Η ASUS παρουσίασε επίσημα την ARES

Press News

Η γέννηση της κάρτας γραφικών ASUS ROG ARES (ARES/2DIS/4GD5) υπόσχεται επιδόσεις από άλλο πλανήτη, ενθουσιάζοντας όσους αποζητούν την απόλυτη απόδοση και έρχεται να θέσει νέους κανόνες και να εδραιωθεί στο θρόνο των καρτών που διαθέτουν εξωπραγματικές επιδόσεις.

H Republic of Gamers, ή αλλιώς ROG, συνεχίζει να φροντίζει την κοινότητά της. Όπως υπονοεί και το όνομα της, η ROG αποτελεί στην ουσία μια κοινότητα gamers, οι οποίοι κατασκευάζουν προϊόντα κι εργαλεία για ανθρώπους σαν τους ίδιους.

Στη σύνθεση της ROG περιλαμβάνονται ενθουσιώδεις φίλοι του gaming και του tuning, οι οποίοι γνωρίζουν ακριβώς τι θα ήθελαν να αποκτήσουν και τι θα εκτιμούσαν τα μέλη της συγκεκριμένης κοινότητας.

Αυτή η παράδοση γέννησε την MARS, μια πανίσχυρη κάρτα γραφικών προορισμένη για gaming, η οποία διαθέτει διπλούς υπερχρονιζόμενους πυρήνες και περίσσεια επεξεργαστική ισχύ. Κι όλα αυτά σε μια υλοποίηση απαράμιλλης αισθητικής. Η ARES αποτελεί το πιο σύγχρονο όπλο στη φαρέτρα των gamers, ένα όπλο που εγγυάται παιχνίδια χωρίς συμβιβασμούς και φέρνει τις μηχανές στα όρια τους, δείχνοντας τι μπορεί να πετύχει κανείς αξιοποιώντας μια τεράστια, αλλά προσεκτικά ρυθμισμένη υπολογιστική ισχύ, και μια πληθώρα πρόσθετων λειτουργιών. Όπως είναι φυσικό, η τάση της ROG για ριζοσπαστικό σχεδιασμό βρήκε την έκφραση της και σε αυτήν την περίπτωση, δεδομένου ότι η ARES, χάρη στην εντυπωσιακή της εμφάνιση, λάμπει στο στερέωμα του gaming.

Προδιαγράφοντας το μέλλον του σκληροπυρηνικού gaming
Η ROG διακρίνεται για το πρωτοποριακό της πνεύμα, το οποίο αποδεικνύεται με τον πλέον εμφατικό τρόπο στην περίπτωση της ARES, καταφέρνοντας να διαλύσει όλες τις μέχρι σήμερα αποδεκτές συμβάσεις. Ο "θεός του πολέμου" είναι εξοπλισμένος με δύο πολύ ισχυρούς πυρήνες Radeon HD 5870 με χρονισμό στα 850MHz, οι οποίοι έχουν βελτιστοποιηθεί ώστε να αποδίδουν και οι δύο μαζί έως και 32% καλύτερα από τις κάρτες αναφοράς, μια μυθική επίδοση που δικαιολογεί απόλυτα το προσωνύμιο ARES της κάρτας.

Κάτω από τον εντυπωσιακό σχεδιασμό της, η κάρτα κρύβει τερατώδη επεξεργαστική ισχύ. Διαθέτει συνολικά 3200 stream processors και ένα ασύλληπτο 4GB μνήμης GDDR5 με ρολόι στα 1.2GHz. Αυτή ακριβώς τη δύναμη ονειρεύονται οι gamers και οι χομπίστες, μια δύναμη που τους επιτρέπει να τρέχουν ακόμη και την πιο απαιτητική εφαρμογή χωρίς το παραμικρό κόμπιασμα, εξασφαλίζοντας παράλληλα και μια κάρτα έτοιμη να σηκώσει το γάντι σε οποιαδήποτε μελλοντική πρόκληση, δεδομένου ότι θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να βρεθεί κάτι ή κάποιος που θα καταφέρει να στριμώξει την ARES στα σχοινιά. Επιπλέον, η κάρτα προσφέρεται και για τους φανατικούς φίλους του overclocking, καθώς μπορεί να γίνει η βάση μιας τερατώδους μηχανής benchmarking με άπειρες δυνατότητες tuning.

