Review: Razer Mamba

Featured Mini Review

Το black mamba (dendroaspis polylepis) συγκαταλέγεται στα πλέον επικίνδυνα φίδια του κόσμου αφού μπορεί να σκοτώσει ένα άνθρωπο με το νευροτοξικό του δηλητήριο μέσα σε μερικά λεπτά εφόσον δεν υπάρξει άμεση νοσοκομειακή περίθαλψη και θεραπεία με αντίδοτο.

Όταν μιλάμε βεβαίως για φίδια, αμέσως έρχονται στο νου και τα... ποντίκια, που περιλαμβάνονται στο βασικό μενού της διατροφής τους. Με ποιο σκεπτικό η Razer αποφάσισε να δώσει την ονομασία "Mamba" σε ένα από τα... ποντίκια της, μόνο αυτή το ξέρει. Περιμένετε πάντως να δείτε τις φωτογραφίες που παραθέτουμε και τότε μάλλον θα είναι εύκολο να αντιληφθείτε τον λόγο.

Εισαγωγή

Το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο του mouse της Razer με την...  "τρομακτική" ονομασία είναι αναμφισβήτητα η αισθητική της σχεδίασης του. Θα την περιγράφαμε ως σχετικά επιθετική αν και μινιμαλιστική και χαρακτηρίζεται από πολλές, “χυτές” καμπύλες για να παραπέμπει στην δομή του κεφαλιού ενός φιδιού.

Ο σχεδιασμός είναι αρκετά προσεγμένος και... "ακριβής" και η αισθητική του mouse όπως μπορείτε να παρατηρήσετε και εσείς παραπέμπει περισσότερο στο κεφάλι μίας μαύρης ή... πράσινης μάμπα - αν το θέλετε - και λιγότερο στο κεφάλι ας πούμε κάποιας οχιάς (Viperidae) που είναι ακόμα πιο επιθετικό και σφηνοειδές και χαρακτηρίζεται από περισσότερες γωνίες.

Το Razer Mamba μοιράζεται πολλά κοινά στοιχεία και ομοιότητες με το πιο... "ύπουλο" Razer Lachesis αλλά κυρίως με το Razer DeathAdder που όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στην σχετική διεύθυνση που παραθέτουμεμοιάζει υπερβολικά. 

Συσκευασία

Θα ήταν κρίμα να μην αναφερόμασταν στην συσκευασία του Mamba της Razer αφού είναι από τις πιο εντυπωσιακές που έχουμε δει σε περιφερειακή συσκευή του είδους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Έρχεται σε ένα κουτί από plexiglas, τοποθετημένο σε πλήρη θέα στο κέντρο του σαν σε έκθεμα, δείγμα της περηφάνιας της εταιρείας για το προϊόν της.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το ποντίκι, μοιάζει να βρίσκεται στον... "αέρα", χάρη σε ένα διάφανο στήριγμα. Ακριβώς από κάτω από το ποντίκι, υπάρχουν τρία χάρτινα κουτιά, σαν συρτάρια, τα οποία περιέχουν διάφορες πιστοποιήσεις αυθεντικότητας, το USB καλώδιο (το οποίο μάλιστα είναι επιχρυσωμένο για ακόμη καλύτερη "επαφή"), την μπαταρία με το κάλλυμα της καθώς και το "docking station", δηλαδή τον ειδικό φορτιστή/ ασύρματο/ενσύρματο "αντάπτορα".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Χάρη στον διττό χαρακτήρα του φορτιστή - τον βλέπετε στις παρακάτω εικόνες - το Razer Mamba μπορεί να λειτουργήσει ενσύρματα ή ασύρματα, σχεδόν με την ίδια απόδοση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στο κάτω μέρος του Mamba ο κάτοχος του θα βρει πλήκτρο On/Off αλλά και πλήκτρο για την ασύρματη λειτουργία. Οι αισθητήρας 5600 dpi είναι όλα τα... λεφτά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Το Razer Mamba είναι ένα... υβριδικό mouse με την έννοια ότι μπορεί να λειτουργήσει ενσύρματα ή ασύρματα (παρόμοιας λογικής με το SideWinder X8 Mouse της Microsoft). Σύμφωνα με την εταιρεία είναι κατασκευασμένο ειδικά για gamers και διαθέτει αισθητήρα laser 3.5G με υποστηριζόμενη ανάλυση που φτάνει τα 5600 dpi (ίσως το ακριβέστερο και ταχύτερο ποντίκι στην αγορά χάρη στον αισθητήρα 5600DPI Razer Precision 3.5G Laser sensor της κατασκευάστριας εταιρείας) ενώ ο χρόνος απόκρισης - ή υστέρησης για άλλους - φτάνει μόλις το 1ms (1000Hz Ultrapolling/ 1ms response rate)!

