Το Ovi Store της Nokia φτάνει τα 3 εκατομμύρια downloads καθημερινά

Press News

Φαίνεται πως τα πράγματα πηγαίνουν εξαιρετικά για την Φινλανδική Nokia αφού η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το ηλεκτρονικό της κατάστημα Ovi Store έφτασε τα 3 εκατομμύρια downloads ημερησίως.

Ο συγκεκριμένος αριθμός αποτελεί ορόσημο για την ιστορία της εταιρείας και επετεύχθη τόσο χάρη στη συνολική ζήτηση για αντίστοιχα προϊόντα και εφαρμογές παγκοσμίως, όσο και χάρη στην πρόσφατη αναβάθμιση η οποία εξασφαλίζει στους κατόχους των νέων Symbian smartphone της Nokia ένα ακόμη πιο φιλικό περιβάλλον για τις αγορές τους, αλλά και περισσότερες δημοφιλείς εφαρμογές και παιχνίδια.

Παράλληλα, η εταιρεία αποκτά όλο και μεγαλύτερη διείσδυση στο χώρο των προγραμματιστών, με τον αριθμό των developers που έχουν εγγραφεί στη Nokia τους τελευταίους 12 μήνες να ξεπερνά τους 400.00092 από τους οποίους έχουν ξεπεράσει το ορόσημο του ενός εκατομμυρίου downloads  για τις εφαρμογές τους.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο συνδυασμός του Nokia Qt Software Development Toolkit (SDK) με το Qt SDK έχει κατέβει πάνω από 1.5 εκατομμύρια φορές, καθώς οι developers ανακαλύπτουν τα πλεονεκτήματα που τους προσφέρει η συγκεκριμένη επιλογή σε σχέση με την ταχύτητα και την ευκολία ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά όπως τα νέα smartphones Nokia N8, Nokia C7 και Nokia C6-01, τα οποία ήδη βρίσκονται στα καταστήματα, ή το Nokia E7 το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα. Τον περασμένο μήνα, η Nokia κάνοντας μια κίνηση στρατηγικής, παρουσίασε ένα ενοποιημένο κιτ ανάπτυξης εφαρμογών το οποίο έχει κτιστεί γύρω από το Qt framework, με σκοπό να απλοποιηθεί η δημιουργία εφαρμογών για συσκευές Symbian και προϊόντα τα οποία θα χρησιμοποιούν το νέο λειτουργικό σύστημα MeeGo. Στη διεύθυνση Forum.Nokia.com μπορείτε να βρείτε βίντεο με τις απόψεις διαφόρων προγραμματιστών για το Qt framework.

 
Στη συνέχεια, ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα νέων δημιουργικών εφαρμογών για έξυπνα κινητά Symbian, οι οποίες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στο Ovi Store:
 
  • Swype: η τεχνολογία του Swype δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να γράφουν εύκολα και γρήγορα σύροντας το δάκτυλο τους ή μια ακίδα επάνω στο πληκτρολόγιο του κινητού τους.
  • NHL GameCenter Premium: Μάθετε όλα τα νέα για την αγαπημένη σας ομάδα χόκεϊ μέσα από ζωντανές ραδιοφωνικές εκπομπές, στατιστικά στοιχεία και αποτελέσματα, και δείτε τις καλύτερες στιγμές ή αποσπάσματα από τους αγώνες της.
  • WhatsApp Messenger: Μια εφαρμογή messaging ειδικά σχεδιασμένη για smartphones, η οποία χρησιμοποιεί δίκτυα 3G ή WiFi για να σας φέρει σε επαφή με τους φίλους ή την οικογένεια σας. Αντικαταστήστε τα SMS με το WhatsApp και αποκτήστε τη δυνατότητα να στέλνετε και να λαμβάνετε σύντομα μηνύματα, φωτογραφίες, ηχητικές σημειώσεις και αρχεία βίντεο χωρίς καμία χρέωση.
 
Από τις 30 Σεπτεμβρίου του 2010, οπότε η Nokia ξεκίνησε με το Nokia N8 τη διάθεση των νέων Symbian smartphones, η δωρεάν εφαρμογή που έχει κατέβει περισσότερες φορές από χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο είναι το Q Torch, μια χρηστική εφαρμογή που μετατρέπει τη συσκευή σε φακό, την οποία ανέπτυξε η ινδική CellApp Technology (μεταξύ των τριών κορυφαίων στην Ευρώπη, την Ινδία και την περιοχή της ΝΑ Ασίας / Ειρηνικού). Όσον αφορά τις εφαρμογές που οι χρήστες θα πρέπει να αγοράσουν, κορυφαίο από πλευράς downloads αναδεικνύεται το παιχνίδι Angry Birds, της φινλανδικής Rovio Mobile (επίσης μεταξύ των τριών κορυφαίων στην Ευρώπη, την Ινδία και την περιοχή της ΝΑ Ασίας / Ειρηνικού). Τρίτη δημοφιλέστερη εφαρμογή σε ολόκληρο τον κόσμο αναδείχτηκε το Need for Speed Shift HDτης αμερικανικής EA Mobile (η οποία επίσης συγκαταλέγεται μεταξύ των τριών κορυφαίων στη Βόρεια και Κεντρική Αμερική και στην περιοχή της ΝΑ Ασίας / Ειρηνικού). 
 
Πληροφορίες για τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανά γεωγραφική περιοχή και για τους προγραμματιστές τους υπάρχουν στο Forum.Nokia.com.
 
"Η γρήγορη ανάπτυξη του Ovi Store, όπως σηματοδοτεί το ένα δισεκατομμύριο downloads σε ετήσια βάση, αποδεικνύει ότι η Nokia συγκαταλέγεται μεταξύ των ανταγωνιστών που διαθέτουν το μέγεθος και την διείσδυση που απαιτείται στο χώρο των services,” δήλωσε ο κ. Scott Ellison, αντιπρόεδρος του τμήματος mobile & consumer connected platforms στην IDC.  “Έχοντας ρίξει ακόμη περισσότερο βάρος στην πλατφόρμα Qt και στη δημιουργία ενός προηγμένου οικοσυστήματος για τους developers, η Nokia θα πρέπει να συνεχίσει να βλέπει τον αριθμό των προγραμματιστών να μεγαλώνει, καθώς οι τελευταίοι διαπιστώνουν ότι το νέο μοντέλο, με revenue share και χρεώσεις μέσω των παρόχων, τους εξασφαλίζει κέρδη, ενώ παράλληλα ο αριθμός των χρηστών συνεχίζει να αυξάνεται σε ολόκληρο τον κόσμο.
 
Χωρίς να ξοδέψουμε ούτε ένα δολάριο για διαφήμιση ή άλλες προωθητικές ενέργειες, καταφέραμε να έχουμε 200.000 downloads από το Ovi Store μέσα σε λίγες εβδομάδες, δηλαδή πιο γρήγορα από ότι συνέβη στην περίπτωση του App Store,” δήλωσε ο κ. Anton Gauffin, διευθύνων σύμβουλος στην BLStream, δημιουργό του παιχνιδιού Crazy Hamster. “Μας εξέπληξε πολύ θετικά η εμπειρία που αποκομίσαμε από το Ovi, και τώρα είμαστε έτοιμοι να ξεπεράσουμε τις επιδόσεις μας στο App Store, παρά το γεγονός ότι εκεί βρισκόμαστε για συγκριτικά μεγαλύτερο διάστημα.”
 
Το Ovi Store βρίσκεται σε μια τροχιά ισχυρής ανάπτυξης, η οποία τροφοδοτείται από νέες εφαρμογές και παιχνίδια όλο και περισσότερων συνεργατών, όπως φαίνεται και από τον αριθμό των νέων εγγραφών στο Ovi, αριθμός που ξεπερνά τους 250.000 νέους καταναλωτές κάθε μέρα,” δήλωσε ο κ. Tero Ojanperä, εκτελεστικός αντιπρόεδρος στο τμήμα Services της Nokia. “Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο αριθμός των καθημερινών downloads αυξήθηκε από περίπου 2 εκατομμύρια σε 3 εκατομμύρια. Περιμένουμε ότι ο αριθμός αυτός θα συνεχίσει να μεγαλώνει, καθώς μόλις αρχίσαμε τις πωλήσεις των νέων μας Symbian smartphones.” 

 


z3et

Κατι κανουν, αλλα για να

Κατι κανουν, αλλα για να φτασουν το App Stores εχουν ακομα...

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 17 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top