Ψύχοντας το θηρίο
Παρά τον πειραματικό χαρακτήρα και το τεράστιο απόθεμα ισχύος, η λειτουργία της ARES είναι αθόρυβη και η θερμοκρασία της παραμένει χαμηλή. Μια ειδικά σχεδιασμένη διάταξη, εξοπλισμένη με έναν ανεμιστήρα 100mm ο οποίος σπρώχνει έξι φορές μεγαλύτερο όγκο αέρα σε σχέση με την κάρτα αναφοράς, φροντίζει για τη διατήρηση χαμηλών θερμοκρασιών. Παράλληλα, η ROG ακολουθώντας την τελευταία τάση στον τομέα της ψύξης, έχει τοποθετήσει στην ARES δύο ευμεγέθεις ψύκτρες από χαλκό, καθώς επίσης και 8 χάλκινα heatpipes των 8 mm.
Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω εγγυάται ότι η ARES μπορεί να αποτρέψει οποιαδήποτε υποψία υπερθέρμανσης σε φάση υπερυψηλής απόδοσης και ταχύτητας, γεγονός που θα ενθουσιάσει σίγουρα τους ανυπόμονους overclockers. Παράλληλα, ο θόρυβος διατηρείται σε πολύ χαμηλό επίπεδο, καθώς όλα τα κινούμενα μέρη του ανεμιστήρα είναι ζυγοσταθμισμένα, ώστε να μη δημιουργούν κραδασμούς. Έτσι, οι χρήστες μπορούν να χαίρονται τις επιδόσεις της κάρτας χωρίς να αποσπάται η προσοχή τους εξαιτίας ενοχλητικών θορύβων.

Πέρα από τα άκρα
Καμία έκπτωση, καμία σμίκρυνση, κανένας συμβιβασμός και καμία περίπτωση προβληματικής λειτουργίας λόγω αυξημένων θερμοκρασιών. Η ARES είναι η επιτομή όλων όσων αποζητά ένας σκληροπυρηνικός gamer, συνδυάζοντας τα καλύτερα δυνατά χαρακτηριστικά από διάφορους τομείς.
Εκτός αυτού, είναι και μια σχεδιαστική πρόταση υψηλής ποιότητας που παραπέμπει στις πρώτες εκδόσεις καρτών της ROG με διπλή GPU. Η ARES παίρνει τα σχεδιαστικά στοιχεία εκείνων των καρτών και τα αναβαθμίζει, ώστε να αποτυπώνουν τα δεδομένα της καινούργιας δεκαετίας. Είναι βέβαιο ότι η φουτουριστική σχεδίαση – μανδύας μιας εξωπραγματικής ισχύος, θα καταστήσει την κάρτα συλλεκτική. Η απόφαση της ROG να διαθέσει περιορισμένο αριθμό καρτών ARES στην αγορά (special limited edition), ενισχύει την πιθανότητα να συμβεί το παραπάνω.

Ποτέ στο παρελθόν οι ενθουσιώδεις οπαδοί του gaming και του performance tuning, δεν είχαν τη δυνατότητα μιας τόσο συναρπαστικής εμπειρίας, πέρα από τα συμβατικά όρια.


z3et

Αχ...

Αχ...

Elexorien

Βαχ...

Πόσο είπαμε ότι κάνει; €1.000;

z3et

1562ευρο (κατι τετοιο

1562ευρο (κατι τετοιο θυμαμαι).

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 31 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top