Η Apple παρουσίασε το νέο iPad

Η Apple ανακοίνωσε την νέα έκδοση του iPad, του δημοφιλέστερου tablet στον κόσμο.

Αν και πρόκειται για την τρίτη έκδοση, θα το γνωρίσουμε με την ονομασία... iPad, και όχι ως iPad 3. Η Apple δεν προχώρησε στην επανασχεδίαση του, αλλά ακολούθησε συντηρητική προσέγγιση και έτσι, ο σχεδιασμός ή η αισθητική αν θέλετε του νέου iPad είναι ακριβώς όμοια με του iPad 2. Δεν υπάρχουν εκπλήξεις σε αυτό τον τομέα.

Αντίθετα, σε ορισμένα χαρακτηριστικά του νέου iPad διαπιστώνουμε δραματικές αλλαγές όπως για παράδειγμα στην οθόνη του. Η οθόνη του νέου iPad, είναι η πιο εξελιγμένη οθόνη σε φορητή συσκευή που έχει κυκλοφορήσει στον κόσμο, με την υψηλότερη ανάλυση και ποιότητα απεικόνισης και αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που αμφιβάλλουμε ότι θα φτάσουν σύντομα άλλοι κατασκευαστές.

Όπως περιμέναμε, η Apple έφερε την Retina Display των iPhone 4 και iPhone 4S στο iPad προσφέροντας εξωπραγματική "πυκνότητα" pixel per inch, 264ppi! Αυτό σημαίνει ότι παρόλο που η διαγώνιος είναι όμοια με εκείνη της οθόνης του iPad 2, δηλαδή είναι 9.7 ίντσες, η υποστηριζόμενη ανάλυση είναι 2048 x 1536 pixels. Η νέα οθόνη του iPad διαθέτει 3.1 εκατομμύρια pixels, ένα εκατομμύρια pixels περισσότερα από μία οθόνη Full HD ή από την τηλεόραση Full HD που διαθέτετε στο σαλόνι σας. Σκεφτείτε, για σύγκριση ότι οι οθόνες, ας πούμε των 23 ιντσών ή των 24 ιντσών, που χρησιμοποιούμε στους desktop υπολογιστές ή στα σημερινά ακριβά laptop, υποστηρίζουν ανάλυση Full HD, δηλαδή 1920 x 1080 pixels.

Η Retina Display του νέου iPad, εκτός από την εξωπραγματική ανάλυση, προσφέρει πολύ καλύτερη επίσης χρωματική απόδοση (πραγματική RGB διάταξη) και είναι βελτιωμένη κατά 44% όσο αφορά στον κορεσμό χρωμάτων σε σχέση με την προηγούμενη.

Στο εσωτερικό του νέου iPad, βρίσκεται επίσης η εξέλιξη του Apple A5 SoC (System-On-Chip) που βρίσκουμε στο iPad 2. Πρόκειται για το dual-core A5X SoC, το οποίο διαθέτει quad-core υποσύστημα γραφικών και σύμφωνα με την Apple είναι τέσσερις φορές ισχυρότερο από το Tegra 3 SoC της Nvidia. Η ύπαρξη ενός ιδιαίτερα ισχυρού υποσυστήματος γραφικών ήταν απαραίτητη, ώστε να μπορεί να οδηγήσει την ιδιαίτερα υψηλή ανάλυση της οθόνης χωρίς προβλήματα στην απόδοση. Αναμφισβήτητα, η επιλογή της Apple να συνεχίσει να προσφέρει το νέο iPad με dual-core SoC την ώρα που ο κόσμος έχει γεμίσει ταμπλέτες και κινητά με quad-core επεξεργαστές έχει την εξήγηση της και αυτή είναι μάλλον η μπαταρία.

