Mini Review: Cooler Master Storm Pitch

Featured Mini Review

Ένα ζευγάρι καλών ακουστικών μπορεί να αλλάξει σημαντικά την εμπειρία με το smartphone ή με τον υπολογιστή σας, καθώς ακούτε μουσική ή παίζετε παιχνίδια.

Ο στόχος των Cooler Master Storm Pitch είναι ακριβώς αυτός. Κατά την αξιολόγηση smartphones, χρησιμοποιούμε τα ακουστικά που τα συνοδεύουν στη συσκευασία, τόσο για να αποκτήσουμε εμπειρία για την απόδοση τους, όσο και για να ελέγξουμε τις δυνατότητες των ψηφιακών ισοσταθμιστών που έρχονται "πακέτο" με το λογισμικό πολλές φορές.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, τα ακουστικά που έρχονται στη συσκευασία των smartphones είναι μέτριας ποιότητας και απόδοσης. Αναμφισβήτητα, η πλειονότητα των χρηστών δεν δίνει και ιδιαίτερη βάση στην ποιότητα που προσφέρουν. Υπάρχουν ωστόσο χρήστες που θέλουν το κάτι παραπάνω και ειδικά οι μουσόφιλοι θα βάλουν το χέρι στη τσέπη για να αποκτήσουν κάτι ανώτερο σε ποιότητα και δυνατότητες από το κλασσικό hands-free/ ζευγάρι ακουστικών που προσφέρεται στη συσκευασία της πλοειονότητας των smartphones.

Στην αγορά υπάρχουν πολλές επιλογές, με μεγάλες διαφορές στο κόστος, στη ποιότητα κατασκευής και βεβαίως στην απόδοση. Το Cooler Master Storm Pitch είναι μία από τις επιλογές που έχετε, και προσφέρονται σε αρκετά καλή τιμή.

Εξωτερική εμφάνιση

Είναι πολύ όμορφα και εντυπωσιακά. Αυτή είναι η πρώτη σκέψη που μας ήρθε στο μυαλό στην πρώτη μας επαφή με το σετ ακουστικών. Τα ακουστικά έχουν μεταλλικό και ωραίο φινίρισμα και αυτό δίνει την αίσθηση της καλής ποιότητας κατασκευής. Παρόλα αυτά, το τελείωμα που στην άκρη διαθέτει τη κόκκινη λεπτομέρεια με το λογότυπο είναι πλαστικό, κάπως πρόχειρα βαμμένο σε ασημί χρώμα, και  που ελπίζουμε να μην “ξεφτίσει” με την έντονη χρήση. Κρίμα, για το συγκεκριμένο σημείο αφού είναι μία λεπτομέρεια, που χαλάει την γενικότερη εικόνα όσο αφορά στην κατασκευή.

Το καλώδιο δεν μπερδεύει και είναι εντυπωσιακού κόκκινου χρώματος. Το πλαστικό στο χειριστήριο δεν είναι ακολουθεί τα πρότυπα στα ακουστικά και μοιάζει αρκετά πιο φθηνό, ενώ είναι και κάπως ασαφές στο χειρισμό. Τα ακουστικά έχουν ένδειξη L και R και εκ’ πρώτης όψης δείχνουν κάπως ογκώδη, ωστόσο κάθονται πολύ καλά στα αυτιά, και σε αυτό βοήθησαν και τα ear pads που ήταν ενσωματωμένα αν και δεν είναι σίγουρο ότι θα βολέψουν όλους.

Χαρακτηριστικά

Στη συσκευασία περιέχονται ear pads σε διάφορα μεγέθη για να εντοπίσετε αυτά που ταιριάζουν περισσότερο στα αυτιά σας (συνολικά υπάρχουν τρία ζευγάρια, μικρά, μεσαία και μεγάλα, τα οποία προσφέρουν παθητικό noise cancelling). Αν και οι ακουστικές κοιλότητες στα αυτιά σας είναι διαφορετικές, πράγμα καθόλου απίθανο, ενδεχομένως θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε διαφορετικού μεγέθους ear pads σε κάθε ένα από τα δύο ακουστικά. Στη συσκευασία, και αυτό το βρήκαμε ιδιαίτερα χρήσιμο, υπάρχει ένα Y-splitter που προσφέρει δύο ξεχωριστά τριπολικά βύσματα 3.5 χιλιοστών για ακουστικά και μικρόφωνο, χαρακτηριστικό που θα χαροποιήσει τους χρήστες που θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν με το laptop ή με τον desktop υπολογιστή τους, εφόσον βεβαίως βρίσκεται σε απόσταση ενός μέτρου ή μικρότερης απόστασης (το καλώδιο έχει μήκος 1.2 μέτρα, αλλιώς χρειάζεστε επέκταση με όσα αρνητικά έχει αυτό).

