Η τέχνη του ουρανίσκου, εδώ θα βάζουμε συνταγές, αγαπημένα προιόντα, πώς φτιάχνεται μια καλή μαργαρίτα, ποιός έχει τα καλύτερα σουβλάκια και ποιός τα χειρότερα ή τα καλύτερα γλυκά που κυκλοφορούν στην αγορά.
To Σ/Κ που μας πέρασε πήγα στην Εύβοια,λοιπόν τα καλύτερα σουβλάκια υπάρχουν εκεί.
Στην Στενή απέναντι από μια πηγή,υπάρχει μια ταβέρνα που κάνει ένα κατσικάκι γάστρας,να γλύφεις τα δάχτυλά σου.Προτείνεται ανεπιφύλακτα.
οχι είμαι cool, αλλά το έχω απωθημένο να βρώ καλά σουβλάκια. Υπάρχει κάποιο κοντινό στην Καισαριανή, Μανδράκης λέγεται και την επόμενη φορά θα παραγγείλω απο εκεί. Λένε πως είναι τιμημένα.
____
"Οι άνθρωποι που δεν συμπαθούν τις γάτες, στην προηγούμενη ζωή τους, μάλλον ήταν ποντίκια"
Eχω βρεί ένα ξύδι απο την κρητική εταιρία gaea (γαία) είναι βαλσάμικο με θυμαρίσιο μέλι. Γλυκίζει ελάχιστα ίσα ίσα για να σπάει την ξινίλα και πάει παντού, κυρίως όμως στις πράσινες σαλάτες. Γενικά αυτή η εταιρία είναι super.
____
"Οι άνθρωποι που δεν συμπαθούν τις γάτες, στην προηγούμενη ζωή τους, μάλλον ήταν ποντίκια"
οχι είμαι cool, αλλά το έχω απωθημένο να βρώ καλά σουβλάκια. Υπάρχει κάποιο κοντινό στην Καισαριανή, Μανδράκης λέγεται και την επόμενη φορά θα παραγγείλω απο εκεί. Λένε πως είναι τιμημένα.
τι να εχει μεσα το σουβλακι; γυρο η σουβλακι; .......
Το καλύτερο σουβλάκι είναι στη λειβαδιά. Στη πλατεία υπάρχει ένα μικρό σουβλατζίδικο που είναι από το κάποτε και φτιάχνει απίθανο καλαμάκι. Για πιο κοντά το "Ιόνιο" στην Πετρούπολη με φοβερό χειροποίητο καλαμάκι και φρεσκοκομένες πατατούλες (γιαμ!!!) Γαμώτο πείνασα
____
Από όσα "μετράνε"δεν μπορούν να μετρηθούν όλα, και από όσα μπορούν να μετρηθούν "δεν μετράνε" όλα.
Θα συμφωνήσω με Αρη, το σουβλάκι οφείλει να είναι βρώμικο, αλλά, η πίτα να μην κολυμπάει στο λάδι (μπλιάχ) και το κρέας πριν να μην γαύγιζε είναι ποτέ δυνατόν να έχουν βγεί σουβλάκια με σος μουστάρδας, γιαούργι και να παίρνεις ένα σουβλάκι που έχει πιο πολύ στόλισμα απο ανθοδέσμη?
____
"Οι άνθρωποι που δεν συμπαθούν τις γάτες, στην προηγούμενη ζωή τους, μάλλον ήταν ποντίκια"
Μα καλά γίνεται βρώμικο σουβλάκι χωρίς να κολυμπάει η πίτα στο καμμένο λάδι. Όλα κι όλα αν δε στίβεις τη πίτα για να βγάλεις το λάδι του χειμώνα δε λέει. ("Λόντος" Πετρούπολη)
____
Από όσα "μετράνε"δεν μπορούν να μετρηθούν όλα, και από όσα μπορούν να μετρηθούν "δεν μετράνε" όλα.
Χμ! εσύ το πας οικονομικά!! κρατάμε την πίτα κάβα και την επαναχρησιμοποιούμε για λάδι στην σαλάτα, στο φαί, στα τηγάνι. Δεν το είχα σκεφτεί έτσι, αλλή φορά δεν θα παραπονιέμαι.
____
"Οι άνθρωποι που δεν συμπαθούν τις γάτες, στην προηγούμενη ζωή τους, μάλλον ήταν ποντίκια"
Χμ! εσύ το πας οικονομικά!! κρατάμε την πίτα κάβα και την επαναχρησιμοποιούμε για λάδι στην σαλάτα, στο φαί, στα τηγάνι. Δεν το είχα σκεφτεί έτσι, αλλή φορά δεν θα παραπονιέμαι.
