"Blackout day" is... today

Πολλές εταιρείες και sites ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα υπό ψήφιση - στο Κογκρέσο των ΗΠΑ - νομοσχέδια SOPA (Stop Online Piracy Act) και PIPA (PROTECT IP Act) δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στο περιεχόμενο και στις υπηρεσίες τους.

Ανάμεσα τους βρίσκεται η Wikipedia, το Reddit και η Wordpress που σήμερα, 18 Ιανουαρίου "μαύρισαν" τις σελίδες του παίρνοντας μέρος στο πρώτο "Internet Blackout".  Η Google επίσης διαμαρτύρεται και ζητάει να λάβουμε μέτρα, όλοι μας!

Τα δύο νομοσχέδια που υποτίθεται πως θα σταματήσουν την πειρατεία, αποτελούν μία ισχυρή βάση για ορισμένες εταιρείες και οργανισμούς να μονοπωλήσουν το Internet και επιπλέον να λογοκρίνουν το Internet.

Δεν είναι όμως μόνο οι παραπάνω εταιρείες που εναντιώνονται στα νομοσχέδια SOPA και PIPA αλλά και πολλές άλλες τις οποίες μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Η σημερινή πρωτοφανής κινητοποίηση είναι η πρώτη από τις πολλές που θα γίνουν μελλοντικά, αν τα δύο νομοσχέδια εγκριθούν από το Κογκρέσο των ΗΠΑ.


georgek

Γιατί δε βλέπω το GHz.gr στη

Γιατί δε βλέπω το GHz.gr στη παραπάνω λίστα; Αυτό εγείρει πολλαπλά ερωτήματα! Πέρα από τη πλάκα όμως, αν τα μεγάλα συμφέροντα θέλουν να ψηφιστεί το νομοσχέδιο, τότε πολύ φοβάμαι ότι δεν υπάρχουν και πολλές ελπίδες. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι όλοι αυτοί οι επιχειρηματίες που είναι κρυμμένοι πίσω από το SOPA λειτουργούν ως χορηγοί για το Κογκρέσο των ΗΠΑ. Ζούμε δυστυχώς σε άγριους καιρούς που τον πρώτο και τελευταίο λόγο τον έχει το χρήμα. Δυστυχώς όλα αυτά έχουν να κάνουν με την κρίση η οποία πρωτίστως έχει χτυπήσει το σύστημα ηθικών αξιών. Από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα είναι κατήφορος. Ας ελπίσουμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική(που δε το βλέπω).

Elexorien

Πείτε με απαισιόδοξο...

... αλλά προσωπικά όλα αυτά τα βλέπω σαν την αρχή του τέλους...

Μπράβο σε κάθε είδους διαμαρτυρία.

Υ.Γ: Reddit, Wikipedia, Greenpeace είναι κάτω αλλά το Google μια χαρά μπαίνει και ας... πρωτοστατεί στις λίστες με τα site που συμμετέχουν στο blackout. Γιατί;

voltmod

Είχε βάλει "μαύρο κάλλυμα"

Είχε βάλει "μαύρο κάλλυμα" στο logo. Δεν ξέρω γιατί δεν το έχει κάνει ακόμη... Ίσως φοβάται την "οργή των χρηστών"...
Αν χρειαστεί θα το κάνει πιστεύω.

georgek

Ακόμα δεν απαντάς όμως στο

Ακόμα δεν απαντάς όμως στο καυτό ερώτημα : Γιατί δεν είναι και το GHz στη λίστα? Μήπως είσαι διπλός πράκτορας?

voltmod

Δεν νομίζω ότι θα

Smile

Δεν νομίζω ότι θα εξυπηρετούσε σε κάτι να προβούμε σε μία τέτοια ενέργεια.

Ο σκοπός του GHz ήταν η συγγραφή και η δημόσια ανάρτηση ενός άρθρου για να ενημερωθεί όποιος επιθυμεί σχετικά με τα νομοσχέδια, αφού οι περισσότεροι έμαθαν σήμερα ή αναγκάστηκαν να μάθουν για αυτά με τον δύσκολο τρόπο.

Αν με ρωτάς, αν το GHz είναι ενάντια ή όχι στα SOPA, PIPA, OPEN κ.λ.π... νομίζω ότι έχω απαντήσει ήδη, αφού είμαστε από τα λίγα sites στην Ελλάδα που έχει δώσει τόση σημασία. To GHz, και είμαι σίγουρος και η πλειοψηφία των χρηστών του είναι ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ SOPA και PIPA.

Διπλός πράκτορας, όχι δεν νομίζω Smile

georgek

Chill out dude! Νόμιζα ότι

Chill out dude! Νόμιζα ότι ήταν προφανές από το πρώτο post οτι έκανα το σχόλιο για να "χαλαρώσει" λίγο η ατμόσφαιρα. Πάντως μιάς και το έθιξες είμαι απογοητευμένος από την ελληνική ιντερνετική κοινότητα γιατί σχεδόν κανένας δεν έχει δώσει την απαιτούμενη σημασία στο συγκεκριμένο θέμα, που κατά τη γνώμη μου είναι πολύ βαθύτερο από αυτό που δείχνει.

voltmod

Εννοείται ότι είμαι χαλαρός

Εννοείται ότι είμαι χαλαρός ρε συ... ξεκαθάρισα την θέση μου απλώς Smile

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 42 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top