Το ένα μετά το άλλο, κλείνουν τις υπηρεσίες file-sharing γνωστά file-hosting sites

Μετά την αποδόμιση και το "ξερίζωμα" του γνωστού filehosting site Megaupload.com από τις αρχές, έχει κυριεύσει "πανικός" τους ιδιοκτήτες πολλών παρόμοιων υπηρεσιών, με αποτέλεσμα είτε να απενεργοποιούν την δυνατότητα file-share, είτε να "κλείνουν"!

Μετά τα συμβάντα με το Megaupload.com και την σύλληψη των υπευθύνων του, ένα ακόμη γνωστό site το FileSonic.com απενεργοποίησε την δυνατότητα file sharing για να "σκουπιστούν" οι servers της υπηρεσίας από τυχόν ονόματα χρηστών και υλικό που μπορεί να παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα. Ουσιαστικά το FileSonic... αυτοκτόνησε αφού από file sharing site έχει μετατραπεί σε μία cloud υπηρεσία για να αποθηκεύουν οι χρήστες προσωπικά δεδομένα. Και από εχθές, γίνεται... "πανικός".

FileJungle

Ένα ακόμη γνωστό site, το Uploaded.to, δεν επιτρέπει την πρόσβαση σε πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών (έχει κάνει "ban" όλες τις διευθύνσεις IP που προέρχονται από τις ΗΠΑ) σε μία προσπάθεια να απομακρυνθεί από την δικαιοδοσία των αρχών των ΗΠΑ.

Άλλα sites όπως το FileServe και VideoBB σκότωσαν τα "συνοδευτικά προγράμματα ανταμοιβής" (reward programs), παρόλο που ήταν ένας καλός τρόπος για πρωτοεμφανιζόμενους μουσικούς να βγάλουν κάποια χρήματα!  

FileServe

Τα sites FileJungle, UploadStation και FilePost έχουν ξεκινήσει εκκαθαρισμό είτε διαγράφοντας λογαριασμούς χρηστών και αρχεία είτε σκοτώνοντας τα προγράμματα "reward" που έχουν. Ένα μικρότερο filehosting site, το Uploadbox.com διακόπτει την λειτουργία του ενώ το ίδιο έκανε και το x7.to.

Τα πολύ γνωστά επίσης filehost/cyberlocker sites FileJungle και UploadStation απενεργοποίησαν την δυνατότητα κατεβάσματος αρχείων απο τρίτους.

UploadStation

4shared

Από ότι καταλαβαίνετε έχουμε να κάνουμε με ένα φαινόμενο ντόμινο, τις συνέπειες του οποίου δεν μπορούμε για την ώρα να φανταστούμε. Η προηγούμενη εβδομάδα σηματοδότησε εξελίξεις στο Internet. Αν θα είναι για το καλό των χρηστών, των πολλων ή για το καλό των λίγων, των προνομιούχων και των εταιριών μένει να το δούμε. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο TorrentFreak.


voltmod

Κυριολεκτικά... πανικός! Ο.Ο

Κυριολεκτικά... πανικός! Ο.Ο

Elexorien

Πανικός...

... ή σκόπιμη προφύλαξη;

Δεν μπορεί να λειτουργείς ένα site, που κακά τα ψέμματα, γνωρίζεις ότι χρησιμοποιείται και για πειρατικούς σκοπούς και να μην γνωρίζεις τις πιθανότητες να καταλήξεις σαν τον Mr. Megaupload.

Εγώ δεν νομίζω ότι «πανικοβλήθηκαν». Απλά φυλάνε τα ρούχα τους που λένε...

Σε λίγο καιρό, πάλι κοντά σας! Wink

Ισως με άλλη μορφή, λόγω SOPA, PIPΑ, ACTA και ASTA NA PANE STO DIAOLO...

voltmod

Εννοείται για λόγους...

