Το... File-Sharing αναγνωρίστηκε ως επίσημη θρησκεία στην Σουηδία!

Από το 2010 μια ομάδα ατόμων που αυτοπροσδιορίζονται ως πειρατές, προσπαθούσαν και τελικά κατάφεραν να μετατρέψουν τις πεποιθήσεις και τα πιστεύω τους, σε μία επίσημα αναγνωρισμένη θρησκεία στη Σουηδία! 

Το αίτημα τους απορρίφθηκε αρκετές φορές φορές στο παρελθόν, ωστόσο η Ιεραποστολική Εκκλησία του Κοπιμισμού (Missionary Church of Kopimism) - η οποία επιδεικνύει τους συνδυασμούς CTRL + C και CTRL + V ως ιερά σύμβολα - εγκρίθηκε από τις αρχές στην Σουηδία ως επίσημη θρησκεία. Η Εκκλησία ελπίζει ότι χάρη στην επίσημη θέση της, θα καταργηθεί το νομικό στίγμα που περιβάλλει την ανταλλαγή αρχείων.

Σε όλο τον κόσμο οι αρχές που είναι ενάντια στηνη πειρατεία κυνηγάει τους χρήστες που διαμοιράζονται αρχεία (file-sharers), και όπως ήταν αναμενόμενο η κατάσταση στη Σουηδία δεν είναι διαφορετική. Ενώ οι κάτοχοι των πνευματικών δικαιωμάτων χωρίς δισταγμό χαρακτηρίζουν κάθε χρήστη που διαμοιράζει αρχεία στο Internet ως "πειρατή", υπάρχει μία αρκετά μεγάλη ομάδα ανθρώπων που θεωρούν πραγματικά, ότι η αντιγραφή είναι μία... ιερή πράξη.

Ο εμπνευστής και ιδρυτής της Ιεραποστολικής Εκκλησίας του Κοπιμισμού, ο Isak Gerson, είναι ένας εκ' πεποιθήσεων χρήστης που διαμοιράζεται αρχεία (file-sharer), και στην προσπάθεια του να προστατεύσει το μοναδικό αυτό σύστημα πεποιθήσεων του, ίδρυσε την Ιεραποστολική Εκκλησία του Κοπιμισμού. Με την ελπίδα, ότι θα μπορούσε να προλαμβάνει τις διώξεις στους χρήστες που διαμοιράζονται αρχεία, η Εκκλησία υπέβαλε αίτηση για να εγκριθεί επισήμως από τις αρχές στην Σουηδία. Μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες, όταν και ζητήθηκε από την Εκκλησία να επισημοποιήσει τον τρόπο προσευχής ή και διαλογισμού των πιστών της, οι αρχές της Σουηδίας την αναγνώρισαν ως επίσημη θρησκεία. 

"Νομίζω ότι όλο και περισσότεροι άνθρωπου θα έχουν το θάρρος να βγουν και να πουν ότι είναι Κοπιμιστές. Ίσως όχι δημοσίως αλλά τουλάχιστον στους κοντινούς τους ανθρώπους" είπε ο Isak Gerson στο γνωστό site TorrentFreak. "Υπάρχει ακόμη ένα νομικό στίγμα γύρω από την αντιγραφή για πολλούς. Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να ανησυχούν μήπως μπουν φυλακή αν αντιγράψουν ή κάνουν remixing. Ελπίζω ότι στο όνομα της Kopimi ότι αυτό θα αλλάξει". Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.


voltmod

Αυτά είναι...

Αυτά είναι... Smile

georgek

Άντε με το καλό και

Άντε με το καλό και missionary church of GigaHertzism

Τελευταία τροποποίηση από georgek — Πεμ, 05/01/2012 - 14:26.
voltmod

Χαχα... in GHz we trust!

Χαχα... in GHz we trust!

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 59 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top