Apple: Δεν ανακαλούμε το iPhone, δίνουμε δωρεάν bumper όμως

Η Apple εχθές πραγματοποίησε μία συνέντευξη τύπου που αφορούσε κυρίως στο iPhone 4 και στα προβλήματα που παρουσιάζει με το σήμα του. Στην συνέντευξη τύπου παραβρέθησαν οι Steve Jobs, Tim Cook και Bob Mansfield από την εταιρεία οι οποίοι δέχτηκαν και ερωτήσεις. Φυσικά, δεν τέθηκε θέμα... ανάκλησης.

Ο CEO της Apple, Steve Jobs ξεκίνησε την συνέντευξη τύπου παραθέτωντας ορισμένα δεδομένα, όπως ότι το iPhone 4, μέσα σε τρεις εβδομάδες από την παρουσίαση του έχει ήδη πουλήσει 3 εκατομμύρια τεμάχια και σύμφωνα με τον Jobs είναι το καλύτερο προϊόν που έχει κυκλοφορήσει η εταιρεία του. Βεβαίως, όπως είπε ο ίδιος, η Apple δεν είναι τέλεια αλλά και το iPhone 4 δεν είναι τέλειο, όπως όλα τα κινητά τηλέφωνα στον κόσμο.

Την άποψη αυτή υπερασπίστηκε δείχνονται ορισμένα βίντεο με κινητά τηλέφωνα όπως το Blackberry Bold 9700, το HTC Droid Eris ή το Samsung Omnia II τα οποία όλα έχουν το αδύνατο σημείο τους όσο αφορά στην ισχύ του σήματος όταν κάποιος τα κρατάει με συγκεκριμένο τρόπο. Έτσι το λεγόμενο "Death Grip" δεν είναι μόνο ένα πρόβλημα του iPhone 4, αλλά μπορεί κάποιος να το συναντήσει και σε άλλα κινητά τηλέφωνα, Android κινητά τηλέφωνα ή Windows Phones. Το πρόβλημα, όπως είπε ο Jobs, εμφανίζεται κυρίως σε περιοχές κακής λήψης, όπου δηλαδή το σήμα δεν είναι ισχυρό.

Σύμφωνα με το feedback που έχει η εταιρεία από τους μηχανισμούς υποστήριξης όπως το AppleCare Support, μόλις το 0,55% των αγοραστών του iPhone 4 αντιμετώπισαν το πρόβλημα της κακής λήψης ενώ το ποσοστό επιστροφής του iPhone 4 σε κάποιο από τα καταστήματα της AT&T είναι μόλις 1,7%, αξιοσημείωτο αν σκεφτεί κάποιος ότι για το επιτυχημένο iPhone 3GS το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 6%.

Ο Steve Jobs δήλωσε ότι είναι βέβαιος, ότι το πρόβλημα με το iPhone 4 είναι σαφώς σπανιότερο από όσο γράφεται στα διάφορα μέσα ενημέρωσης. Το πρόβλημα της κακής λήψης αφορά όλη την βιομηχανία και είναι μία πρόκληση για όλη την βιομηχανία να το διορθώσει. Αν θα ήθελε η Apple να είναι η πρώτη που θα το κάνει; Εννοείται, και από όσα ακούστηκαν αργότερα, η εταιρεία του επένδυσε $100 εκατομμύρια δολάρια σε εξοπλισμό, εγκαταστάσεις και μηχανικούς για να οδηγήσει τις εξελίξεις.

Ο αριθμός των χρηστών που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα με το iPhone 4 πάντως είναι μικρός ωστόσο επειδή η Apple, ενδιαφέρεται για όλους τους χρήστες, ανακοίνωσε την κυκλοφορία της πρώτης αναβάθμισης του iOS 4, iOS 4.0.1, χάρη στην οποία διορθώνεται η απεικόνιση της ισχύος του σήματος στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου (με τις μπάρες) ενώ επιπλέον χαρίζει μία θήκη-bumper σε όλους τους κατόχους του iPhone 4 (θα επιστρέψει τα χρήματα εφόσον κάποιος χρήστης έχει ήδη αγοράσει μία τέτοια θήκη). Όσο αφορά στην θήκη "Bumper", και σύμφωνα με το site Consumer Reports, διορθώνει το πρόβλημα.

Όποιος κάτοχος του iPhone 4 δεν είναι ικανοποιημένος με την παραπάνω λύση, μπορεί να επιστρέψει μέσα σε 30 ημέρες από την αγορά του το iPhone 4 άθικτο, και η εταιρεία θα του επιστρέψει τα χρήματα του. Πριν κάνουν ερωτήσεις οι δημοσιογράφοι, ο Steve Jobs ανακοίνωσε ότι σύντομα θα παρουσιάσουν ένα update fix για κάποια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο proximity sensor ενώ στο τέλος Ιουλίου θα κυκλοφορήσει και το λευκό iPhone 4. Πολλά περισσότερα, καθώς και φωτογραφίες θα βρείτε εδώ.