Εννοείται για λόγους... προφύλαξης, "πανικός" στο Internet!

georgek

Εμένα πάντως η γνώμη για

Εμένα πάντως η γνώμη για κάποια θέματα έχει αλλάξει λίγο.Όποιος έχει ασχοληθεί λίγο με forums που ανεβάζουν links από filehosters ή έχει κανένα γνωστό που κάνει αυτή τη δουλειά γνωρίζει ότι κάποιοι έβγαζαν καλό "χαρτζιλίκι" από την ιστορία με τα "rewards". Γι'αυτό το rapidshare ήταν το πρώτο που τα κατάργησε (αν δε κάνω λάθος) και το "έφτυσε" το σύνολο των uploaders. Γιατί οι περισσότεροι είχαν μπει στην ιστορία για τα φράγκα. Με αυτό το σκεπτικό, ναι ρε φίλε να τους τα κλείσουν τα "κ@λομάγαζα", όπως να τους κλείσουν και τα "κ@λοsite" που ζητάνε χρήματα για να γίνεις μέλος στο forum και να κατεβάσεις μια γ***ταινία. Εφόσον μια ιστορία (το filesharing) που ξεκίνησε με ρομαντικές διαθέσεις ενάντια στα συμφέροντα των μεγαλοκαρχαριών έχει καταντήσει στο να κερδοσκοπούν μερικοί εξυπνάκηδες, ε τότε ναι να τους μαδήσουν (για να μη πω κάτι άλλο).

sfirculitu

Μπορεί

και για αυτό να έχει μείνει το Rapidshare ακόμα όρθιο αλλά και χθες που ήθελα να κατεβάσω κάποια πράγμα κατευτίαν το μήνυμα που δείχνουν στο mageupload.com έβγαζε... αλλά πιστεύω για κανα μήνα ακόμα παπαραπάνω δεν θα κρατίσει, ειδικά ότι είναι ιντερνετικό πράγμα κρατάει λίγο..

Elexorien

Σωστότατος...

... ο φιλος GeorgeK.

voltmod

Καταλαβαίνω και τι ακριβώς

Καταλαβαίνω και τι ακριβώς λες, και ακριβώς πως το λες, και συμφωνώ, να πάνε να γαμ*θούν ΟΛΟΙ όσοι κερδοσκοπούν,
και στο "ΟΛΟΙ" να περιλαμβάνονται και εταιρείες λογισμικού, παιχνιδιών, κινηματογραφικά στούντιο, κινηματογράφοι κ.λ.π.

georgek

Έτσι ακριβώς ρε φίλε ΟΛΟΙ!

Έτσι ακριβώς ρε φίλε ΟΛΟΙ! Γιατί στη τελική όλοι εις βάρος μας κερδοσκοπούν είτε είναι εταιρείες είτε είναι επαγγελματίες uploaders. Όσο για τους κινηματογράφους αυτοί να πάνε να γα**θούν διπλά, γιατί πήραν το σινεμαδάκι, τη διασκέδαση του φτωχού και την έκαναν πολυτέλεια. Όχι να θέλεις ένα 20άρικο στη καλύτερη για να δεις μια γα**ταινία! Ε ρε download που τους χρειάζεται...

El Niño

Περιμένω να δω τι θα κάνει το

Περιμένω να δω τι θα κάνει το Hotfile που είναι από τα πιο δυναμικά site του είδους και συνήθως δεν μασάει. Προς το παρόν δουλεύει κανονικά.

voltmod

Και εγώ το Mediafire...

Και εγώ το Mediafire...

Gunix

Καλησπέρα σας.Που μπορώ να

Καλησπέρα σας.

Που μπορώ να βρω μια λίστα με όλα τα file-hosting sites?

Τελευταία τροποποίηση από Gunix — Τρι, 24/01/2012 - 22:51.
voltmod

108 file-hosting sites,

108 file-hosting sites, έτοιμη λίστα!

harry_lostone

γιατι ρε μαγκες σας αναγκασε

γιατι ρε μαγκες σας αναγκασε ποτε κανενας να πληρωσετε για download ? ολοι σας εδιναν απλοχερα και ΤΖΑΜΠΑ τα παντα,μουσικη ταινιες ebooks προγραμματα αρχεια παιχνιδια και και και.

