Οι Intel και Cloudera ανακοίνωσαν στρατηγική, τεχνολογική και επιχειρηματική συνεργασία

Press News

Η Intel Corporation και η Cloudera ανακοίνωσαν μια ευρεία στρατηγική τεχνολογική και επιχειρηματική συνεργασία, καθώς και μια σημαντική επένδυση ιδίων κεφαλαίων από την Intel, καθιστώντας τη το μεγαλύτερο στρατηγικό μέτοχο της Cloudera αλλά και μέλος του διοικητικού της συμβουλίου.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη επένδυση τεχνολογίας data center στην ιστορία της Intel. Στη συμφωνία θα ενταχθεί και το ηγετικό επιχειρησιακό λογισμικό αναλυτικής διαχείρισης δεδομένων της Cloudera βασισμένο στο Apache Hadoop, με την κορυφαία αρχιτεκτονική data center που βασίζεται στην τεχνολογία Intel Xeon. Στόχος είναι η επιτάχυνση της υιοθέτησης των λύσεων big data από τους πελάτες, καθιστώντας ευκολότερο για τις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών να αποκτήσουν αυξημένη επιχειρηματική αξία από τα δεδομένα, αναπτύσσοντας open source λύσεις Apache Hadoop. Τόσο η στρατηγική συνεργασία, όσο και η επένδυση ιδίων κεφαλαίων υπόκεινται σε κανονικές συνθήκες κλεισίματος, συμπεριλαμβανομένων των συνήθων κανονιστικών εγκρίσεων.

Η Cloudera θα αναπτύξει και θα βελτιστοποιήσει τη Διανομή της Cloudera συμπεριλαμβανομένου του Apache Hadoop (CDH) για την αρχιτεκτονική Intel ως της προτιμώμενης πλατφόρμας της και θα υποστηρίξει μια σειρά από τεχνολογίες επόμενης γενιάς της Intel, συμπεριλαμβανομένων δικτύων, μνήμης flash και λύσεων ασφάλειας. Με τη σειρά της, η Intel θα διαθέσει στην αγορά και θα προωθήσει το CDH και το Cloudera Enterprise στους πελάτες της ως την προτιμώμενη πλατφόρμα Hadoop. Η Intel θα εστιάσει τους τεχνικούς και τους εμπορικούς της πόρους στον στόχο αυτό. Οι βελτιστοποιήσεις από τη διανομή της Intel για την πλατφόρμα δεδομένων Apache Hadoop/Intel (IDH/IDP) θα ενσωματωθούν σε CDH και IDH/IDP και θα μεταφερθούν μετά την κυκλοφορία της έκδοσης 3.1 στο τέλος του Μαρτίου. Για να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση των πελατών σε CDH, η Intel και η Cloudera θα εργαστούν από κοινού για μια πορεία μετάβασης από IDH/IDP. Η Cloudera θα εξασφαλίσει επίσης, ότι όλες οι βελτιώσεις θα συνεισφέρουν στα αντίστοιχα έργα ανοικτού κώδικα και CDH.

Η συνεργασία με την Cloudera υπόσχεται να ενισχύσει τόσο τις δράσεις της Intel για τα data center, όσο και τις τεχνολογικές πρωτοβουλίες σχετικά με το Internet of Things (IoT), επιτρέποντας στους πελάτες να διαχειρίζονται και να αναλύουν τα δεδομένα που δημιουργούνται από τις μηχανές μέσω μιας ποικιλίας πηγών που περιλαμβάνουν αισθητήρες, πύλες και μια σειρά από συσκευές.

"Ευθυγραμμίζοντας τα προϊοντικά πλάνα των Cloudera και Intel, δημιουργούμε την πλατφόρμα που θέλουμε για τα big data analytics", δήλωσε η Diane Bryant, Ανώτερη Αντιπρόεδρος και Γενική Διευθύντρια του Ομίλου Data Center της Intel. "Περιμένουμε να επιταχυνθεί ο ρυθμός με τον οποίο ο κλάδος υιοθετεί την πλατφόρμα δεδομένων Hadoop και να καταστεί εφικτό για τις εταιρείες να εξάγουν τα δεδομένα τους δημιουργώντας γνώσεις που βοηθούν την επιχείρηση. Αυτή η συνεργασία εκτείνει την τεχνολογία data center από τον υπολογισμό στη δικτύωση, την ασφάλεια και την αποθήκευση έως τις πρωτοβουλίες μας για το Internet of Things (IoT)".

Οι δύο εταιρείες παραμένουν δεσμευμένες απέναντι στην open source κοινότητα που υπήρξε η κινητήρια δύναμη πίσω από το Hadoop. Οι εταιρείες θα υλοποιήσουν επίσης κοινές go-to-market στρατηγικές που περιλαμβάνουν το συντονισμό των προϊόντων, του καναλιού και των πωλήσεων.

"Το Hadoop έχει αλλάξει ολόκληρη τη συζήτηση γύρω από τα δεδομένα" δήλωσε ο Tom Reilly, διευθύνων σύμβουλος, Cloudera. "Με βάση την ικανότητά μας να αποθηκεύσουμε, να επεξεργαστούμε και να αναλύσουμε όλων των ειδών τα δεδομένα, ολοένα και περισσότερο, με νέους τρόπους, οι δυνατότητες για πρόοδο στις επιχειρήσεις, στην κοινωνία και στο οικονομικό περιβάλλον είναι τεράστιες. Δημιουργώντας μια ομάδα με την Intel, τον ηγέτη της βιομηχανίας στην καινοτομία της τεχνολογίας data center, παρουσιάζεται μια ευκαιρία για εμάς να βασιστούμε στο Hadoop ως το κεντρικό πλαίσιο της πλατφόρμας. Το αποτέλεσμα είναι ραγδαίες βελτιώσεις της απόδοσης σε φόρτο εργασίας, όπως η εξαγωγή έξυπνων συμπερασμάτων. Το όραμα της Intel για την παροχή ανοικτών, βελτιστοποιημένης απόδοσης λύσεων για τα big data συνάδει με το όραμά μας να βοηθήσουμε τις εταιρείες να επιταχύνουν το χρόνο επίτευξης της επιτυχίας".


Ετικέτες:

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 13 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top