Red Bear

Tώρα μάλιστα !!!

Τ' ακούσατε προβατάκια μου ?
Κάνω τη θυσία και σας δινω ΔΩΡΕΑΝ πλαστική κιτς θηκουλα για να διορθωσω το προβλημα (βεβαια, το στιλ και το design πανε περιπατο, αλλα μαλλον θα πεισθετε οτι και ετσι ομορφο ειναι...)
Και αν στο μελλον προκυψει και αλλο hardware προβλημα, θα σας βγάλω ένα software update που θα λεει οτι ΔΕΝ υπάρχει προβλημα. Σιγά μην κάνω ανάκληση (και εδώ που τα λέμε σιγα μην ζητησετε και τα λεφτα σας πισω, ξερουμε οτι το αγορασατε για το στιλ του και οχι για το αν πιανει καλα το σημα του)
Καληνυχτα προβατακια μου και ευχαριστώ για τα ωραια σας λεφτουδάκια
Steve Jobbs

Lacrimosa_daemon

Δε λέω πως έχεις άδικο , αλλά

Δε λέω πως έχεις άδικο , αλλά ο τρόπος που τα λές είναι το λιγότερο... απαράδεκτος θα έλεγα.

Φιλικά

Red Bear

Aπαντηση

Ειλικρινά τώρα:
Ο τρόπος που τα λέω εγώ ειναι απαράδεκτος ή αυτά που κανει η Apple ?
Eλεος !! μην χανουμε το δασος και βλέπουμε το δεντρο...

Τελευταία τροποποίηση από Red Bear — Σαβ, 17/07/2010 - 15:22.
konstantinos77

Κουκουρούκου!! lol

Κουκουρούκου!! lol lol
Υπάρχει πολύς κόσμος που δεν έχει ΙΔΕΑ από τεχνολογία τελικά.......... Και γι'αυτό καταφέρνει και επιβιώνει η Apple...........
Ότι και να πεις είναι λίγο....... ξεφτύλες απλά!! Wink

voltmod

Όλοι οι κατασκευαστές έχουν

Όλοι οι κατασκευαστές έχουν βγάλει κινητά τηλέφωνα με προβλήματα. Ήμουν κάτοχος Nokia, LG, Samsung, HTC, Sony Ericsson.
Δεν υπήρξε ένα, δεν υπήρξε έστω ένα, που να μην είχε πρόβλημα είτε σαν συσκευή, είτε σαν οθόνη, είτε στο hardware, είτε στην μπαταρία, είτε στο λογισμικό.
Τι να λέμε τώρα...

voltmod

Αν και για μένα προσωπικά,

Αν και για μένα προσωπικά, τέτοιου είδους "προπαγάνδα" δεν είναι ανεκτή, στην συγκεκριμένη σελίδα της Apple μπορείτε να δείτε ότι η απώλεια σήματος ή η μείωση του, συμβαίνει και σε άλλα κινητά τηλέφωνα. Τα video δείχνουν πως ότι συμβαίνει στο iPhone 4, συμβαίνει και σε άλλα κινητά τηλέφωνα.

riot13

Συμφωνω με voltmod.Έβλεπα ένα

Συμφωνω με voltmod.Έβλεπα ένα video ένας τηλεοπτικός σταθμός δοκίμαζε την κεραία του iphone4.Μιλούσε o παρουστιαστης κανονικά και μετά λέει για να δούμε και βάζει την παλάμη του στην κεραία και πιέζει το σημείο και δεν ακούγετε καλά.έλεος πήγαινε και σε ένα υπόγειο και κάτσε πανω του να δεις αν έχει σήμα.Δεν λέω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.Αλλά έχει δημιουργιθει μια καταστροφολογία από άλλες εταιρίες γιατί είχαν την χαρά να κάνει κάτι προβληματικό η apple .ενω αυτές τόσα χρονιά προβληματικα προιοντα έχει συνηθιστεί από το αγοραστικό κοινό.Λες και δεν εχουν ξαναβγει κινητα με προβληματα στην οθονη,μπαταριες, ακουστικο, λειτουργικο και τα λοιπα..Διαβαζω τοσα forums και γραφουν γραφουν γραφουν γι αυτην την κεραια και οι περισσοτεροι δεν εχουν ακουμπησει iphone4..Υπαρχουν πιο πολλοι ευχαριστιμενοι πελατες παρα δυσαρεστιμενοι και οι πωλισεις ειναι παραπανω απο καλες..αρα καποιο λακο εχει φαβα.και στο κατο κατο αν δεν γουσταρεισ apple μην παρεις apple,και μην ασχολισε με την apple.Ασε εμας τα προβατακια να ασχολουμαστε.

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 117 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top