Έρχεται το MSI Big Bang XPower

Η σειρά "Big Bang" της MSI αποτελείται σήμερα από δύο μοντέλα, τα Big Bang Fuzion (με το multi-graphics chip της Lucid, Hydra) και Big Bang Trinergy. Και τα δύο motherboards βασίζονται στο chipset Intel P55 Express ενώ διαθέτουν socket τύπου LGA1156. Η MSI φαίνεται πως επιθυμεί να επεκτείνει την σειρά Big Bang και στην "μεγάλη κατηγορία" και έτσι αναμένουμε ένα νέο motherboard με την ονομασία Big Bang XPower.

Το νέο motherboard της MSI θα βασίζεται λοιπόν στο κορυφαίο Intel X58 Express chipset (το οποίο συμπληρώνεται με το ICH10R Southbridge) και θα είναι συμβατό με επεξεργαστές τύπου Intel Core i7. Προσφέρει έξι συνολικά θύρες PCI Express2.0 x16 που προσφέρουν υποστήριξη στις τεχνολογίες Nvidia Quad SLI και Quad ATI CrossfireX.

Επιπλέον ενσωματώνει ελεγκτές SATA 6.0Gbps και USB3.0. Το κύκλωμα τροφοδοσίας του επεξεργαστή αποτελεί ένα 16-phase DrMOS PWM, το οποίο μάλιστα "τραβάει" ρεύμα από δύο 8-pin ATX 12V connectors. Υπάρχει επίσης - κοντά στην μοναδική PCI Express x1 θύρα - ένας 6-pin PCI-E connector για επιπλέον τροφοδοσία στις κάρτες γραφικών αν τοποθετηθούν περισσότερες από δύο.

Όπως όλα τα κορυφαία motherboard της MSI, και το Big Bang XPower ενσωματώνει "Ηi-c" πυκνωτές, που σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε είναι πολύ ανώτεροι από τους πυκνωτές σταθερής κατάστασης (solid state), πιο σύγχρονοι ενώ προσφέρουν ένα περισσότερο "καθαρό layout και PCB" στα motherboard της εταιρείας, που δεν είναι γεμάτα αντιαισθητικά... "βαρελάκια".  

Στην μοναδική PCI Express x1 θύρα θα "κάθεται" μία κάρτα ήχου τύπου "Quantum Wave" η οποία θα προσφέρει 7.1 κανάλια ήχου HD Audio και υποστήριξη στα πρότυπα THX TruStudio και EAX 5.0 HD.

Όπως παρατηρούμε το νέο Big Bang XPower θα προσφέρει πιθανόν δώδεκα συνολικά θύρες USB2.0 (οι τέσσερις μέσω δύο header) και δύο USB3.0 θύρες, Firewire και δύο eSATA connectors. Εκτός από του έξι SATA 3.0Gbps connectors επίσης θα προσφέρει δύο SATA 6.0Gbps connectors (οι λευκού χρώματος). 

Φυσικά, το νέο Big Bang XPower θα διαθέτει όλες τις τεχνολογίες που διευκολύνουν το overclocking της εταιρείας (Easy Switch, OC Genie) ενώ δεν θα λείπουν σημεία μέτρησεις των τάσεων κ.α. Αναμένεται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Μάρτιο.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 48 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top