Mini Review: Cooler Master Storm Devastator MS2K Mouse

Featured Mini Review

Πάνε οι εποχές που το mouse αποτελούσε μόνο μία απλή συσκευή εισόδου για τον χειρισμό του υπολογιστή. Οι εποχές επίσης που όλα τα ποντίκια ήταν ίδια, έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Σήμερα, αν θέλεις να εκμεταλλευτείς στο έπακρο τις δυνατότητες του υπολογιστή σου, αν θέλεις να εξαλείψεις τη πιθανότητα να βρίσκεσαι ένα βήμα πίσω σε multiplayer fps παιχνίδια ή χρειάζεσαι περισσότερο έλεγχο στα strategy rts/ mmo/ rpg παιχνίδια χρειάζεσαι ένα καλό, ίσως εξειδικευμένο, ποντίκι. Στην αγορά υπάρχουν μυριάδες μοντέλα για να διαλέξεις, με κόστος και δυνατότητες που ποικίλουν. Υπάρχει πάντως μία κατηγορία χρηστών που αρνείται να επενδύσει σε ένα ποντίκι με κόστος υψηλότερο από €20, επειδή πολύ απλά θεωρούν ότι η συγκεκριμένη συσκευή είναι η πλέον αναλώσιμη. Πως να τους κατηγορήσεις ορισμένους αν... σπάνε ένα ποντίκι κάθε φορά που αποτυγχάνουν σε κάποιο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού;

Το Storm Devastator MS2K είναι ένα mouse που έρχεται μαζί με το πληκτρολόγιο ΜΒ24 (Devastator Bundle) σε desktop kit ωστόσο κυκλοφορεί και ξεχωριστά. Δεν είναι ασύρματο, και έρχεται με το κλασικό καλώδιο USB για τη σύνδεση του με υπολογιστή. Για να λειτουργήσει αψεγάδιαστα δεν χρειάζεται παρά να το συνδέσετε στον υπολογιστή, και δεν απαιτεί drivers ή άλλου είδους λογισμικό για τη λειτουργία του. Το καλώδιο έχει υπεραρκετό μήκος (180cm).

Εμφάνιση

Στον τομέα της αισθητικής, είναι δύσκολο να αγνοήσουμε το γεγονός ότι μοιάζει με κάποια “επιθετικά” σχέδια της Razer, ωστόσο η Cooler Master έχει φροντίσει να διαφοροποιηθεί σε ορισμένα σημεία. Η ροδέλα φωτίζεται μπλε, ενώ ο φωτισμός επεκτείνεται και μπροστά αλλά και στο “palm rest” χωρίς να δίνεται η δυνατότητα απενεργοποίησης. Το χαρακτηριστικό μπορεί να ενθουσιάζει αρχικά, ωστόσο η απουσία κάποιου πλήκτρου για την απενεργοποίηση του φωτισμού αποτελεί μειονέκτημα. Η αίσθηση των πλαστικών είναι καλή -θα θέλαμε να έχει πιο μαλακή αίσθηση το φινίρισμα- όμως η κατασκευή συνολικότερα δείχνει ότι έχει γίνει προσπάθεια να κρατηθεί το κόστος χαμηλά. Σε γενικές γραμμές η ποιότητα κατασκευής δεν προβληματίζει και τα λαστιχένια πρόσθετα αριστερά και δεξιά έχουν θετική επίδραση στο κράτημα (grip).

To ποντίκι έχει σχήμα που θα βολέψει τόσο τους αριστερόχειρες όσο και τους δεξιόχειρες, ωστόσο η ύπαρξη των πλήκτρων για τον αντίχειρα μόνο στην αριστερή πλευρά του, οδηγεί στο συμπέρασμα οτι πρόκειται για ένα mouse που θα βολέψει περισσότερο τους δεξιόχειρες. Παρόλα αυτά, αν τα συγκεκριμένα πλήκτρα έχουν... διακοσμιτικό ρόλο για εσάς, τότε οι αριστερόχειρες δεν θα έχουν και ιδιαίτερο θέμα να χειριστούν το ποντίκι.

Πλήκτρα και χαρακτηριστικά

Το Storm Devastator MS2K διαθέτει έξι πλήκτρα συνολικά (δεξί και αριστερό κλικ, ροδέλα, δύο πλήκτρα στην αριστερή πλευρά της κατασκευής-για εμπρός-πίσω ) με το ένα από αυτά, που βρίσκεται στην κορυφή της κατασκευής να δίνει δυνατότητα ελέγχου της ευαισθησίας/ ανάλυσης με τρεις σκάλες: 1000dpi, 1600dpi και 2000dpi (αν ο φωτισμός στο πλήκτρο είναι σβηστός, έχετε επιλέξει τα 1000dpi, αν ο φωτισμός είναι έντονος έχετε επιλέξει τα 2000dpi ενώ αν είναι απαλός έχετε επιλέξει τη μεσαία σκάλα και τα 1600dpi).

Για την επίτευξη της ανάλυσης των 2000dpi, η Cooler Master χρησιμοποίησε τον οπτικής τεχνολογίας αισθητήρα Pixart ADNS-3050 (tracking speed 60ips, 20G). Ο polling rate είναι τυπικός και στα 125Hz, χαρακτηριστικό που μάλλον θα απομακρύνει τους απαιτητικούς gamers. Οι διαστάσεις του είναι 119.1 x 64.6 x 36.7 χιλιοστά και το βάρος είναι 128 γραμμάρια.

