Windows 7 σε... έξι εκδόσεις

Featured

Σε έξι εκδόσεις (SKU) θα κυκλοφορήσει η Microsoft το πολυαναμενόμενο λειτουργικό σύστημα Windows 7 με κάθε έκδοση να περιλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά των αμέσως "κατώτερων" (και φθηνότερων εκδόσεων). Πιο συγκεκριμένα, η Microsoft, θα διαθέσει τις εκδόσεις Windows 7 Starter Edition, Windows 7 Home Basic, Windows 7 Home Premium, Windows 7 Professional, Windows 7 Enterprise και Windows 7 Ultimate.

Η Microsoft θα επικεντρωθεί βασικά σε δύο εκδόσεις των Windows 7, στις "Home Premium" και "Professional", ωστόσο θα προσφέρει και άλλες εκδόσεις του λειτουργικού σε στοχευμένες αγορές και σε χρήστες με ειδικές ανάγκες και συγκεκριμένες απαιτήσεις. Για παράδειγμα, η έκδοση Windows 7 Starter Edition απευθύνεται στην ΟΕΜ αγορά των mini notebooks ή των netbooks ενώ η έκδοση "Home Basic" σε αναπτυσσόμενες αγορές και σε χρήστες με πολύ βασικές ανάγκες.

Για επαγγελματικούς υπολογιστές και επιχειρησιακά περιβάλλοντα προσφέρονται οι εκδόσεις Windows 7 Professional και Windows 7 Enterprise, με την πρώτη να απευθύνεται σε μικρές επιχειρήσεις και την δεύτερη σε μεσαίου μεγέθους ή μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις και δίκτυα.

Στους απλούς χρήστες, απευθύνεται η έκδοση "Home Premium", που θέλουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία computing ενώ στους πιο απαιτητικούς χρήστες - εκείνους δηλαδή που επιθυμούν επιπλέον χαρακτηριστικά και λειτουργίες, χρήσιμες για παράδειγμα σε μικρές επιχειρησιακές δραστηριότητες όπου η αποδοτικότητα ή η ασφάλεια είναι κρίσιμα χαρακτηριστικά -  η έκδοση Windows 7 Professional. Οι χρήστες για παράδειγμα που εργάζονται με τα Windows Vista Business, είναι πολύ λογικό να μεταβούν στα Windows 7 Professional. Ας γνωρίσουμε ωστόσο τα χαρακτηριστικά των εκδόσεων όπως αναφέρονται εδώ και εδώ:

  • Windows 7 Starter: μπορούν να τρέχουν έως τρείς ανεξάρτητες εφαρμογές ταυτόχρονα, θα προσφέρουν δυνατότητα συμμετοχής σε Home Group, βελτιωμένη taskbar και Jumplists ωστόσο δεν θα υποστηρίζεται πιθανότατα το χαρακτηριστικό Aero, το Windows Touch ή πολύ υψηλές αναλύσεις στην οθόνη.
  • Windows 7 Home Basic: θα μπορούν να "τρέχουν" απεριόριστο αριθμό εφαρμογών, θα υποστηρίζουν προεπισκόπηση thumbnails σε πραγματικό χρόνο και θα προσφέρουν βελτιωμένη οπτική εμπειρία, μεγάλες δυνατότητες networking καθώς και το "Mobility Center".
  • Windows 7 Home Premium: Υποστήριξη στο Aero Glass interface και βελτιωμένη χαρακτηριστικά πλοήγησης και ελέγχου των windows, βελτιωμένη υποστήριξη αρχείων media, διάφορες βελτιστοποιήσεις στο χαρακτηριστικό Windows Media Center και στο media streaming (συμπεριλαμβανομένου του Play To) ενώ θα προσφέρουν υποστήριξη στην τεχνολογία multi-touch καθώς και βελτιωμένη αναγνώριση γραφής.
  • Windows 7 Professional: δυνατότητα συμμετοχής σε δίκτυο με το χαρακτηριστικό Domain Join, προστασία δεδομένων με βελτιστοποιημένο network backup και σύστημα κρυπτογράφησης αρχείων (Encrypting File System) καθώς και εκτυπώσεις μέσω δικτύου με το χαρακτηριστικό Location Aware Printing.
  • Windows 7 Enterprise και Windows 7 Ultimate: υποστήριξη στην τεχνολογία προστασίας δεδομένων bitLocker σε εσωτερικά ή εξωτερικά drive, υποστήριξη του χαρακτηριστικού DirectAccess για πανεύκολη σύνδεση σε εταιρικά δίκτυα που βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα Windows Server 2008 R2, υποστήριξη BranchCache καθώς και δυνατότητα απαγόρευσης εκκίνησης εφαρμογών χωρίς δικαιώματα με το AppLocker. Η έκδοση "Ultimate" απευθύνεται σε όσους τα "θέλουν όλα" με επιπλέον ορισμένα χαρακτηριστικά που βρίσκονται στην έκδοση "Enterprise" όπως το bitLocker.

Gigas

Όλοι θα θέλουν την "Ultimate"...

... αλλά πόσο θα κοστίζει; H Microsoft δεν ανακοίνωσε το παραμικρό σχετικά με τα κόστη.

foutrelis

Περίεργοι περιορισμοί

Περίεργους περιορισμούς έχει η Windows 7 Starter έκδοση... δε μπορείς να τρέχεις πάνω από 3 προγράμματα; O.o

Και σχετικά με τις τιμές, εκτιμώ πως θα είναι τσιμπημένες.

Gigas

Εύλογα τα ερωτήματα...

... αλλά σάμπως μπορείς να ανοίξεις και περισσότερες σε ένα netbook; Βασικά αυτό εννοεί και ο... ποιητής, ο χρήστης θα μπορεί να έχει "ανοιχτές", έως τρείς εφαρμογές. Τι να πω... Sad

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 92 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top