Επειδή τα Cooler Master Storm Pitch κατασκευάστηκαν για να χρησιμοποιηθούν ως επί το πλείστον σε συνδυασμό με smartphone, διαθέτουν χειριστήριο για τον έλεγχο εισερχόμενων κλήσεων (απάντηση/ τερματισμός), το οποίο βρίσκεται στο σωστό “ύψος” αλλά έχει κάπως ασαφής αίσθηση -εννούμε το πλήκτρο- και από το οποίο απουσιάζει το volume rocker, ένα χαρακτηριστικό που δεν διαθέτουν τα περισσότερα πια ακουστικά του είδους. Να αναφέρουμε ότι το βύσμα των ακουστικών είναι επιχρυσωμένο, για καλύτερη επαφή με την υποδοχή. Στη συσκευασία, υπάρχει ένα ωραίο και αδιάβροχο πουγκί μεταφοράς επίσης, κάτι που αναμφισβήτητα δίνει μεγαλύτερη αξία στο συνολικό πακέτο.

Έχουμε να κάνουμε με οδηγούς διαμέτρου 10 χιλιοστών, και που παρόλο που μοιάζουν μικροί, έχουν ικανοποιητική απόδοση. Η απόκριση συχνότητας είναι 10Hz-20KHz ενώ η αντίσταση είναι 16Ω. Όσο αφορά στο ενσωματωμένο μικρόφωνο, έχουμε να κάνουμε με μία πολύ-κατευθυντήρια κατασκευή, με απόκριση συχνότητας 70Hz-10KHz, με ευαισθησία -42 ± 3dB (0dB = 1V/pa.1KHz) και με signal-to-noise ration >= από 58dB. Στην άκρη των ακουστικών, βρίσκουμε ένα τετραπολικό mini-jack των 3.5 χιλιοστών.

Εμπειρία χρήσης – απόδοση

Η απόδοση των Pitch κυμάνθηκε πάνω από το μέσο όρο στη πλειονότητα των περιπτώσεων, και σύμφωνα με την εμπειρία μας, σε σχέση με τη πλειονότητα των ακουστικών που έρχονται στις συσκευασίες των κινητών/ tablets είναι ανώτερα. Τα μεσαία, είναι σχεδόν εντυπωσιακά και είναι μάλλον το δυνατό σημείο του συγκεκριμένου headset, που στον ήχο παρουσιάζονται "ζεστά" αν και λιγότερο φινετσάτα από όσο θα θέλαμε. Το μπάσο είναι ικανοποιητικό και με εύρος αλλά μας φάνηκε περισσότερο αδύναμο και ασαφές ενώ σε μεγαλύτερη ένταση, είναι κάπως "τραχύ" ενώ και στα ψηλά, όσοι θέλουν περισσότερη λεπτομέρεια και σαφήνεια μάλλον θα χρειαστεί να συμβιβαστούν στο συγκεκριμένο τομέα.

