Οι νέοι, βραβευμένοι επεξεργαστές AMD Opteron 6200 εξοπλίζουν τους κορυφαίους Supercomputers

Press News

Η AMD ανακοίνωσε ότι η νέα σειρά επεξεργαστών AMD Opteron 6200 έχει επιλεχθεί από τους συντάκτες και τους αναγνώστες του HPCwire ως ένα από τα πέντε κορυφαία αξιοπρόσεκτα προϊόντα για το 2012.

Η εν λόγω σειρά επιλέχθηκε από το Εθνικό Κέντρο για Εφαρμογές Υπερυπολογιστών (NCSA) του Πανεπιστημίου του Illinois για να εξοπλίσει το πρόγραμμα “Blue Waters” του National Science Foundation (NSF). Επιπλέον, η AMD εμφανίστηκε σε περίοπτη θέση στην πρόσφατη εξαμηνιαία λίστα TOP500 Supercomputers list για την εφαρμογή πάνω από δύο εκατομμυρίων πυρήνων AMD Opteron σε πολλούς από τους πιο γρήγορους υπερυπολογιστές του κόσμου σε 14 χώρες. 

"Οι μεγαλύτεροι γνώστες τεχνικών θεμάτων αναγνωρίζουν τα πλεονεκτήματα σε επίπεδο σχέσης τιμής – απόδοσης που προσφέρει η AMD στην Κοινότητα HPC όπως προκύπτει από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα BlueWaters και τα Βραβεία Readers’ & Editors’ Choice Awards του περιοδικού HPCWire. Η κοινότητα HPC απαιτεί επιδόσεις με scalability και ισχυρό floatingpoint, υψηλή απόδοση της μνήμης και πολλαπλούς πυρήνες για highly-threaded εφαρμογές. Είναι αυτές ακριβώς οι απαιτήσεις που βοήθησαν στο σχεδιασμό των νέων επεξεργαστών AMD Opteron", δήλωσε ο Paul Struksaker, vice president και general manager του τμήματος Commercial Business της AMD.

Με περισσότερα από 235 XE6 cabinets της Cray που χρησιμοποιούν περίπου 50.000 επεξεργαστές Opteron της AMD, ο υπερυπολογιστής Blue Waters αναμένεται να εξασφαλίσει σταθερή απόδοση άνω του ενός petaflop και να επιτύχει σημαντικές επιδόσεις σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών που σχετίζονται με σημαντικά φαινόμενα, όπως: η εξέλιξη του σύμπαντος μετά το Big Bang, η μορφοποίηση ανεμοστρόβιλων, ο μηχανισμός με τον οποίο οι ιοί εισέρχονται στα κύτταρα.

Η σειρά 16-πύρηνων επεξεργαστών AMD Opteron 6200, έχει ήδη εξοπλίσει αρκετά από τα ταχύτερα συστήματα υπερυπολογιστών στη λίστα των TOP500, συμπεριλαμβανομένων και των ταχύτερων υπερυπολογιστών στη Γερμανία, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι νέοι επεξεργαστές παρέχουν απαράμιλλη απόδοση, scalability και επιδόσεις και διαθέτουν περισσότερους πυρήνες από τους επεξεργαστές προηγούμενης γενιάς για τη διαχείριση περισσότερων threads ανά κόμβο, νέες τεχνικές οδηγίες συμπεριλαμβανομένων των AVX, FMA4 και XOP, σημαντικές βελτιώσεις μνήμης, νέο Flex FP για floating point 256-bit και επιπλέον εφαρμογές σχεδιασμένες για υπερυπολογιστές. Συνολικά, οι λύσεις της AMD περιλαμβάνονται στους 64 από τους 500 καλύτερους υπερυπολογιστές στον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη νέα σειρά επεξεργαστών AMD Opteron 6200 και τις λύσεις για υπερυπολογιστές από την AMD, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.amd.com/hpc.


Primitive_6

Όλο κάτι να πάει να κάνει η

Όλο κάτι να πάει να κάνει η AMD και εκεί στο ξαφνικό αρχίζει τις στραβές. Πολύ με μπερδεύει η πορεία της

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 36 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top