Χρήση

Στην πρώτη επαφή διαπιστώνεται ότι το mouse είναι αρκετά ελαφρύ, με αποτέλεσμα η αίσθηση στην πλεινότητα των περιπτώσεων να είναι ασαφής, ειδικά κατά το gaming. Χρειάζεσαι μερικές ώρες ωσότου συνηθίσεις το χαμηλό βάρος (ειδικά αν έχεις συνηθίσει ένα ποντίκι με μεγαλύτερο βάρος που σου δίνει και τη δυνατότητα να το ρυθμίσεις με βαρύδια). Η κύλιση βρίσκεται σε καλά επίπεδα και συστήνεται η χρήση ενός καλού mouse pad, με υφασμάτινη επένδυση, για να απολαμβάνετε μία ωραία εμπειρία χρήσης. Τα pads στο κάτω μέρος διευκολύνουν τη κίνηση σε λείες επιφάνειες όπως στην επιφάνεια του ξύλου στο γραφείο, αλλά ίσως περισσότερο από όσο ταίριαζε στο γούστο μας. Σπάνια, αν όχι ποτέ θα χρησιμοποιήσετε την ανάλυση των 2000dpi. Είναι απλώς πολύ γρήγορη. Αντίθετα οι άλλες δύο σκάλες προσφέρουν μία σαφώς καλύτερη εμπειρία τόσο κατά την περιήγηση στο Internet ή κατά την εργασία με το Photoshop. Στη πλειονότητα των περιπτώσεων, θα μείνετε ευχαριστημένοι με την εξ’ορισμού ρύθμιση των 1000dpi.

Η αισθηση της ροδέλας, και η λειτουργία της κρίνεται εξαιρετική, ωστόσο θα θέλαμε να υπάρχει δυνατότητα εναλλαγής του τρόπου κύλισης (σε steps ή μη) αν και αυτή η δυνατότητα είναι προνόμιο ακριβότερων συσκευών του είδους. Το ποντίκι κάθεται αρκετά καλά στο χέρι αν και το μήκος του κρίνεται κάπως “κοντό” για να ταιριάξει στην παλάμη όλων των χρηστών.Τα πλαϊνά πλήκτρα είναι κάπως σκληρά στο πάτημα, ωστόσο είναι πιθανό με αυτό το τρόπο να αποφεύγονται αστοχίες σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού.

Συμπέρασμα

Το Cooler Master Storm Devastator MS2K είναι μία πολύ καλή πρόταση για τα χρήματα που κοστίζει (€14.90). Έχει όμορφο, επιθετικό σχήμα, είναι κατασκευασμένο από καλά σχετικά υλικά για το επίπεδο τιμής, προσφέρει ένα ορισμένο επίπεδο παραμετροποίησης – αν και το λογισμικό λάμπει διά της απουσίας του- ενώ η γενικότερη εμπειρία κρίνεται ικανοποιητική. Το ποντίκι απευθύνεται στον απλό χρήστη που θέλει κάτι παραπάνω από δύο πλήκτρα και μία ροδέλα και σε casual gamers, όχι όμως και σε απαιτητικούς χρήστες και απαιτητικούς gamers που θα το προσπεράσουν. Δεν μπορούμε πάντως να έχουμε και ιδιαίτερες απαιτήσεις από ένα προϊόν που έρχεται με τόσο χαμηλό κόστος, και που παρόλα αυτά προσφέρει κάποιες δυνατότητες που σπάνια συναντάμε σε ανταγωνιστικά προϊόντα αυτής της τιμής ενώ προσφέρει και εγγύηση δύο ετών.

Με μία ματιά

Πλεονεκτήματα

  • Εμφάνιση
  • Φωτισμός
  • Ρύθμιση ανάλυσης
  • Απόδοση/τιμή

Μειονεκτήματα

  • Έλειψη λογισμικού
  • Έλειψη ενσωματωμένης μνήμης
  • Polling rate


83 Gigamarks

Διάθεση: Cooler Master Hellas, Τιμή: €14.9

Σύνταξη: Σταύρος Πλατάνας


z3et

Καλη τιμη με καλα

Καλη τιμη με καλα χαρακτηριστικα μας παρουσιαζει η CoolerMaster απ'οτι φαινεται. Μ'αρεσει και το μπλε ηλεκτρικ-μαυρο... και επειδη μαλλον πεθαινει το mouse μου, ισως ειναι η επομενη επιλογη μου...

voltmod

Για τα λεφτά του, είναι πολύ

Για τα λεφτά του, είναι πολύ καλό. Δυστυχώς, το έδωσα πίσω Sad

dragontech

το παρηγγειλα!

παρηγγειλα το σετακι(με κοκκινα λεντ ομως) και το περιμενω πως και πως!!
ελπιζω να μου βγει καλο Smile

dragontech

τελειο!

για τα λεφτα του ειναι αψογο..Laughing out loud
κανενα προβλημα μεχρι ωρας,με πολυ καλη αποκριση και συμπεριφορα ακομα και σε gaming Smile

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 31 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top