Λόγω της κατασκευής, δεν περιμέναμε να απομονώνονται τέλεια οι θόρυβοι από το εξωτερικό περιωβάλλον, ωστόσο θα λέγαμε ότι τα καταφέρνουν καλύτερα από τα περισσότερα ακουστικά που συνήθως υπάρχουν στις συσκευασίες των κινητών. Το μικρόφωνο έχει πολύ καλή απόδοση, ωστόσο δεν καταφέρνει λόγω της κατασκευής του να απομονώσει τους θορύβους του εξωτερικού περιβάλλοντος. Στη μέγιστη ένταση, αν και ήταν δύσκολο για τα αυτιά μας να ακολουθήσουν για αρκετή ώρα (προσφέρουν αρκετά υψηλή ένταση), δεν παρατηρήθηκαν φαινόμενα παραμόρφωσης, κάτι που βεβαίως είναι πολύ θετικό. Δοκιμάσαμε τα ακουστικά ακούγοντας μουσική από διάφορα είδη (trap, dubstep, rock, heavy και death metal, classic και pop), παίξαμε παιχνίδια στο PC (tomb raider, metro: last light) όσο και στο κινητό (angry birds, temple run), τα χρησιμοποιήσαμε σε τηλεφωνικές κλήσεις αλλά και σε κλήσεις skype και δεν διαπιστώσαμε κάτι, που θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτρεπτικά για την αγορά τους.

Κατά το gaming, μπορείς πολύ εύκολα να ξεχωρίσεις από που προέρχονται οι ήχοι και η γενικότερη εμπειρία χρήσης είναι αρκετά καλή. Είναι ένα αρκετά καλό σετ in-ear ακουστικών, που κάθεται σχετικά άνετα στα αυτιά, χωρίς να ενοχλεί στην πολύωρη χρήση και που προσφέρει μία αρκετά καλή all-around εμπειρία. Το δυνατό τους σημείο είναι το gaming και λιγότερο η ακρόαση μουσικής πάντως. Όπως είναι κατανοητό, δεν μπορούν να αντικαταστήσουν ένα καλό gaming headset που καλύπτει τα αφτιά σας, ωστόσο είναι μία πολύ καλή δεύτερη ή back-up λύση -που επιπλέον είναι και φορητή- για κάθε περίπτωση.

Συμπέρασμα

Με κόστος που κυμαίνεται κοντά στα €35, το hands-free headset της Cooler Master, δεν απευθύνεται στον απλό χρήστη αλλά σε εκείνους που θέλουν κάτι περισσότερο από άποψη εμφάνισης, ποιότητας και απόδοσης, χωρίς ωστόσο να είναι απαραίτητο να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη. Υπάρχουν ενώτια ακουστικά του είδους, που ξεπερνούν σε κόστος τα €100, αλλά αυτά απευθύνονται σε πολύ απαιτητικούς χρήστες. Τα CM Storm Pitch, χωρίς να εντυπωσιάζουν με την απόδοση τους, προσφέρουν αρκετά καλό λόγο απόδοσης/ τιμή. Είναι όμορφα, ποιοτικά σχετικά σε κατασκευή, ξεχωρίζουν και προσφέρουν καλή απόδοση.
Οι απαιτητικοί, θα πουν ότι θέλουν περισσότερη σαφήνεια και ακρίβεια αλλά σε γενικές γραμμές η απόδοση τους ικανοποιεί. Με βάση τα παραπάνω, μπορούμε να πούμε ότι το κόστος τους αντιπροσωπεύει ως επί το πλείστον τη γενικότερη εμπειρία που μπορείτε να έχετε μαζί τους.

Με μία ματιά

Πλεονεκτήματα

  • Εμφάνιση
  • Ποιότητα κατασκευής
  • Απόδοση στο gaming
  • Άνεση
  • Ύπαρξη Y-splitter στη συσκευασία

Μειονεκτήματα

  • Έλειψη ρυθμιστικού έντασης
  • Απόδοση στη μουσική
     

81 Gigamarks

Διάθεση: Cooler Master Hellas, Τιμή: €35

Σύνταξη: Σταύρος Πλατάνας


voltmod

Όμορφα έτσι;

Όμορφα έτσι;

z3et

Ναι, αλλα τα 35€ που ζηταει

Ναι, αλλα τα 35€ που ζηταει ειναι καπως...

voltmod

Νομίζω σε κάποιες περιπτώσεις

Νομίζω σε κάποιες περιπτώσεις κυκλοφόρησαν στη χώρα μας και στα 19 ευρώ

Manas

Εγω τα παρηγγειλα χθες απο το

Εγω τα παρηγγειλα χθες απο το eshop που τα εχουν σε προσφορα Crazy Sundays στην τιμη των 19.9€! Περιμενω να μου ερθουν και να τα δοκιμασω...

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 534 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top