Η AMD ανακοίνωσε επίσημα τις Radeon HD 6950 και 6970

Η AMD ανακοίνωσε τη διάθεση της νέας σειράς γραφικών AMD Radeon HD 6900 που αποτελεί την ιδανική επιλογή για τους πιο ενθουσιώδεις και απαιτητικούς gamers.

Η νέα σειρά AMD Radeon HD 6900 διαθέτει τη βελτιωμένη δεύτερης γενιάς αρχιτεκτονική Microsoft DirectX 11, για αξεπέραστη απόδοση, προηγμένη ποιότητα εικόνας, καθώς και την AMD PowerTune την καινοτόμο τεχνολογία διαχείρισης ισχύος, που προσαρμόζει την ισχύ κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Με την ευέλικτη και οικονομικά αποδοτική τεχνολογία πολλαπλών οθονών AMD Eyefinity, καθώς και με την τεχνολογία AMD HD3D για 3D ψυχαγωγία, οι νέες κάρτες γραφικών AMD Radeon HD 6970 και AMD Radeon HD 6950 προσφέρουν την απόλυτη οπτική εμπειρία: The Ultimate Visual Experience.

Αποδοτική Αρχιτεκτονική για τις κορυφαίες επιδόσεις του DirectX 11

  • Βελτιωμένη αρχιτεκτονική για καλύτερη απόδοση: Με τη σειρά καρτών γραφικών AMD Radeon HD 6900, η AMD έχει ενισχύσει περαιτέρω την αποδοτικότητα της GPU, πραγματοποιώντας 10% βελτίωση στην απόδοση/mm². Η AMD Radeon HD 6900 παρέχει μια εξαιρετικά ομαλή και αποτελεσματική εμπειρία computing, επιτρέποντας στους gamers να απολαύσουν την απαράμιλλη ποιότητα εικόνας.

  • Νέα AMD PowerTune τεχνολογία: Σχεδιασμένη με έξυπνα χαρακτηριστικά καλύτερης διαχείρισης της ισχύος στα οποία συμπεριλαμβάνεται βελτιωμένο περίβλημα ισχύος, η σειρά AMD Radeon HD 6900 προσαρμόζει αυτόματα την ισχύ της GPU, επιτρέποντας στους παίκτες προηγμένη απόδοση.

  • Ήρθε η ώρα για αναβάθμιση: Για τους gamers που επιζητούν να μετακινηθούν σε μία λύση γραφικών συμβατή με DirectX 11 η καταλληλότερη στιγμή είναι τώρα. Η ώρα για αναβάθμιση έφθασε με την AMD Radeon HD 6970 που προσφέρει μέχρι και 2,5 φορές πιο ενισχυμένες επιδόσεις από τα παιχνίδια του 2008, που διέθεταν ανάλογου επιπέδου λύσεις γραφικών.

  • Intelligent tessellation: Η σειρά γραφικών AMD Radeon HD 6900 διαθέτει dual 8th generation tessellation units, προσφέροντας έως και 2,9 φορές μεγαλύτερες επιδόσεις σε σύγκριση με την κάρτα γραφικών ATI Radeon HD 5870.

  • Αυξημένη μνήμη για καλύτερη ποιότητα εικόνας: Με 2GB video memory, οι gamers μπορούν να απολαύσουν υψηλής ποιότητας γραφικά χωρίς να χρειάζεται να αυξήσουν το memory footprint, ακόμη και σε ακραίες αναλύσεις.

  • Ultimate Visual Experience: Οι κάρτες γραφικών AMD Radeon HD 6900 προσφέρουν μια μοναδική λύση υψηλής απόδοσης για πιο ρεαλιστική οπτική εμπειρία. Το DirectX 11 έχει γίνει γρήγορα το νέο πρότυπο για τα παιχνίδια PC και η πλειονότητα των προγραμματιστών επιλέγει την ανάπτυξη DirectX 11 παιχνιδιών σε κάρτες γραφικών AMD Radeon. Επίσης, εκτός από DirectX 11 παιχνίδια, η σειρά AMD Radeon HD 6900 προσφέρει εξαιρετική εμπειρία παιχνιδιού σε DirectX 9, DirectX 10, DirectX 10.1 και OpenGL.

