Νέες οθόνες W53 SMART από την LG

Press News

H LG Electronics, ανακοίνωσε πρόσφατα τη διάθεση της νέας σειράς οθονών W53 SMART για Η/Υ, που αξιοποιούν τεχνολογίες αιχμής SMART και προσφέρουν κορυφαία ποιότητα εικόνας, ενώ ταυτόχρονα μειώνουν σημαντικά την καταπόνηση της όρασης κατά τη διάρκεια εκτεταμένης χρήσης. Ειδικότερα, οι νέες οθόνες διαθέτουν την εκπληκτική λειτουργία Αυτόματης Ρύθμισης Φωτεινότητας (Auto Brightness), που επιτρέπει την αυτόματη βελτιστοποίηση της φωτεινότητας και άλλων ρυθμίσεων της εικόνας, βάσει του φωτισμού του περιβάλλοντα χώρου και του περιεχομένου που προβάλλεται στην οθόνη.

Η LG χρησιμοποίησε ως σημείο εκκίνησης για τις ρυθμίσεις αυτές τον Ενοποιημένο Δείκτη Λάμψης (UGR – Unified Glare Rating), που συνιστάται από τη Διεθνή Επιτροπή για το φωτισμό, ώστε να διασφαλίσει μια άνετη εμπειρία θέασης.
«Η LG διεξήγαγε εκτεταμένη έρευνα σε Ευρώπη και Ασία, η οποία οδήγησε στο συμπέρασμα ότι ένα από τα βασικά μειονεκτήματα που εντόπισαν οι χρήστες στις οθόνες Η/Υ, ήταν η καταπόνηση των ματιών από την οθόνη, λόγω είτε της υψηλής, είτε της μη επαρκούς φωτεινότητας», δήλωσε ο κ. B.B. Hwang, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LG Electronics Business Solutions Company και συνέχισε: "Για το λόγο αυτό, οι οθόνες W53 SMART της LG διαθέτουν έναν πλήρως πρωτοποριακό συνδυασμό έξυπνων εργαλείων, που βελτιστοποιούν τη φωτεινότητα της οθόνης, μειώνοντας παράλληλα την καταπόνηση της όρασης ενώ παράλληλα περιορίζουν σε σημαντικό βαθμό την κατανάλωση ενέργειας".
Μια επιπλέον πρωτοποριακή SMART επιλογή της σειράς οθονών W53 είναι η λειτουργία Cinema Mode, η οποία αποκλείει τις παρεμβολές κατά τη διάρκεια παρακολούθησης βίντεο στο Ίντερνετ. Η μοναδική αυτή ρύθμιση "απλώνει" μια μαύρη απόχρωση σε όλη την οθόνη, εκτός από την περιοχή προβολής του βίντεο κλιπ, εστιάζοντας έτσι την προσοχή του θεατή στο επιθυμητό περιεχόμενο. Επιπλέον, στο πλαίσιο ανάπτυξης των έξυπνων δυνατοτήτων και της μείωσης της καταπόνησης της όρασης, οι νέες οθόνες διαθέτουν ένα χρονόμετρο το οποίο υπενθυμίζει στους χρήστες το αναγκαίο διάλειμμα από την εργασία τους σε προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα. Οι υπενθυμίσεις αυτές μάλιστα μπορούν να καθοριστούν με εύκολο τρόπο, ώστε να προκύπτουν μια φορά ανά ώρα ή σε συγκεκριμένο χρόνο, μέσω του εύχρηστου και βολικού interface που ελέγχει και τις υπόλοιπες λειτουργίες της οθόνης.
Παράλληλα, ένας αισθητήρας κάτω από τη βάση της οθόνης W53, ανιχνεύει την κίνηση του χεριού προς την οθόνη και ενεργοποιεί τον ειδικό φωτισμό, κάνοντας έτσι εύκολη την εύρεση των κατάλληλων πλήκτρων όταν απαιτείται η χρήση τους. Όταν δεν χρησιμοποιούνται, ο φωτισμός εξαλείφεται προσδίδοντας στην οθόνη μια γυαλιστερή και φινετσάτη όψη.

"Οι οθόνες σήμερα αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της ζωής μας, καθώς συνοδεύουν τη χρήση Η/Υ στο σπίτι και στο γραφείο, του κινητού μας τηλεφώνου, των φορητών συσκευών αναπαραγωγής εικόνας και ήχου, των συστημάτων πλοήγησης GPS αλλά και των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών", δήλωσε ο κ. Hwang, "Η ερευνητική ομάδα της LG, ανέπτυξε τις SMART τεχνολογίες για να ελαχιστοποιήσει τις αρνητικές επιδράσεις στην όραση μας, που συνήθως προκαλούνται από τις πολλές ώρες που περνάμε μπροστά στην οθόνη".
Οι νέες οθόνες W53 SMART είναι ήδη διαθέσιμες στην ελληνική αγορά σε ένα εύρος από 18,5” έως και 27”, ενώ όλες οι οθόνες άνω των 21,5” προσφέρουν FULL HD ανάλυση 1920 x 1080p και αναλογία εικόνας 16:9, ιδανικές για την απόλαυση ταινιών και παιχνιδιών Full HD. Επίσης, οι νέες οθόνες από την LG, διαθέτουν λόγο αντίθεσης 50.000:1 και χρόνο απόκρισης 2ms.
Η LG Electronics τηρώντας τη δέσμευσή της για την προσφορά προϊόντων υψηλής ποιότητας προς τους Έλληνες καταναλωτές, παρέχει εγγύηση 3 ετών on-site σε όλα τα μοντέλα οθονών της, ενώ είναι η μόνη εταιρεία που προσφέρει εγγύηση 0 pixel στα μοντέλα από 17” μέχρι 24”. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.lge.com.
 


Re4cTiV3

εεε το 16:9 είναι πιο λεπτό

εεε το 16:9 είναι πιο λεπτό και δεν λέει τόσο..
το design πάντως κλεμμένο απο Samsung

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 53 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top