Έπεσε νεκρός επειδή ήταν εθισμένος στο... Internet

Οι γονείς είχαν την ελπίδα, πως θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον γιο τους να καταπολεμήσει τον εθισμό του για το Internet και για αυτό αποφάσισαν να ζητήσουν επαγγελματική βοήθεια. Κανένας από τους δύο γονείς ωστόσο δεν πίστευε πως 10 ώρες αφότου ο γιός τους εισήλθε σε κλινική "αποτοξίνωσης από το Internet" θα έπεφτε νεκρός.

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, οι γονείς του δεκαεξάχρονου Deng Senshan, δέχτηκαν ένα τηλεφώνημα, που τους ανακοίνωνε ότι ο γιος τους έπεσε νεκρός μετά από εκπαιδευτικό... ξυλοδαρμό.

Ο Deng Senshan, όπως δεκάδες εκατομμύρια έφηβοι από την Κίνα είχε εθιστεί στο online gaming, είχε απομακρυνθεί από φίλους και ήταν ντροπαλός και εσωστρεφής. Οι γονείς, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τον γιο τους να "αποτοξινωθεί" από το online gaming απευθύνθηκαν σε μια ειδική κλινική "αποτοξίνωσης" από το internet, από τις εκατοντάδες που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα στην Κίνα. Η κλινική με την ονομασία Guangxi Qihuang Survival Training Camp αφού πλήρωσαν περίπου 7,000 yuan (περίπου €711,5) για ένα μήνα εκπαίδευσης και θεραπείας.

Ο πατέρας, Deng Fei, είπε στους εκπαιδευτές πως ο γιος του είναι εσωστρεφής και ντροπαλός και πως θα πρέπει να αποφύγουν την υπερβολική πίεση πάνω του κατά την διάρκεια των δύο πρώτων ημερών. Συμφώνησαν. Παρόλα αυτά, και σε αντίθεση με την σχετική συμφωνία, ο έφηβος τέθηκε στην απομόνωση λίγο μετά την άφιξη του στην κλινική και στην συνέχεια σε μία άσκηση με τρέξιμο που καθυστερούσε να την εκτελέσει ξυλοκοπήθηκε σε τέτοιο βαθμό από τους εκπαιδευτές του ώστε να πέσει νεκρός. 

Ο κος. Deng είπε μεταξύ άλλων: "Ο γιος μου ήταν υγιής και δεν ήταν εγκληματίας. Απλώς ήταν εθισμένος στο internet όταν τον άφησα στην κατασκήνωση (σημ.: κλινική). Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι ο μοναχογιός μας ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου".

Οι αρχές συνέλαβαν τέσσερις εκπαιδευτές ως ύποπτους για τον ξυλοδαρμό και η υπόθεση βρίσκεται στη διαδικασία των ερευνών. Ακούγεται απίστευτο, αλλά μόλις πρόσφατα μάλιστα απαγορεύτηκε η χρήση... ηλεκτροσόκ ως μέσο θεραπείας για την εμμονή στο Internet από το Υπουργεία Υγείας στην Κίνα. Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια έφηβοι από τους συνολικά 100 εκατομμύρια έφηβους χρήστες του internet στην Κίνα είναι εθισμένοι στο Internet. Περισσότερα για το τραγικό γεγονός μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Η εικόνα προέρχεται από εδώ.

Η συζήτηση για το περιστατικό συνεχίζεται στο Gigaforum.


voltmod

Η είδηση είναι...

... το λιγότερο θλιβερή.

PaNoSUPER-3-Forum

οντος

και ποσοι ακομα ελληνες και οχι μονο βρισκονται σε τετοια κατασταση.....παντος καλυτερα να ητν ετσι... παρα να πήγαινε σε αυτην την "κλινικη"

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 45 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top