφοροποιούν από τους άλλους web browsers είναι τα add-on.

Για να μπορέσετε πάντως να προστατευτείτε από κακόβουλο λογισμικό στο Internet, δεν χρειάζεστε μόνο ένα καλό antivirus αλλά και την... προσοχή σας. Θα πρέπει δηλαδή να έχετε τον νου σας, και να μην παρακάμπετε προειδοποίησεις κ.λ.π. 
Με βάση  λοιπόν την παραπάνω λογική παρουσιάζουμε ένα add-on για τον Firefox, το οποίο προειδοποιεί για πιθανώς επικίνδυνες τοποθεσίες στο web. 

To add-on με την ονομασία  WOT (Web Of Trust) το οποίο θα κατεβάσουμε από την τοποθεσία mywot.com κάνοντας κλίκ στο κουμπί Download Free add-on ή...

... απευθείας από την σελίδα https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/wot-safe-browsing-tool/?src=external-mywot και στη συνέχεια επιλέγουμε "add to firefox". 

Στη συνέχεια θα μας ρωτήσει ο Firefox αν θέλουμε να εγκαταστήσουμε το συγκεκριμένο add-on, θα απαντήσουμε θετικά (allow ή να επιτρέπεται).

Όταν ολοκληρωθεί η λήψη θα κάνουμε την εγκατάσταση (install) και στη συνέχεια θα μας ζητήσει να γίνει επανεκκίνηση του Firefox την οποία και θα κάνουμε.
Το WOT είναι πλέον εγκατεστημένο. Για να διαπιστώσουμε ότι λειτουργεί όπως θα έπρεπε θα κάνουμε ένα test. 

Πηγαίνουμε στο Google.com και κάνουμε μια αναζήτηση π.χ. drivers update. Δίπλα στα αποτελέσματα εάν βρεί κάποιο ύποπτο website θα μας το επισημάνει εμφανίζοντας ένα κόκκινο κύκλο δίπλα απο το αποτέλεσμα. 

Εάν δεν το προσέξουμε και πατήσουμε το link, θα μας εμφανίσει μια ειδοποίηση ότι το site που θέλουμε να επισκευθούμε δεν είναι ασφαλές. Θα ήταν υπερβολή να περιμένουμε από το συγκεκριμένο add-on να προειδοποιεί για το 100% των μολυσμένων σελίδων και πιθανόν να μην το κάνει. Είναι όμως μια πολύ καλή λύση που μπορεί να βοηθήσει ώστε να σερφάρετε με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια και βεβαίως με αυτοπεποίθηση στο Internet.  Καλό και ασφαλές surfing!
 


z3et

Kαλη φαση αλλα η συγκεκριμενη

Kαλη φαση αλλα η συγκεκριμενη λειτουργεια δεν ειναι built in στον FF (και στους υπολοιπους browsers)? Δηλαδη μου εχει τυχει αρκετες φορες να μπω σε site και να μου πεταει μηνυμα πως δεν ειναι ασφαλες και αν επιμεινω και μπω τοτε θα αρχισει να "χτυπαει" το NOD.

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 226 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top