Διέρρευσαν επίσημες πληροφορίες για τα APU Trinity της AMD
Με δεδομένο ότι περιμένουμε την εμφάνιση τους (ή τουλάχιστον την ανακοίνωση τους) σε δύο εβδομάδες από τώρα (15/ 5), θα θεωρήσουμε πως η AMD επισπεύδει την προώθηση των APU Trinity, πιθανόν λόγω των επεξεργαστών Ivy Bridge της Intel που κυκλοφόρησαν αυτές τις μέρες.
Η επόμενη γενιά των APU, με κωδική ονομασία Trinity θα χρησιμοποιεί την αναβαθμισμένη αρχιτεκτονική Piledriver (διάδοχος των Bulldozer) με τεχνολογία Turbo Core 3.0. Ο σχεδιασμός του πυρήνα παραμένει ίδιος, δηλαδή 2 Integer Units και 1 Floating Point Unit ανά Module. Ο ενσωματομένος ελεγκτής μνήμης πλέον υποστηρίζει μνήμες DDR3 με ταχύτητες 1866MHz (1600MHz για την Mobile πλατφόρμα).
Σε αντίθεση με την Intel, η AMD θα συνεχίζει να χρησιμοποιεί την κατασκευαστική μέθοδο των 32nm SOI της GlobalFoundries, την ίδια δηλαδή με αυτή που κατασκευάζονται οι FX και Llano. Το ανώτερο μέγεθος του πυρήνα ανέρχεται στα 246mm με 1.3 δισεκατομμύρια transistor στο εσωτερικό του.
H νέα αρχιτεκτονική Piledriver στους Trinity APU υπόσχεται αυξηση επιδόσεων κατά 26% σε σχέση με τους υπάρχον APU Llano όπου χρησιμοποιούν αρχιτεκτονική Husky ενώ υπόσχεται μεγαλύτερες συχνότητες (έως 3.8GHz) και λιγότερες απώλειες ενέργειας. Επίσης θα φέρει και δύο νέα σετ εντολών, το FMA3 το οποίο αυξάνει τις εκτελέσιμες εντολές ανά κύκλο ρολογιού και το F16C (αμφότερα θα υποστηριχθούν από την επόμενη γενιά επεξεργαστών της Intel, Haswell).
Ως APU, φυσικά διαθέτει και ενσωματωμένο υποσύστημα γραφικών. Αυτό θα ανήκει στην σειρά Radeon HD 7XXX αλλά της παλαιότερης αρχιτεκτονικής VLIW4 με συνολικά 384 Stream Processors (ή Radeon Cores), 8 Raster Operating Processors (ROPs) και 24 Texture Mapping Units (TMUs). Φυσικά υποστηρίζει το DirectX 11 API με Shader Model 5.0, OpenCL 1.1 και DirectCompute 11 ενώ διαθέτει και ανανεωμένη Tessellation Engine.
Δείτε ακόμη...
Είσοδος
Συζητήσεις
- 1 of 554
- ››
Bits & Bytes
-
πριν 10 έτη 13 εβδομάδες
-
πριν 10 έτη 14 εβδομάδες
-
πριν 10 έτη 14 εβδομάδες
-
πριν 10 έτη 14 εβδομάδες
-
πριν 10 έτη 14 εβδομάδες