Τι τα θες eve μου, είναι δύσκολοι καιροί, είμαι και οικογενειάρχης άνθρωπος με τόσα στόματα να θρέψω... Τι να κάνω βγάζω και από την πίτα λάδι!
____
Από όσα "μετράνε"δεν μπορούν να μετρηθούν όλα, και από όσα μπορούν να μετρηθούν "δεν μετράνε" όλα.
Επειδή δε βλέπω να βάζει κανείς καμία συνταγή, λέω να κάνω την αρχή με ένα μεζεδάκι για να συνοδέψετε τη μπύρα τώρα που έχει και Mundial.
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΕ ΔΙΑΙΤΗΣ ΜΕ ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ
Κοτόπουλο φιλέτο όσο τραβάει η ψυχή σας
Μουστάρδα
Κρίθινα παξιμάδια περασμένα από το multi (τριμμένα)
Λίγο Κάρυ
Λίγο Αλάτι
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ
Γιαούρτι 0%-2% (Είπαμε είναι διαίτης η συνταγή)
1 μέτριο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
προαιρετικά λίγο κάρυ ή κίμινο
λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες (κατά προτίμηση), και το βάζουμε σε μια λεκανίτσα όπου το ανακατεύουμε με τη μουστάρδα, το κάρυ και το αλάτι. Έπειτα το περνάμε από το τριμμένο παξιμάδι, το βάζουμε σε λαδόκολα και ψήνουμε (σε προθερμασμένο φούρνο) στους 200C μέχρι να ροδίσει.
Για το ντίπ, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, λιώνουμε το σκόρδο, και τα σωτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο. Αφού το αφήσουμε λίγο να κρυώσει ρίχνουμε το μίγμα μέσα στο γιαούρτι, προσθέτουμε λίγο κάρυ ή κίμινο, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Καλή όρεξη!
____
Από όσα "μετράνε"δεν μπορούν να μετρηθούν όλα, και από όσα μπορούν να μετρηθούν "δεν μετράνε" όλα.
μήπως πρέπει να μετονομάσουμε το topic σε πίταlovers?
Μήπως να το διαγράψουμε γιατί είμαι σε δίαιτα και μου πέσαν τα σάλια;
Spoiler: Highlight to view
τι άλλο θες! η συνταγή διαίτης είναι πιο πάνω απο τον georgek.
Eγώ όσες φορές ηθελα να χάσω κανά κιλό αυτό που δεν μπορούσα ήταν η έλλειψη γεύσης. Πάντα προτιμώ να φάω κάτι, να μην στερηθώ απόλαυση και να είναι λίγο, παρά συνεχώς νερόβραστο, νερόβραστο.
____
"Οι άνθρωποι που δεν συμπαθούν τις γάτες, στην προηγούμενη ζωή τους, μάλλον ήταν ποντίκια"
jimmyskaravelas — Πεμ, 10/06/2010 - 17:03
Κατάσταση:
Εγγραφή: Ιαν 2010
Καταχωρήσεις: 193
To Σ/Κ που μας πέρασε πήγα στην Εύβοια,λοιπόν τα καλύτερα σουβλάκια υπάρχουν εκεί.
Στην Στενή απέναντι από μια πηγή,υπάρχει μια ταβέρνα που κάνει ένα κατσικάκι γάστρας,να γλύφεις τα δάχτυλά σου.Προτείνεται ανεπιφύλακτα.
eve — Πεμ, 10/06/2010 - 17:06
Κατάσταση:
Εγγραφή: Ιαν 2009
Καταχωρήσεις: 8449
Το κατσικάκι αν πάω δεν θα το τιμήσω, τα σουβλάκια όμως...
"Οι άνθρωποι που δεν συμπαθούν τις γάτες, στην προηγούμενη ζωή τους, μάλλον ήταν ποντίκια"
jimmyskaravelas — Πεμ, 10/06/2010 - 17:12
Κατάσταση:
Εγγραφή: Ιαν 2010
Καταχωρήσεις: 193
eve — Πεμ, 10/06/2010 - 17:18
Κατάσταση:
Εγγραφή: Ιαν 2009
Καταχωρήσεις: 8449
οχι είμαι cool, αλλά το έχω απωθημένο να βρώ καλά σουβλάκια. Υπάρχει κάποιο κοντινό στην Καισαριανή, Μανδράκης λέγεται και την επόμενη φορά θα παραγγείλω απο εκεί. Λένε πως είναι τιμημένα.