Η αυτονομία βρίσκεται στα επίπεδα του προηγούμενου μοντέλου, δηλαδή στις 10 ώρες χρήσης (με ενεργοποιημένο το Wi-Fi, με ενεργοποιημένο το 4G/LTE πέφτει στις 9 ώρες). Αν υποθέσουμε ότι η κατανάλωση της οθόνης είναι μεγαλύτερη από εκείνη της προηγούμενης, τότε η μπαταρία φαίνεται να έχει βελτιωθεί σημαντικά. Το πιθανότερο είναι ότι η κατανάλωση θα μειωνόταν σε μη επιθυμητό σημείο αν στο εσωτερικό του iPad βρισκόταν ένα quad-core SoC οπότε η επιλογή της Apple, δείχνει σοφή. Λογικά το iPad της επόμενης χρονιάς θα διαθέτει quad-core επεξεργαστή αλλά και την μπαταρία που μπορεί να ανταποκριθεί στην προσδόκιμη αυτονομία, δηλαδή στις 10 ώρες χρήσης. Ίδωμεν.

Ένα ακόμη σημαντικό χαρακτηριστικό του νέου iPad είναι η κάμερα iSight. Ουσιαστικά η Apple τοποθέτησε την κάμερα του iPhone 4S, που είναι μία εξαιρετική κάμερα παρεμπιπτόντως στο νέο iPad, Διαθέτει αισθητήρα BSI (Back Side Illuminated) ανάλυσης 5.0 Megapixels με φακό πέντε στοιχείων και υβριδικό φίλτρο IR που υποστηρίζει αυτόματη εστίαση, αυτόματη έκθεση και προσφέρει δυνατότητα αναγνώρισης προσώπων. Επίσης υποστηρίζεται σύλληψη video 1080p με σταθεροποιητή εικόνας. Στην πρόσοψη, το νέο iPad διαθέτει μία δεύτερη κάμερα FaceTime. Η υποστηριζόμενη ανάλυση είναι VGA (30fps) ωστόσο κατά την άποψη μας, θα έπρεπε να υποστηρίζεται τουλάχιστον 720p.

Όσο αφορά στην ασύρματη συνδεσιμότητα, το νέο iPad υποστηρίζει το πρότυπο LTE με μέγιστη διαμεταγωγή δεδομένων 72Mbps. Φυσικά υποστηρίζει HSPA+ (21Mbps) και dual HSPA (42Mbps) για όσους βρίσκονται σε χώρες που δεν υπάρχει υποδομή 4G/LTE όπως στην χώρα μας.

Οι διαστάσεις του νέου iPad είναι όμοιες με εκείνες του προηγούμενου μοντέλου αλλά τόσο το πάχος του όσο και το βάρος του έχουν ελαφρώς αυξηθεί, από τα 8.8mm στα 9.4mm και από τα 601gr στα 652gr (έκδοση Wi-Fi).

Η τιμολογιακή πολιτική παραμένει όμοια με εκείνη που γνωρίζαμε και στο παρελθόν. To iPad 2 με χωρητικότητα 16GB θα συνεχίσει να πωλείται αλλά με μειωμένη τιμή κατά $100, δηλαδή στα $399 για το μοντέλο Wi-Fi και $529 για το μοντέλο Wi-Fi + 3G.

Στην χώρα μας καταφτάνει στις 23 Μαρτίου. Οι τιμές του νέου iPad διαμορφώνονται ως εξής:

Wi-Fi
16GB - $499
32GB - $599
64GB - $699

Wi-Fi + 4G
16GB - $629
32GB - $729
64GB - $829


voltmod

264ppi O.o

264ppi O.o

z3et

Τελικα πως θα το λεμε? "Το

Τελικα πως θα το λεμε? "Το νεο iPad"?

Το "iPad 3" θα ηταν αρκετα πιο κουλ.

ΥΓ: Η οθονη του οντως τρομερη, αλλα φαινεται για να τροφοδοτησουν αυτη και το τερας που εχει για SoC (βαλαν και LTE τρομαρα τους) αυξησαν βαρος και διαστασεις = νοτ κουλ.

voltmod

Η οθόνη πρέπει να είναι ότι

Η οθόνη πρέπει να είναι ότι καλύτερο υπάρχει γενικώς, ever!

Re4cTiV3

ψιλο τα σπάει!

ψιλο τα σπάει!

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 106 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top