Οι υπολογιστές έχουν χάσει την... "μαγεία" τους πιστεύει ο Jen-Hsen Huang, CEO της Nvidia

Ο ηγέτης της Nvidia, Jen-Hsen Huang (Chief Executive Officer) σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC ανέφερε μεταξύ άλλων την πεποίθηση του ότι οι υπολογιστές σήμερα έχουν "χάσει την μαγεία τους", ότι δεν προκαλούν τον θαυμασμό των χρηστών και ότι η ολοένα αυξανόμενη πολυπλοκότητα τους στην πραγματικότητα καθυστερεί την περαιτέρω επέκταση της τεχνολογίας.

"Ο υπολογιστής όπως τον γνωρίζουμε σήμερα, έχει χάσει την μαγεία του, με την έννοια ότι η τεχνολογία έχει ωριμάσει πάρα πολύ και για αυτό έχει πάψει να μας καταπλήσει" είπε μεταξύ άλλων στο BBC ο κος. Huang.

Ο επικεφαλής της Nvidia φαίνεται να πιστεύει ότι η μαγεία των προσωπικών υπολογιστών θα αναζωογονηθεί μόνο μέσω της υλοποίησης μίας περισσότερο προηγμένης αλληλεπίδρασης μεταξύ των προσωπικών υπολογιστών και των ανθρώπων. Μάλιστα το ίδιο φαίνεται πως πιστεύει και ο διευθύνων σύμβουλος της AMD που αναμένει επίσης τις "διασυνδέσεις αλληλεπίδρασης" μεταξύ των χρηστών και των προσωπικών υπολογιστών να αλλάξουν, άποψη την οποία φαίνεται να συμμερίζονται και κάποια στελέχη της Intel. Συνοψίζοντας, οι σημερινοί υπολογιστές φαίνεται πως χρειάζονται κάποιο νέο προηγμένο είδος ή τρόπο ελέγχου.

"Ο υπολογιστής μου απλώς θα ξέρει ότι είμαι εγώ που κάθομαι μπροστά του. Δεν θα χρειάζεται να πληκτρολογήσω κάποιο κωδικό πρόσβασης. Θα ξέρει ότι είμαι εγώ με βάση αυτά που βλέπει σε μένα, από τον τρόπο που κινούμαι και μιλάω. Αυτά τα είδη των δυνατοτήτων είναι σίγουρα μέσα στην επόμενη γενιά, γιατί έχουμε δημιουργήσει έναν επεξεργαστή για την GPU που δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να πραγματοποιεί παράλληλη επεξεργασία πολύ πιο γρήγορα στον υπολογιστή από ότι στο παρελθόν. Θεωρούμε ότι αυτή η τεχνολογία GPU πρόκειται να μεταμορφώσει το computing και αυτό είναι ένας τρόπος να φέρουμε πίσω την μαγεία στους καταναλωτές", δήλωσε ο κ. Huang.

Τα νέα αυτά επίπεδα αλληλεπίδρασης αναμφισβήτητα θα απαιτούν περισσότερη επεξεργαστική ισχύ και αυτό είναι που προσπαθούν να καταφέρουν η Nvidia αλλά και η αντίπαλος της, AMD (μέσω της ATI), να αυξάνουν την επεξεργαστική ισχύ των GPU, δύο ή περισσότερες φορές κάθε χρόνο. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.


Ετικέτες:
eve

Γιατί εγώ διαβάζω με μισό

Γιατί εγώ διαβάζω με μισό μάτι όσο λένε ο συγκεκριμένος κυριούλης? Αλλο πράγμα βαριούνται οι χρήστες να ασχοληθούν, και άλλο πράγμα ο ευσεβής πόθος των κατασκευαστών για μία τεχνητή νοημοσύνη. Αυτό αποκόμισα εγώ απο τα λεγόμενα του.

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 144 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top