Review: Logitech Wireless Gaming Headset G930

Featured Mini Review

Εννοείται πως το ισχυρό hardware αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να παίζετε με την υψηλότερη ποιότητα απεικόνισης και ταχύτατα τα σύγχρονα παιχνίδια. Εκτός όμως από το υψηλής ποιότητας hardware, δεν πρέπει να παραβλέπετε την πρόσθετη αξία που προσδίδουν τα "περιφερειακά".

Μία πολύ καλή οθόνη υψηλής ανάλυσης, ένα καλό πληκτρολόγιο και ένα πολύ καλό ποντίκι αποτελούν απαραίτητα συνοδευτικά για να... "μπείτε" στο παιχνίδι. Με ένα πολύ καλό headset ωστόσο, μπορείτε να εισέλθετε ακόμα πιο βαθιά στον κόσμο του gaming.

Εισαγωγή

Η Logitech είναι μια εταιρεία που ήδη μετράει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας με τα προϊόντα της να πωλούνται σε πάνω από 100 χώρες. Ειδικά η  πολυβραβευμένη σειρά των gaming προϊόντων της που καλύπτει όλη την γκάμα του εξοπλισμού από ποντίκια και πληκτρολόγια, μέχρι υψηλής πιστότητας ηχοσυστήματα, έχει κάνει κατά καιρούς τους gamers να πίνουν νερό στο όνομά της.

Πρόσφατα λοιπόν ήρθε στην κατοχή μας ένα από τα πιο "hot" gaming headsets της ελβετικής εταιρείας. Αναφερόμαστε στο κορυφαίο Logitech Wireless Gaming Headset G930, που είχαμε την ευχαρίστηση να δοκιμάσουμε και το οποίο θα σας παρουσιάσουμε ευθύς αμέσως.

Χαρακτηριστικά

Το Logitech Wireless Gaming Headset G930 είναι ένα ασύρματο gaming headset. Έτσι το πρώτο πράγμα που θα συνδέσετε στον υπολογιστή είναι ο RF πομποδέκτης που το συνοδεύει και ο οποίος λειτουργεί στα 2.4GHz. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή όχι μόνο έχει εμβέλεια λειτουργίας έως και 12 μέτρα, αλλά εξασφαλίζει επιπλέον απρόσκοπτη και χωρίς παρεμβολές ηχητική απόλαυση.

Ο πομποδέκτης με την βάση του η οποία συνδέεται μέσω USB θύρας στον υπολογιστή και χρησιμεύει επιπλέον για τη φόρτιση της συσκευής

Το headset διαθέτει πολύ-κάναλη τεχνολογία Advanced Dolby 7.1 με ηχητικό εύρος που επιτρέπει στο χρήστη να έχει ξεκάθαρη άποψη για τα τεκταινόμενα στο παιχνίδι με σημαντικό ρόλο σε αυτό να παίζουν και τα ear-cups των ακουστικών, που απομονώνουν τον περιφερειακό θόρυβο έως και 26dB. Το ενσωματωμένο μικρόφωνο διαθέτει τεχνολογία noise-canceling και επιπλέον προσφέρει δυνατότητα αυτόματης αποκοπής του ήχου τη στιγμή που θα το απομακρύνετε από το στόμα σας. 

 
 
Το Logitech Wireless Gaming Headset G930 είναι κατασκευασμένο από ιδιαίτερα ποιοτικά πλαστικά με άψογο σε αίσθηση φινίρισμα και η ρυθμιζόμενη γέφυρα στήριξης - που είναι φτιαγμένη από ανοξείδωτο ατσάλι - διαθέτει εκτός από μαξιλαράκι αφρού και αριθμητική διαβάθμιση ούτως ώστε να έχετε πάντα πρόχειρη τη ρύθμιση (για να μην ψάχνεστε) και να μη χρειάζεται να κάνετε συμβιβασμούς στην άνεσή σας. Είναι άλλωστε γνωστό πόσο κουραστικά γίνονται τα ακουστικά μετά από κάποιες ώρες συνεχούς ακρόασης.
 
 
Η Logitech είναι γνωστό ότι αρέσκεται να βάζει στα προϊόντα της κάποιες “πινελιές” που κάνουν τη διαφορά. Σε αυτή την περίπτωση είναι οι μαγνήτες νεοδυμίου που χρησιμοποιούνταιστα μεγάφωνα και το αεροπορικού τύπου αλουμίνιο στους συνδέσμους που περιστρέφουν τα ακουστικά.
 
 
Όλα τα πλήκτρα ρυθμίσεων είναι ενσωματωμένα πάνω στο headset και πιο συγκεκριμένα στο αριστερό ακουστικό.
 
 
Το G930 διαθέτει τρία πλήκτρα με τις ενδείξεις G1, G2 και G3 τα οποία είναι προγραμματιζόμενα και μέσω του παρεχόμενου λογισμικού μπορείτε να τα αντιστοιχίσετε σε κάποιες από τις υποστηριζόμενες εφαρμογές, οι οποίες πάντως είναι πολύ περιορισμένες στον αριθμό, ενώ για να προσθέσει κανείς καινούριες προϋποθέτει γνώσεις προγραμματισμού. Όχι ΔΕΝ πρόκειται για αστείο απλά η Logitech αποφάσισε να μας κάνει τη ζωή δύσκολη και να μας βάλει να δημιουργούμε αρχεία... dll. Για όσους ωστόσο έχουν τη δυνατότητα και τις γνώσεις να ασχοληθούν με τη δημιουργία plug-in, η εταιρεία παρέχει και το software developer kit.
 
 
Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να λυθεί αυτό το θέμα σε κάποια μελλοντική αναβάθμιση γιατί είναι κρίμα να μη μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει τις εφαρμογές της αρεσκείας του σε συνδυασμό με το headset.
  
Ακριβώς από κάτω βλέπουμε το ρυθμιστικό της έντασης και το κουμπί αποκοπής ήχου του μικροφώνου
 
 
Η λειτουργία αυτή,  γίνεται πάντως και αυτόματα (όπως αναφέραμε και πιο πάνω) αν το επαναφέρουμε απλά  στη θέση αναμονής.
 
 
Εδώ βλέπουμε το κουμπί on/off καθώς και το αντίστοιχο για την ενεργοποίηση/απενεργοποίηση της λειτουργίας Advanced Dolby 7.1
 
 
H θύρα microUSB για την φόρτιση του headset. Φυσικά και λειτουργούν όσο είναι συνδεδεμένα με τον υπολογιστή!
 
 

z3et

Φαινεται οντως καταπληκτικο

Φαινεται οντως καταπληκτικο gadget (οπως μας εχει συνηθισει η Logitech δηλαδη), ομως την τιμη του την θεωρω απαγορευτικη...

vumbar

G930!

Η τιμή του είναι πάρα πολύ καλή! Ότι δίνεις παίρνεις ! Φανταστικό το Review παιδιά πολύ καλή παρουσίαση!
Προσωπικά τα αγόρασα δώρο για τον αδερφό μου και αξίζει πραγματικά !

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 776 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top