"Οι άνθρωποι που δεν συμπαθούν τις γάτες, στην προηγούμενη ζωή τους, μάλλον ήταν ποντίκια"
eve — Πεμ, 10/06/2010 - 17:25
Κατάσταση:
Εγγραφή: Ιαν 2009
Καταχωρήσεις: 8449
Eχω βρεί ένα ξύδι απο την κρητική εταιρία gaea (γαία) είναι βαλσάμικο με θυμαρίσιο μέλι. Γλυκίζει ελάχιστα ίσα ίσα για να σπάει την ξινίλα και πάει παντού, κυρίως όμως στις πράσινες σαλάτες. Γενικά αυτή η εταιρία είναι super.
"Οι άνθρωποι που δεν συμπαθούν τις γάτες, στην προηγούμενη ζωή τους, μάλλον ήταν ποντίκια"
Yuri — Πεμ, 10/06/2010 - 19:37
Κατάσταση:
Εγγραφή: Δεκ 2009
Καταχωρήσεις: 7
τι να εχει μεσα το σουβλακι; γυρο η σουβλακι; .......
eve — Παρ, 11/06/2010 - 08:37
Κατάσταση:
Εγγραφή: Ιαν 2009
Καταχωρήσεις: 8449
τι να εχει μεσα το σουβλακι; γυρο η σουβλακι; .......
το γνωστό αιώνιο ερώτημα. Επίσης η μπουγάτσα με τυρί? Και η όζα τι χρώμα να είναι?
"Οι άνθρωποι που δεν συμπαθούν τις γάτες, στην προηγούμενη ζωή τους, μάλλον ήταν ποντίκια"
Stormwatch — Παρ, 11/06/2010 - 09:20
Κατάσταση:
Εγγραφή: Ιαν 2009
Καταχωρήσεις: 315
NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is suprise...surprise and fear...fear and surprise....
eve — Παρ, 11/06/2010 - 09:45
Κατάσταση:
Εγγραφή: Ιαν 2009
Καταχωρήσεις: 8449
E!! ντροπή πια. Να βάλεις έναν Μαμαλάκη, έναν Μπαξεβάνη να έλεγα καλώς, μου κότσαρες εκεί την κυρισουλίνα και με έστειλες στο διάλο.
"Οι άνθρωποι που δεν συμπαθούν τις γάτες, στην προηγούμενη ζωή τους, μάλλον ήταν ποντίκια"
theodor2012 — Παρ, 11/06/2010 - 10:41
Κατάσταση:
Εγγραφή: Όκτ 2009
Καταχωρήσεις: 146
To καλύτερο σουβλάκι eve θα το βρεις στα 3 γουρουνάκια στην Κηφισιά.
Κορυφή.
Αφού το σύμπαν διαστέλλεται γιατί εγώ ψάχνω όλο και πιο πολύ ώρα για να παρκάρω ;;;
georgek — Παρ, 11/06/2010 - 11:30
Κατάσταση:
Εγγραφή: Ιαν 2009
Καταχωρήσεις: 625
Το καλύτερο σουβλάκι είναι στη λειβαδιά. Στη πλατεία υπάρχει ένα μικρό σουβλατζίδικο που είναι από το κάποτε και φτιάχνει απίθανο καλαμάκι. Για πιο κοντά το "Ιόνιο" στην Πετρούπολη με φοβερό χειροποίητο καλαμάκι και φρεσκοκομένες πατατούλες (γιαμ!!!) Γαμώτο πείνασα
Από όσα "μετράνε"δεν μπορούν να μετρηθούν όλα, και από όσα μπορούν να μετρηθούν "δεν μετράνε" όλα.
z3et — Παρ, 11/06/2010 - 11:54
Κατάσταση:
Εγγραφή: Μαρ 2009
Καταχωρήσεις: 8488
Γιατι χαλατε την πιατσα ρε?
Αν το σουβλακι δεν ειναι βρωμικο (και μεταφορικα και κυριολεκτικα) τοτε δεν αξιζει να το τρωμε...
Stormwatch — Παρ, 11/06/2010 - 11:56
Κατάσταση:
Εγγραφή: Ιαν 2009
Καταχωρήσεις: 315
Σωστά, με τον ιδρώτα του τυλιχτή να στάζει μέσα...
NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is suprise...surprise and fear...fear and surprise....
z3et — Παρ, 11/06/2010 - 12:03
Κατάσταση:
Εγγραφή: Μαρ 2009
Καταχωρήσεις: 8488
georgek — Παρ, 11/06/2010 - 12:21
Κατάσταση:
Εγγραφή: Ιαν 2009
Καταχωρήσεις: 625
Αν το σουβλακι δεν ειναι βρωμικο (και μεταφορικα και κυριολεκτικα) τοτε δεν αξιζει να το τρωμε...
