H Intel σε στρατηγική συμφωνία με τη Rockchip για την επέκταση του εύρους των ταμπλετών που βασίζονται σε τεχνολογία Intel

Press News

H Intel Corporation ανακοίνωσε την είσοδό της σε μια στρατηγική συμφωνία με την Rockchip, με στόχο την επέκταση του εύρους και την επιτάχυνση της κυκλοφορίας στην αγορά ταμπλετών Android εισαγωγικού επιπέδο, διαθέσιμες σε παγκόσμιο επίπεδου, με χρήση αρχιτεκτονικής και λύσεων επικοινωνίας της Intel.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, οι δύο εταιρείες θα προσφέρουν μια λύση SoC για φορητές συσκευές με την επωνυμία της Intel. Η πλατφόρμα τεσσάρων πυρήνων θα βασίζεται σε επεξεργαστή Intel Atom και θα περιλαμβάνει επίσης την τεχνολογία 3G modem της Intel.

Επεκτείνοντας τις προτάσεις στην οικογένεια Intel SoFIA, που περιλαμβάνει ολοκληρωμένες πλατφόρμες SoC για φορητές λύσεις σε εισαγωγικού και οικονομικού επιπέδου φορητές συσκευές Android, το νέο μέλος SoFIA 4 πυρήνων και 3G αναμένεται να είναι διαθέσιμο το πρώτο εξάμηνο του 2015. Η προσθήκη της οικογένειας Intel SoFIA στα χρονοδιαγράμματα των προϊόντων φορητότητας της Intel έγινε στα τέλη του περασμένου έτους και προσφέρει ολοκλήρωση επεξεργαστή και πλατφόρμα επικοινωνίας της Intel.

Καθώς η αγορά των tablet συνεχίζει να διευρύνεται με περισσότερες επιλογές μεγέθους οθόνης, μορφής συσκευών και τιμών, η στρατηγική συμφωνία με την Rockchip επιτρέπει στην Intel να προσελκύσει νέους πελάτες με ένα ευρύτερο χαρτοφυλάκιο προϊόντων ταχύτερα.

«Η στρατηγική συμφωνία με την Rockchip αποτελεί ένα παράδειγμα της δέσμευσης της Intel να λάβει ρεαλιστικές και διαφοροποιημένες προσεγγίσεις για την ανάπτυξή μας στην παγκόσμια αγορά φορητότητας, με δυνατότητα παροχής ενός διευρυμένου φάσματος προϊόντων με αρχιτεκτονική και τεχνολογία επικοινωνιών Intel, ταχύτερα» ανέφερε ο κ. Brian Krzanich, CEO της Intel. «Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία με την Rockchip. Με την ανακοίνωση αυτή προσθέτουμε μια ακόμα διάσταση στην οικογένεια Intel SoFIA και εκτιμούμε τη διαθεσιμότητα στην αγορά πριν τα μέσα του 2015. Κινούμαστε με ταχύτητα για την αύξηση των προτάσεων της Intel στην αναπτυσσόμενη αγορά ταμπλετών σε παγκόσμιο επίπεδο.»

Η στρατηγική συμφωνία με την Intel επεκτείνει το προϊοντικό εύρος της Rockchip με την προσθήκη του επιπέδου απόδοσης και της ευελιξίας της αρχιτεκτονικής Intel και κορυφαίων λύσεων επικοινωνιών.

«Επιδιώκουμε συνεχώς την καινοτομία για να διαφοροποιήσουμε το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας και η συγκεκριμένη, πρώτη στο είδος της συνεργασία με την Intel, συμβάλλει σε αυτή την επιδίωξη» ανέφερε ο Min Lip, CEO της Rockhip. «O συνδυασμός της κορυφαίας αρχιτεκτονικής της Intel και η τεχνολογία των modem της με τις κορυφαίες δυνατότητές μας για σχεδίαση λύσεων φορητότητας προσφέρει περισσότερες επιλογές στην αναπτυσσόμενη διεθνή αγορά φορητών συσκευών στα οικονομικά και εισαγωγικού κόστους τμήματά της.»

Με την ανακοίνωση αυτή, η οικογένεια Intel SoFIA διαθέτει πλέον τρεις διαφορετικές προτάσεις στις οποίες περιλαμβάνεται η διπύρηνη έκδοση με 3G, η οποία αναμένεται να διατεθεί στους κατασκευαστές στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, η τετραπύρηνη 3G έκδοση, διαθέσιμη στο πρώτο εξάμηνο του 2015 και η έκδοση με LTE, επίσης στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.

Η τιμή για την τετραπύρηνη 3G έκδοση θα ανακοινωθεί αργότερα και σε αναλογία με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας SoFIA, εκτιμάται ότι θα είναι ανταγωνιστική. Με τη συμφωνία αυτή, τόσο η Intel όσο και η Rockchip θα πωλούν την έκδοση σε κατασκευαστές OEMs και ODMs, στοχεύοντας κυρίως στις υφιστάμενες πελατειακές τους βάσεις.


z3et

Αυτη η Intel, ειναι πιο large

Αυτη η Intel, ειναι πιο large και απο το large εδω και πολλα χρονια, και ενα modem μεσα στο SoC δεν μπορει να βαλει. Τουλαχιστον δυο χρονια πισω σε αυτον τον τομεα (σε σχεση με αλλους κατασκευαστες).

ΥΓ: Rockchip στον ρολο του PR; Περιεργη συμφωνια.

ΥΓ2: Λετε να φαει καμια εξαγορα για να μπει και η Intel στο ARM party? Tongue

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 91 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top