Προηγμένη εμπειρία Gaming με τεχνολογία AMD Eyefinity

Βελτιωμένη ποιότητα εικόνας: Ενισχυμένα anti-aliasing χαρακτηριστικά που προσφέρουν βελτιωμένη ποιότητα εικόνας και βελτιωμένα οπτικά χαρακτηριστικά ποιότητας για πιο ρεαλιστικό παιχνίδι. Τα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν το Enhanced Quality Anti-Aliasing (EQAA), το οποίο χρησιμοποιεί μια νέα τεχνική για να συμβάλει στη βελτίωση της οπτικής ποιότητας, καθώς και το Morphological Anti-Aliasing (MLAA), συμβατό με οποιοδήποτε DirectX 9, DirectX 10 ή DirectX 11, για βελτιωμένο ανισότροπο φιλτράρισμα.

  • Απλό, ευέλικτο, προσιτό multi-display computing με τεχνολογία AMD Eyefinity: Η τεχνολογία AMD Eyefinity εξακολουθεί να αποτελεί την πιο προσιτή λύση πολλαπλών οθονών, προσφέροντας απίστευτη συμβατότητα οθονών και παραμετροποιήσεων.

  • Η AMD συνεχίζει την ηγετική θέση στον κλάδο του multi-display computing: Η σειρά καρτών γραφικών AMD Radeon 6900 προσφέρουν υποστήριξη τόσο για DisplayPort 1.2 και HDMI 1.4a, με απίστευτες επιλογές ρύθμισης πολλαπλών οθονών, ευελιξία στην επιλογή της οθόνης, και νέα χαρακτηριστικά DisplayPort audio.

  • 3D επιλογές διασκέδασης με την τεχνολογία AMD HD3D: Η AMD συνεχίζει να προσφέρει μια ευρεία και οικονομικά προσιτή επιλογή 3D λύσεων με τις κάρτες γραφικών AMD Radeon HD 6900, οι οποίες διαθέτουν τεχνολογία AMD HD3D, που υποστηρίζεται από open 3D initiative για stereo 3D gaming και ταινίες.

Επιταχύνετε τη ζωή σας με AMD Accelerated Parallel Processing

  • Τεχνολογία AMD Accelerated Parallel Processing (APP): Η τεχνολογία αυτή προσφέρει βελτιωμένες επιδόσεις και νέα χαρακτηριστικά στα τοπ media, εφαρμογές ψυχαγωγίας και παραγωγικότητας.

  • Βελτιωμένη ποιότητα βίντεο: Η σειρά καρτών γραφικών AMD Radeon 6900 διαθέτει Unified Video Decoder 3 (UVD3), ένα dedicated video playback accelerator που βοηθά τους χρήστες να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα HD βίντεο, τα online video και τα Blu-ray 3D, απολαμβάνοντας βελτιωμένη ποιότητα βίντεο, όπως advanced post-processing and scaling, βελτίωση δυναμικής αντίθεσης, διόρθωση χρώματος και άλλα.

  • Εκτενής υποστήριξη των προτύπων βιομηχανίας: Η σειρά καρτών γραφικών AMD Radeon 6900 υποστηρίζουν πλήρως τα DirectCompute και OpenCL.

voltmod

Τις δοκίμασα και είναι πολύ

Τις δοκίμασα και είναι πολύ καλές και οι δύο. Έχουμε πάλι βεβαίως το ίδιο μοτίβο, με την AMD Radeon HD 6970 να είναι ταχύτερη σε κάποια παιχνίδια και την Nvidia Geforce GTX 580 να είναι καλύτερη σε άλλα. Κατα γενική ομολογία, η "580" είναι νομίζω ταχύτερη στην πλειονότητα των περιπτώσεων, αλλά είναι και πιο ακριβή.
Μένει να γράψω το άρθρο, υπομονή!!! Smile

manosnike

voltmod μήπως κανεις κάποιο

voltmod μήπως κανεις κάποιο λάθος???
μήπως εννοείς της 570 και όχι την 580?
Η 6970 κοντράρεται με την 570,άλλες φορες την ξεπερνάει και άλλες πάλι όχι, γιαυτο κυμαίνεται και σε αυτήν την τιμή της 570 δηλαδή...

όλα αυτά βεβαια δεν τα βγάζω από το κεφάλι μου, το είδα στα περισσότερα reviews που έχουν κυκλοφορήσει

http://www.bit-tech.net
http://www.techspot.com
http://www.techpowerup.com
http://compreviews.about.com
http://www.hardwarecanucks.com
http://fudzilla.com

voltmod

Όχι, δεν κάνω λάθος. Έχεις

Όχι, δεν κάνω λάθος. Έχεις δίκιο ότι η πραγματική κόντρα - λόγω επιπέδου τιμής - είναι βασικά ανάμεσα στις "570" και "6970" αλλά σε αρκετές αναλύσεις, η Radeon HD 6970 είναι ταχύτερη της Geforce GTX 580. Για παράδειγμα να αναφέρω στις περιπτώσεις των Far Cry 2 (1280 x 1024 pixels, χωρίς AA/ AF) και στο S.T.A.L.K.E.R: Call Of Pripyat στα 1280 x 1024, στα 1600 x 1200 και 1920 x 1080 pixels (με preset στο High, HDAO, SSAO High, Tesselation, 4x MSAA, 16x AF). Σε άλλες περιπτώσεις η διαφορά παίζεται σε κάτω από 5 fps υπέρ της "580". Δεν μπορείς να πεις ότι η "6970" χάνει το παιχνίδι "hands-down" που λένε...

z3et

Επισης σε πολυ μεγαλες

Επισης σε πολυ μεγαλες αναλυσεις (1920x1080/2560x1600) και με πολλα φιλτρα (tess on/aa on κλπ) ειναι θα ελεγα ισαξιες (ποτε η μια ποτε η αλλη νικαει) και σε παιχνιδια τερατα, οπως Metro 2033, STALKER, Crysis κλπ.

voltmod

Να συμπληρώσω και τα επίσημα

Να συμπληρώσω και τα επίσημα κόστη τους, ότι η AMD Radeon HD 6950 θα κοστίζει κοντά στα €310 με €320 ενώ η AMD Radeon HD 6970 κοντά στα €390 με €400 (με ΦΠΑ και οι δύο τιμές).

Η Nvidia Geforce GTX 580 ξεκινάει από τα €450 και η Geforce GTX 570 περίπου €330.

fornever

Πολύ κακό για το τίποτα...

Οι κάρτες είναι πραγματικά ισχυρές... αλλά δεν ξέρω κατά πόσο χρειάζονται σε κάποιον gamer τη δεδομένη στιγμή. Ίσως σε enthousiast κοινό. Εγώ ακόμα ψάχνω μια δικαιολογία για να αντικαταστήσω την HD 4850 μου, που παίζει σε high την πλειοψηφία των videogames που κυκλοφορούν σήμερα...

z3et

Τετοιες καρτες ειναι μονο για

Τετοιες καρτες ειναι μονο για αυτους που παιζουν σε μεγαλες αναλυσεις (πανω απο 1080p) ή και σε πολλαπλες οθονες. Για ολους εμας τους υπολοιπους, η σειρες 59XX και 68XX (και GTX 460/470) ειναι υπεραρκετες .

Τελευταία τροποποίηση από z3et — Πεμ, 16/12/2010 - 16:41.
Lacrimosa_daemon

Έχει ανοίξει νέο θέμα προς

Έχει ανοίξει νέο θέμα προς συζήτηση εδώ

manosnike

Με την ευκαιρία των

Με την ευκαιρία των καινουργιων 6950 και 6970:

Διάβασα πριν λίγες μέρες το άρθρο αυτό από το Guru 3D και μου έκανε εντύπωση.
Με λίγα λόγια εξηγεί ότι στο παρελθόν Ati & Nvidia είχαν βρεθεί ένοχες στο να προσπαθούν να έχουν την καλύτερη δυνατή απόδοση με ελάχιστη μείωση της ποιότητας της εικόνας (περισσότερα fps στην ίδια ποιότητα) δηλαδή κοινώς cheating και συμφωνήσαν να μην το κάνουν άλλο.
Και ερχόμαστε στη σειρά Radeon HD 6000 με την έκδοση των Catalyst drivers έχουν πλέον σαν default setting το Quality.
Και η Ati και η Nvidia πρέπει να παραδίδουν στα default driver settings την ίδια ακριβώς ποιότητα εικόνας.
Το πρόβλημα όπως λέει και το άρθρο είναι το εξής. Οτι το ATI Catalyst 'Quality' setting δίνει ενίσχυση της απόδοσης που μπορει να βρεθει στο texture filtering εκτός των άλλων.Η βελτίωση είναι ορατή, αλλά το δίλημμα είναι ότι το 99,99% από εμάς τούς χρήστες δεν θα το παρατηρούσαμε αν δεν ερχόταν το θέμα στην επιφάνεια.
Από την άλλη όμως αυτή η βελτίωση επιτρέπει στην Ati να κερδίζει σε απόδοση (fps)με πολύ λίγη απώλεια στην ποιότητα και όπως λέει χαρακτηριστικά το άρθρο επέλεξαν το 'πολύ λίγη' συνετά...
Το θέμα είναι ότι και οι δυο εταιρείες πρέπει να δίνουν τις κάρτες με 100% ίδια ποιότητα εικόνας για να γίνονται και αντικειμενικές συγκρίσεις!!
Στη συνέχεια εξηγεί οτι η ρύθμιση 'Quality' enables a Trilinear optimization καθώς και έναν anisotropic optimization τα οποία είναι σχεδιασμένα και τα δυο να μην έχουν κάποια οπτική επίδραση αλλά παράλληλα προσφέρουν αυξημένη απόδοση.
Στη συνέχεια απτά παραδείγματα (εικόνες)λέγοντας ότι με εικόνες με μεγάλο βάθος μπορείς να διακρίνεις την διάφορα και αυτό με μεγάλη προσοχή.
Επισης δίνει screenshoot από παιχνίδι οπου βαζουν ανάλυση 2560x1600 και gamma settings στο 50% οπου και πάλι με δυσκολία βρίσκεις την διαφορά.
Εξηγεί ότι το Mass effect δεν είναι το τέλειο παράδειγμα αλλά είναι good real world example.

Όμως τι επίδραση έχουν αυτά σε fps?Μπορείτε να δείτε στις μετρήσεις τι έβγαλε και ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματα του.Βγάζει μια βελτίωση 8-9% σε fps.

Σημειώνει αργότερα ότι η Nvidia που έχει κάνει cheat στο 3DMark 03 ότι τους στοίχειωνε για χρόνια και ότι είναι το πρώτο που έρχεται στο μυαλό όταν μιλά κάποιος για το θέμα των βελτιώσεων.Δίνει δηλαδή παράδειγμα πόσο κόστος έχει για την φήμη μιας εταιρείας κάτι τέτοιο.
Τέλος για να δώσει μια απάντηση στο ερώτημα δίνει το παρακάτω και το βάζω ακριβώς όπως το γράφει για να μην κάνω λάθος στη μετάφραση.
''But that one question remains, is it a valid optimization or an unacceptable cheat ? Well, we conclude that it's not a cheat ... but it remains to be a trivial optimization that can be seen if you know how to look, seek and find it. And that does not sit right with us.''
Και ότι το ηθικό σωστό για την AMD/ATI είναι να κάνει το High Quality setting the standard default.

Αυτά προσπάθησα να δώσω συνοπτικά αλλά καλύτερα να το διαβάσετε οι ίδιοι και να δείτε και τα παραδείγματα στις εικόνες που δίνει.(Συγνώμη για όποια πιθανά λάθη στην μετάφραση και για τον σκληρό τίτλο, απλός ήθελα να κεντρίσω την περιέργια πιο πολύ).

Όσον αφορά την άποψή μου είναι ότι ξενερώνω το να ακούω κάτι τέτοια για οποιανδήποτε εταιρεία χωρίς να ξεχωρίζω ούτε τη μια ούτε την αλλη γιατι δεν είναι Αγία καμιά.Αυτό που έχω να πω είναι όμως ότι καθεμιά καθορίζει τη φήμη μόνη της και το κόστος της κακής φήμης είναι λιγότερες πωλήσεις...Wink

Υ.Γ. Δεν θέλω να παίρνω περισσότερα fps και να κυνηγάω να βρω τις διαφορές με μικροσκόπιο..

Το άρθρο μπορείτε να το βρείτε εδώ

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 52 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top