Συγγνώμη που ξέφυγα Μάλλον είναι λόγω έλλειψης "βρώμικου". Δεν ξέρώ για σας αλλά ξαφνικά όλα τα σουβλατζίδικα στην περιοχή μου την έχουν δει καθαροί.
Από όσα "μετράνε"δεν μπορούν να μετρηθούν όλα, και από όσα μπορούν να μετρηθούν "δεν μετράνε" όλα.
z3et — Παρ, 11/06/2010 - 12:24
Κατάσταση:
Εγγραφή: Μαρ 2009
Καταχωρήσεις: 8488
λολ, πολυ τουμπανιαρικο φαινεται, το κοβεις στην μεση για να το φας?
eve — Παρ, 11/06/2010 - 15:36
Κατάσταση:
Εγγραφή: Ιαν 2009
Καταχωρήσεις: 8449
Θα συμφωνήσω με Αρη, το σουβλάκι οφείλει να είναι βρώμικο, αλλά, η πίτα να μην κολυμπάει στο λάδι (μπλιάχ) και το κρέας πριν να μην γαύγιζε είναι ποτέ δυνατόν να έχουν βγεί σουβλάκια με σος μουστάρδας, γιαούργι και να παίρνεις ένα σουβλάκι που έχει πιο πολύ στόλισμα απο ανθοδέσμη?
"Οι άνθρωποι που δεν συμπαθούν τις γάτες, στην προηγούμενη ζωή τους, μάλλον ήταν ποντίκια"
georgek — Παρ, 11/06/2010 - 15:51
Κατάσταση:
Εγγραφή: Ιαν 2009
Καταχωρήσεις: 625
Μα καλά γίνεται βρώμικο σουβλάκι χωρίς να κολυμπάει η πίτα στο καμμένο λάδι. Όλα κι όλα αν δε στίβεις τη πίτα για να βγάλεις το λάδι του χειμώνα δε λέει. ("Λόντος" Πετρούπολη)
Από όσα "μετράνε"δεν μπορούν να μετρηθούν όλα, και από όσα μπορούν να μετρηθούν "δεν μετράνε" όλα.
eve — Παρ, 11/06/2010 - 15:55
Κατάσταση:
Εγγραφή: Ιαν 2009
Καταχωρήσεις: 8449
Χμ! εσύ το πας οικονομικά!! κρατάμε την πίτα κάβα και την επαναχρησιμοποιούμε για λάδι στην σαλάτα, στο φαί, στα τηγάνι. Δεν το είχα σκεφτεί έτσι, αλλή φορά δεν θα παραπονιέμαι.
"Οι άνθρωποι που δεν συμπαθούν τις γάτες, στην προηγούμενη ζωή τους, μάλλον ήταν ποντίκια"
georgek — Παρ, 11/06/2010 - 16:37
Κατάσταση:
Εγγραφή: Ιαν 2009
Καταχωρήσεις: 625
Πάντως σήμερα το βράδυ έχει σουβλάκια. Είναι αδύνατο να βρώ δύναμη να αντισταθώ μετά από τόσα post . Καταραμένη χοληστερίνη
Από όσα "μετράνε"δεν μπορούν να μετρηθούν όλα, και από όσα μπορούν να μετρηθούν "δεν μετράνε" όλα.
georgek — Παρ, 11/06/2010 - 16:39
Κατάσταση:
Εγγραφή: Ιαν 2009
Καταχωρήσεις: 625
Τι τα θες eve μου, είναι δύσκολοι καιροί, είμαι και οικογενειάρχης άνθρωπος με τόσα στόματα να θρέψω... Τι να κάνω βγάζω και από την πίτα λάδι!
Από όσα "μετράνε"δεν μπορούν να μετρηθούν όλα, και από όσα μπορούν να μετρηθούν "δεν μετράνε" όλα.
eve — Παρ, 11/06/2010 - 16:49
Κατάσταση:
Εγγραφή: Ιαν 2009
Καταχωρήσεις: 8449
Τι λες τώρα δεν είναι καιροί για σπατάλες και απο τις μύγες ξύγκι!
Αν και το είδα το τρελόσκυλο σου τι κάνει?
"Οι άνθρωποι που δεν συμπαθούν τις γάτες, στην προηγούμενη ζωή τους, μάλλον ήταν ποντίκια"
georgek — Παρ, 11/06/2010 - 17:00
Κατάσταση:
Εγγραφή: Ιαν 2009
Καταχωρήσεις: 625
Επειδή δε βλέπω να βάζει κανείς καμία συνταγή, λέω να κάνω την αρχή με ένα μεζεδάκι για να συνοδέψετε τη μπύρα τώρα που έχει και Mundial.
