Review: Gigabyte GA-Z77MX-D3H

Featured Review

Ένα από τα motherboard που κυκλοφόρησε η εταιρεία Gigabyte για να υποστηρίξει την πλατφόρμα των νέων επεξεργαστών Ivy Bridge της Intel, είναι και το GA-Z77MX-D3H.

Πρόκειται για ένα motherboard που ακολουθεί τον form-factor microATX και προορίζεται για χρήση σε χαμηλού κόστους υπολογιστές ή ακόμα και σε υπολογιστές τύπου HTPC (Home Theater PC). Παρά το μικρό του μέγεθος, η εταιρεία έχει κάνει προσπάθεια να προσφέρει ένα πλήρες motherboard, χωρίς ωστόσο να αυξήσει σημαντικά το κόστος του.

Ως γνήσια κατασκευή της Gigabyte, διαθέτει ορισμένα χαρακτηριστικά που δεν συναντούμε σε άλλα motherboard (π.χ Ultra Durable 4, dual UEFI 3DBIOS) αλλά και κάποια ακόμη που φέρνει μαζί του το νέο chipset υποστήριξης των επεξεργαστών Ivy Bridge, Intel Z77 Express. Ας δούμε μερικά από τα χαρακτηριστικά που καθιστούν το GA-Z77MX-D3H της Gigabyte ξεχωριστό.

Δείτε ένα σχετικό video που ετοιμάσαμε σχετικά με το GA-Z77MX-D3H

Αποκλειστικές τεχνολογίες

Χάρη στην 3D Power Digital Engine, το νέο motherboard της Gigabyte παρέχει σταθερή τάση στο σύστημα ανεξαρτήτου φόρτου. Επιπλέον χάρη στους ψηφιακούς ελεγκτές, οι χρήστες μπορούν να πραγματοποιούν ρυθμίσεις στις τάσεις σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας την εφαρμογή 3D Power Utility της Gigabyte, που περιλαμβάνει ρυθμίσεις σχετικά με τα OVP (Over Voltage Protection), Load-Line Calibration καθώς και on-the-fly ρυθμίσεις στην συχνότητα PWM.

Όπως μπορείτε να δείτε και στην φωτογραφία που τραβήξαμε από το BIOS του GA-Z77MX-D5H, η Gigabyte επιτρέπει μέσω του μενού "3D Power Control" να γίνουν αρκετές ρυθμίσεις που αφορούν στις φάσεις (PWM Phase Control), στην απόκριση όσο αφορά στην επισκόπιση της τάσης λειτουργίας του επεξεργαστή (VCore Voltage Response), στο VCore Loadline Calibration και στις προστασίες VCore Protection και VCore Current Protection και VCore PWM Thermal Protection.

 

Η Gigabyte με την νέα σειρά motherboard, εισαγάγει την τεχνολογία κατασκευής Ultra Durable 4. Χάρη στον νέο τύπο κατασκευής του PCB που η εταιρεία τον ονομάζει Glass Fabric PCB, παρέχεται προστασία από την υγρασία, από τον στατικό ηλεκτρισμό, από τις πτώσεις τάσης και από την υψηλή θερμοκρασία.

Προστασία από την υγρασία παρέχεται μέσω ενός νέου τρόπου κατασκευής του PCB, που η εταιρεία ονομάζει Glass Fabric. Στην περίπτωση του Glass Fabric, οι ίνες είναι πολύ πιο στενά "πλεγμένες" μεταξύ τους, αφήνοντας ελάχιστα κενά που να επιτρέπουν την διείδυση υγρών. Έτσι, οι νέες μητρικές της Gigabyte είναι πολύ καλύτερα προστατευμένες από ότι στο παρελθόν από βραχυκυκλώματα και διάφορες δυσλειτουργίες που μπορούν να προκύψουν από την υγρασία. Και όταν εννοούμε υγρασία, δεν εννοούμε μόνο στις περιπτώσεις που έχουμε να κάνουμε με "εξωτικούς" τρόπους ψύξης, αλλά σε περιβάλλοντα που κλιματίζονται χωρίς να παρέχουν ρύθμιση για την υγρασία στον χώρο ή σε υγρά κλίματα. 

Προστασία από υγρασία

Προστασία από την υπερθέρμανση παρείχαν και οι παλαιότερες μητρικές της Gigabyte, με την έννοια ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί Lower RDS (on) MOSFETs, πυκνωτές στερεάς (ξηρής) κατάστασης (solid state) και drMOS στοιχεία (στα ακριβά μοντέλα) καιρό τώρα στα συστήματα τροφοδοσίας των μητρικών της.

Προστασία από υψηλή θερμοκρασία

Ο μεγαλύτερος φόβος των χρηστών είναι την ώρα που αναβαθμίζουν το BIOS να... "πέσει το ρεύμα". Αρκετοί μάλιστα εξαιτίας αυτού του φόβου, αποφεύγουν να αναβαθμίσουν το BIOS. Κατά πρώτο λόγο, η ύπαρξη της δεύτερης φυσικής ROM (DualBIOS) καταπολεμάει τον συγκεκριμένο φόβο, και έτσι ο χρήστης μπορεί να αισθάνεται ασφαλής ότι ακόμα και αν σταθεί άτυχος - από πτώση τάσης, από ανεπιτυχές overclocking κ.α - ότι διαθέτει εκτός του Main BIOS και BackUp BIOS. Σχεδόν κάθε μητρική της Gigabyte διαθέτει τεχνολογία DualBIOS που προστατεύει από πτώση τάσης.

Προστασία από πτώση τάσης

Οι μητρικές της Gigabyte παρέχουν επίσης προστασία από τον στατικό ηλεκτρισμό. Είναι εξοπλισμένες με υψηλής αντίστασης ICs που αντέχουν τρεις φορές μεγαλύτερες ηλεκτροστατικές εκκενώσεις.

Προστασία από τον στατικό ηλεκτρισμό

Δείτε ένα σχετικό με την Ultra Durable 4 τεχνολογία video της Gigabyte

Επιπλέον, με τα νέα motherboard που βασίζονται στα chipset της Intel, Z77 Express και Q77 Express, η εταιρεία προσφέρει μία βελτιωμένη έκδοση του dual UEFI 3D BIOS. Το νέο BIOS έχει υποστεί αρκετές βελτιώσεις ενώ εισαγάγει και το νέο Advanced Mode που προσφέρει ακόμα πιο πολλές δυνατότητες διαχείρισης και πολλές περισσότερες ρυθμίσεις. 

Στο video παρακάτω, η Gigabyte αποκαλύπτει το νέο 3DBIOS

  


voltmod

Αν ξαφνικά αυτό το "Preview"

Αν ξαφνικά αυτό το "Preview" μεταμορφωθεί σε "Review" με διαγράμματα κ.λ.π...
μην απορρήσετε Smile

Lacrimosa_daemon

Upgrade to Review. Nice

Upgrade to Review.
Nice Smile

voltmod

Upgrade completed

Upgrade completed Smile

gmathiou4

Με το Virtu MVP

Με το Virtu MVP χρησιμοποιούνται μαζι η igpu και η gpu;

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 65 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top