Μπορεί η υποστηριζόμενη ανάλυση να είναι κάπως υπερβολική, ωστόσο ο χρόνος απόκρισης και τα 1000Hz αποτελούν εγγύηση ότι δεν θα “λαγκάρει” πάνω στην... μάχη όταν βεβαίως το χρησιμοποιείτε ασύρματα. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πολλοί gamers, ειδικά όσοι παίζουν online κάποιο first person shooter χρησιμοποιούν ενσύρματo ποντίκι για να εξασφαλίσουν ότι το... "όπλο" τους δεν θα τους προδώσει την κρίσιμη στιγμή. Με το Razer Mamba ωστόσο και σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία δεν χρειάζεται να έχουν τέτοιου είδους ανησυχίες, κάτι που διαπιστώσαμε και εμείς στην πράξη.

Για να εξασφαλίσει η Razer την εμπορική επιτυχία του προϊόντος και να μην ρισκάρει χάνοντας κάποιο μέρος της αγοράς (τους παραπάνω χρήστες για παράδειγμα που προτιμούν ενσύρματα ποντίκια για το παιχνίδι), η εταιρεία έδωσε στο Mamba τον διττό χαρακτήρα που αναφέραμε και νωρίτερα. Έτσι είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί ενσύρματα ή ασύρματα όποτε το κρίνει ο κάτοχος του και μάλιστα με δυνατότηα άμεσης εναλλαγής ανάμεσα στις δύο καταστάσεις λειτουργίας - "on-the-fly" που λένε - και χωρίς καθυστερήσεις. 

Πολύ όμορφη, απλή και μινιμαλιστική αλλά συνάμα... επιθετική η σχεδίαση του Razer Mamba

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Razer Mamba ενσωματώνει ποσότητα μνήμης, την οποία η εταιρεία ονομάζει Razer Synapse onboard memory για να μπορείτε να αποθηκεύετε διάφορα προφίλ (π.χ προφίλ ανάλυσης αισθητήρα, προφίλ πλήκτρων, macros κ.α) χωρίς απαραίτητα την χρήση λογισμικού. Με αυτό το τρόπο μπορείτε να παίρνετε το mouse μαζί σας οπουδήποτε - π.χ σε κάποιο LAN party - χωρίς να είναι απαραίτητο να έχετε το λογισμικό μαζί σας για να πραγματοποιήσετε σχετικές ρυθμίσεις.

Οι διαστάσεις του Razer Mamba είναι 128 x 70 x 42,5 mm και είναι ιδιαίτερα κομψό και ιδιαίτερα εργονομικό αλλά το σχήμα του - και ειδικά η διάταξη των πλήκτρων - μαρτυρά ότι απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε δεξιόχειρες χρήστες. Διαθέτει επτά, πλήρως προγραμματιζόμενα πλήκτρα ενώ επιπλέον ενσωματώνει ενδεικτικές λυχνίες για την κατάσταση της αυτονομίας του αλλά και φωτιζόμενο scroll wheel mouse. 

Στις εικόνες παρακάτω μπορείτε να παρατηρήσετε το φωτιζόμενο scroll wheel αλλά και τις ενδεικτικές λυχνίες για την αυτονομία της μπαταρίας του

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η λογική της διάταξης των πλήκτρων ακολουθεί όπως είναι φυσικό αυτή του ιδιαίτερα επιτυχημένου DeathAdder. Σύμφωνα με την εταιρεία η αυτονομία της μπαταρίας του αγγίζει τις δεκατέσσερις ώρες συνεχόμενου παιχνιδιού και τις εβδομήντα δύο σε καθημερνινή χρήση.


Stormwatch

Ψαρωτικό σε εμφάνιση και

Ψαρωτικό σε εμφάνιση και ιδιαίτερο σε χαρακτηριστικά. Αλλά ομολογώ πως 140 ευρώ για ποντίκι δύσκολα θα έδινα.

DeLaVeGaGR

!!!!

Για ενα mouse δεν θα εδινα 14Ο Ευρο ειναι υπερβολικα πολλα!!!Αλλα τα αξιζει...
Μια πολυ καλη και φτηνη λυση ειναι το sidewinder της Microsoft,το εχω 2 χρονια και τι δεν του εχω κανει ακομα δουλευει!!!

Lacrimosa_daemon

Ίσως είναι το επόμενο

Ίσως είναι το επόμενο προσωπικό μου mouse , το setάκι του Wave μ'αφήσει ανικανοποίητο... δεν το βλέπω στα κοντά πάντως... Τα 140 ευρώ δεν τα βλέπω πολλά αν είναι για κατι τόσο καλής κατασκευής και με φοβερά χαρακτηριστικά ... επιπλέον είναι κάτι που ίσως το αλλάξουμε μετά απο 3 και βάλε χρόνια... συμφέρει. και δεν είναι απλώς ένα mouse που απλώς... αντέχει. Wink

z3et

Πολυ ακριβο και πολυ "απλο"

Πολυ ακριβο και πολυ "απλο" για τα γουστα μου. Στην εποχη του touch που θα μπουμε (και εχουμε μπει, αλλα σε μικρη κλιμακα ακομα), ενα mouse των 140€. Ειχα δει ενα παρομοιο της Razer, πιο φθηνο, και δεν μ'αρεσε καθολου.

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 45 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top