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΕ ΔΙΑΙΤΗΣ ΜΕ ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ
Κοτόπουλο φιλέτο όσο τραβάει η ψυχή σας
Μουστάρδα
Κρίθινα παξιμάδια περασμένα από το multi (τριμμένα)
Λίγο Κάρυ
Λίγο Αλάτι
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ
Γιαούρτι 0%-2% (Είπαμε είναι διαίτης η συνταγή)
1 μέτριο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
προαιρετικά λίγο κάρυ ή κίμινο
λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες (κατά προτίμηση), και το βάζουμε σε μια λεκανίτσα όπου το ανακατεύουμε με τη μουστάρδα, το κάρυ και το αλάτι. Έπειτα το περνάμε από το τριμμένο παξιμάδι, το βάζουμε σε λαδόκολα και ψήνουμε (σε προθερμασμένο φούρνο) στους 200C μέχρι να ροδίσει.
Για το ντίπ, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, λιώνουμε το σκόρδο, και τα σωτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο. Αφού το αφήσουμε λίγο να κρυώσει ρίχνουμε το μίγμα μέσα στο γιαούρτι, προσθέτουμε λίγο κάρυ ή κίμινο, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Καλή όρεξη!
Από όσα "μετράνε"δεν μπορούν να μετρηθούν όλα, και από όσα μπορούν να μετρηθούν "δεν μετράνε" όλα.
eve — Παρ, 11/06/2010 - 17:07
Κατάσταση:
Εγγραφή: Ιαν 2009
Καταχωρήσεις: 8449
Εγώ δέχομαι παραγγελίες, δεν έχω εγωισμούς σε τέτοια θέματα.
"Οι άνθρωποι που δεν συμπαθούν τις γάτες, στην προηγούμενη ζωή τους, μάλλον ήταν ποντίκια"
georgek — Παρ, 11/06/2010 - 17:08
Κατάσταση:
Εγγραφή: Ιαν 2009
Καταχωρήσεις: 625
Άστα, αυτό το καιρό είναι όλο ζήλιες με το μωρό, αλλά ευτυχώς της βγαίνει σε παράπονο και σε ζητιανιές για χάδια.
Από όσα "μετράνε"δεν μπορούν να μετρηθούν όλα, και από όσα μπορούν να μετρηθούν "δεν μετράνε" όλα.
z3et — Παρ, 11/06/2010 - 17:27
Κατάσταση:
Εγγραφή: Μαρ 2009
Καταχωρήσεις: 8488
Και εγω σε κανα μισαωρο θα παω να παρω σουβλακια, δεν την παλευω να μαγειρεψω τπτ, πιασαμε και την κουβεντα, ε δεν ηθελε πολυ...
eve — Παρ, 11/06/2010 - 17:28
Κατάσταση:
Εγγραφή: Ιαν 2009
Καταχωρήσεις: 8449
μήπως πρέπει να μετονομάσουμε το topic σε πίταlovers?
"Οι άνθρωποι που δεν συμπαθούν τις γάτες, στην προηγούμενη ζωή τους, μάλλον ήταν ποντίκια"
satin knife — Παρ, 11/06/2010 - 17:39
Κατάσταση:
Εγγραφή: Φεβ 2010
Καταχωρήσεις: 209
Αν σκοτώσεις έναν γίνεσαι δολοφόνος.
Αν σκοτώσεις χιλιάδες γίνεσαι μέγας.
Αν τους σκοτώσεις όλους γίνεσαι θεός...
eve — Παρ, 11/06/2010 - 18:00
Κατάσταση:
Εγγραφή: Ιαν 2009
Καταχωρήσεις: 8449
τι άλλο θες! η συνταγή διαίτης είναι πιο πάνω απο τον georgek.
Eγώ όσες φορές ηθελα να χάσω κανά κιλό αυτό που δεν μπορούσα ήταν η έλλειψη γεύσης. Πάντα προτιμώ να φάω κάτι, να μην στερηθώ απόλαυση και να είναι λίγο, παρά συνεχώς νερόβραστο, νερόβραστο.
"Οι άνθρωποι που δεν συμπαθούν τις γάτες, στην προηγούμενη ζωή τους, μάλλον ήταν ποντίκια"
z3et — Παρ, 11/06/2010 - 18:25
Κατάσταση:
Εγγραφή: Μαρ 2009
Καταχωρήσεις: 8488
Κομπλε εγω, αυριο παλι...