τωρα αν θελετε να πληρωνετε σε φορουμς για vip και προνομια,και αν θελετε να πληρωνετε και για απεριοριστο download στο megaupload και στο rapidshare,ε νταξει,
ΜΑΝΤΕΨΤΕ ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΧΟΡΤΑΤΟ..
τι σας νοιαζει αν βγαζει λεφτα ο mr.filehoster ?απτον μισθο σας τα παιρνει ?

νταξει,το οτι ο κινηματογραφος 'ειναι πολυτελεια' το θεωρω αστειο.πλεον μπορεις να δεις ταινιες με 4 ευρω (!!!),και στα μπουζουκια σκας 50.
ακου εκει 'μου ζητανε λεφτα για να κατεβασω ταινια'.οχι μαγκες,εσεις ειστε τα θυματα που δινεται λεφτα για να κατεβασετε

z3et

tru dat

tru dat

voltmod

Την δική μου άποψη την έχω

Την δική μου άποψη την έχω γράψει απλοϊκά στο άρθρο μου για το SOPA.

"Πολλά sites στις μέρες μας διαθέτουν περιεχόμενο που καταπατάει πνευματικά δικαιώματα. Είναι γεγονός. Η πειρατεία άλλωστε είναι ένα τεράστιο ζήτημα που απασχολεί τις αρχές κάθε πολιτισμένης χώρας και δικαιολογημένα. Είναι κλοπή. Πολλοί ωστόσο θα αντιπαραθέσουν την άποψη ότι την κλοπή την διαπράττουν πρώτα τα κινηματογραφικά στούντιο για παράδειγμα όταν εξαναγκάζουν τον κόσμο να πληρώνει το ίδιο αντίτιμο στον κινηματογράφο για μία αισχρή, χαμηλού budget ταινία, που δεν γνώριζε εσκεμμένα ότι θα είναι έτσι, και ενός αριστουργήματος που μετά χαράς θα πλήρωνε για να δει και το ίδιο συμβαίνει και με την μουσική, τα βιντεοπαιχνίδια κ.α.

Ο μεγαλύτερος εχθρός της πειρατείας είναι η καλή μουσική, πώς να το κάνουμε; Ο μεγαλύτερος εχθρός της πειρατείας είναι ο καλός κινηματογράφος, το καλό βιντεοπαιχνίδι, η καλή εφαρμογή λογισμικου κ.α. Αλήθεια, πόσα χρήματα έχασε το κινηματογραφικό στούντιο που δημιούργησε το Avatar εξαιτίας της πειρατείας; Ελάχιστα, λίγα, ίσως καθόλου! Αφού όλοι σχεδόν πήγαν να το δουν στον κινηματογράφο, δεν πήγαν; Δεν γίνεται ο κόσμος να δίνει τα χρήματα του ανυποψίαστος για κακές, “σάπιες” ταινίες, για κακή μουσική, για μια “τρύπια” εφαρμογή! Να πωλούν άριστα προϊόντα, ώστε να τα αγοράζει ο κόσμος (και φτηνά θα συμπλήρωνε κάποιος άλλος). Να πωλούν μέτρια προϊόντα, να το λένε (μπορούν; το θέλουν;) να πληρώνει ο κόσμος το ανάλογο αντίτιμο!"

voltmod

Εγώ για αυτή την κερδοσκοπία

Εγώ για αυτή την κερδοσκοπία μιλάω... όταν είναι νομιμοποιημένη και επικυρωμένη και με αναγκάζουν να πληρώνω και με υποχρεώνουν, κατάλαβες; Παραδείγματα υπάρχουν πολλά, ειδικά στην χώρα μας και αφορούν τόσο το δημόσιο τομέα όσο και καρτέλ ιδιωτικών επιχειρήσεων που "φιξάρουν" τις τιμές.

Δεν με ενδιαφέρει τι έκανε ο κος. Dotcom, όπως δεν με ενδιαφέρει πως έκανε τα λεφτά του ο Jobs, ο Gates κ.λ.π.
Μου την έσπασε που "έκλεισαν" το Megaupload όμως, και τα υπόλοιπα που θα κλείσουν... για πολλούς και διάφορους λόγους.

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 53 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top