Review: Gigabyte GA-Z77X-UP5 TH
Ένα από τα πλέον σύγχρονα και καλά εξοπλισμένα mainboard στην high-end κατηγορία για επεξεργαστές Core 3ης γενιάς της Intel είναι το GA-Z77X-UP5 TH της Gigabyte.
H νέα σειρά mainboard με το socket LGA1155 της Gigabyte αριθμεί συνολικά περισσότερα από 30 μοντέλα, από τα οποία τα 18 ολοκληρώνονται γύρω από το chipset Intel Z77 Express.
Aν και το chipset της Intel, βρίσκεται στην αγορά έδω και αρκετούς μήνες, η Gigabyte πρόσφατα ανανέωσε μέρος του... στόλου της, για να εξοπλίσει ορισμένα από τα mainboard της, όπως και το συγκεκριμένο που εξετάζουμε με θύρες Thunderbolt, αλλά και άλλα νέας τεχνολογίας χαρακτηριστικά, όπως είναι το σύνολο των τεχνολογιών που η εταιρεία ονομάζει Ultra Durable 5, και το οποίο θα γνωρίσουμε παρακάτω.
Όπως αναφέραμε, ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματα του νέου GA-Z77X-UP5 TH είναι οι δύο (!) υποδοχές Thunderbolt που διαθέτει, και οι οποίες το καθιστούν ως επί το πλείστον περισσότερο "future-proof" από άλλες κατασκευές. Αν και το πρότυπο έχει παρουσιαστεί εδώ και αρκετό καιρό από την Intel, μόλις πρόσφατα κατασκευαστές mainboards αποφάσισαν να το υϊοθετήσουν στα μοντέλα τους, ώστε να απολαμβάνουν τις δυνατότητες του - κυρίως στον τομέα διαμεταγωγής δεδομένων, που είναι σχεδόν διπλάσιος από αυτόν που προσφέρει το πρότυπο USB 3.0 - και οι χρήστες PC. Μην ξεχνάμε, ότι το πρότυπο, υϊοθετήθηκε πρώτα από την Apple, και πιο συγκεκριμένα από τα Macbook Pro της εταιρείας.
Οι συσκευές βεβαίως που το χρησιμοποιούν - αποθηκευτικά μέσα κυρίως όπως εξωτερικοί σκληροί δίσκοι - σπανίζουν στην αγορά, ωστόσο παρουσιάζονται ολοένα και περισσότερες τελευταία, και δεν θα αργήσει η ώρα που το πρότυπο Thunderbolt θα γίνει "mainstream".
Tο συγκεκριμένο μοντέλο διαθέτει σχεδόν όλα όσα θα ήθελε ο απαιτητικός χρήστης, όπως θα έχετε την δυνατότητα να διαπιστώσετε και στην συνέχεια, ενώ όπως αναφέραμε, μεταξύ άλλων διαθέτει θύρες Thunderbolt και κατασκευάζεται με βάση των σύνολο τεχνολογιών Ultra Durable 5.
Tα βασικότερα πλεονεκτήματα του είναι:
- Υποστήριξη 3ης γενιάς Intel 22nm CPUs (Ivy Bridge) και 2ης γενιάς Intel Core CPUs (Sandy bridge) που κάνουν χρήση του socket LGA1155 socket
- Υποστήριξη Lucid Virtu Universal MVP GPU virtualization
- Yποστήριξη SLI και CrossFireX multi-GPU graphics
- Υποστήριξη PCI Express Gen 3.0
- GIGABYTE 3-Way Digital Power με GIGABYTE 3D Power
- Σχεδιασμός συστήματος τροφοδοσίας VRM οκτώ φάσεων
- GIGABYTE On/Off Charge με 3X ισχύ στις USB
- Ενσωματωμένη υποδοχή mSATA για mSATA SSDs
- Realtek ALC898 με υψηλής ποιότητας High Quality 110dB SNR HD κύκλωμα ήχου
- GIGABYTE 3D BIOS (Dual UEFI)
- Υποστήριξη τεχνολογίας dual-Thunderbolt
- GIGABYTE Ultra Durable 5 τεχνολογία
- GIGABYTE Bluetooth 4.0 και Wi-Fi κάρτα επέκτασης
Είσοδος
Συζητήσεις
- 1 of 554
- ››
Bits & Bytes
-
πριν 10 έτη 18 εβδομάδες
-
πριν 10 έτη 42 εβδομάδες
-
πριν 11 έτη 36 εβδομάδες
-
πριν 11 έτη 52 εβδομάδες
-
πριν 12 έτη 7 εβδομάδες
-
πριν 12 έτη 19 εβδομάδες
OMG. Οχι ακτινογραφια... απο
OMG. Οχι ακτινογραφια... απο μαγνητικη τομογραφια την περασες!
Η μητρικη παντως, αν και υπερπληρης, σε πολλες περιπτωσεις, εβγαλε αρκετα χαμηλοτερες επιδοσεις απο την λιτη D3H. Βεβαια αυτο το εχουμε δει και αλλες φορες, σχετικα φθηνες, απλες μητρικες αποδιδουν καλυτερα (ιδιαιτερα σε overclocking), αλλα εδω μιλαμε για μεγαλουτσικες διαφορες.
Nαι, παρατήρησα ότι υπήρχε
Nαι, παρατήρησα ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα με την σωστή εκμετάλλευση του "Turbo" του επεξεργαστή. Λογικά, το πρόβλημα έχει ήδη διορθωθεί ή βρίσκεται σε φάση για να διορθωθεί σε νέα έκδοση BIOS. Nομίζω ότι στη Gigabyte έχουν υπόψη τους το πρόβλημα.
Προσπάθησα για το καλύτερο. Eλπίζω να μην σας κούρασα, αλλά η πρόθεση μου ήταν να αναδείξω όσα μπορούσα περισσότερα πράγματα για την μητρική.
Ότι και να πω για αυτό το
Ότι και να πω για αυτό το review είναι λίγο ωραία δουλειά volt... το mobo είναι στα γνωστά επίπεδα ποιότητας που έχουμε συνηθίσει από την GIGABYTE.
Είναι ανώτερο επίπεδο από
Είναι ανώτερο επίπεδο από αυτό που μας έχει συνηθίσει φίλε μου
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια