Review: Infinity Blade (iOS)

Featured Review

Πρόσφατα διατέθηκε στο App Store της Apple ο νέος touch Action/RPG τίτλος των Chair Entertainment και Epic Games, Infinity Blade, που χρησιμοποιεί την μηχανή γραφικών της τελευταίας, Unreal Engine 3 και το τελικό αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον συναρπαστικό. 

Δεν το συνηθίζουμε να γράφουμε άρθρα για παιχνίδια, ωστόσο όταν πέφτει στην αντίληψη μας κάποιος εξαιρετικός τίτλος, θα το κάνουμε. Πριν λίγο καιρό απολαύσαμε το - εκπληκτικό είναι αλήθεια - Rage του John Carmack και της Id Software στο iOS των iPhone και iPad αλλά δεν περιμέναμε ότι θα συναντούσαμε τόσο σύντομα ακόμη ένα τίτλο που θα μας εντυπωσίαζε τουλάχιστον στον ίδιο βαθμό αν όχι σε μεγαλύτερο!

Γενικά

Το Infinity Blade των Chair Entertainment και Epic Games χρησιμοποιεί την Unreal Engine 3 της Epic Games και το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους κυριολεκτικά μας άφησε άφωνους τόσο με την ποιότητα των γραφικών όσο και με το θαυμάσιο και απίστευτα εθιστικό του gameplay. Φαίνεται πως οι εταιρείες έφτασαν με το συγκεκριμένο παιχνίδι το hardware των iPhone 4 και iPad στα όρια του. Με λίγα λόγια, αν κάποια στιγμή δούμε εντυπωσιακότερα γραφικά, θα έχει γίνει απλώς... θαύμα!

Μα ποιος είμαι επιτέλους;

Το Infinity Blade είναι ένα παιχνίδι δράσης - Action - με πολλά στοιχεία RPG [ο χαρακτήρας με την πορεία του παιχνιδιού ανεβαίνει επίπεδα (levels), μπορεί να εξοπλιστεί με λογής πανοπλίες, σπαθιά, ασπίδες, περικεφαλαίες και δαχτυλίδια και όλα με διάφορες ιδιότητες, μαγικές ή μη, αντιμετωπίζει εχθρούς ανεβάζοντας το επίπεδο εμπειρίας (experience points) κ.α] που θα σας κρατήσει με αμείωτο το ενδιαφέρον για αρκετές ώρες.

Το μέγεθος στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν παίζει ρόλο!

Αν και χαρακτηρίζεται από μία σχετικά μικρή σε... διάρκεια ιστορία, μπορείτε να επαναλάβετε τα επίπεδα του, για να αποκτήσετε τα όπλα ή το επίπεδο εμπειρίας που επιθυμείτε ωσότου κερδίσετε στην μάχη των μεγάλο κακό της υπόθεσης God King.

Υπόθεση

Και μια και αναφέραμε τον God King ας πούμε μερικά λόγια για την υπόθεση του παιχνιδιού. Το παιχνίδι Infinity Blade ξεκινάει με την είσοδο σας σε μία τεράστια αίθουσα ενός κάστρου, στο οποίο βασιλεύει ο God King, ένας... μισάνθρωπος τύραννος που θα σας σκοτώσει με το σπαθί Infinity Blade απορροφώντας την ζωτική σας ενέργεια με την λεπίδα του για να ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερο.

Στο σπαθί μετράει το μέγεθος πάντως!!!

Περίπου είκοσι χρόνια μετά, ο απόγονος σας, τον οποίο υποδύεστε πάλι εσείς, ορκισμένος για εκδίκηση θα ξεκινήσει την πορεία του για να φτάσει στην μεγάλη αίθουσα του κάστρου ωσότου αντιμετωπίσει και σκοτώσει τον God King, τον μεγάλο εχθρό που έβαλε τέλος στην ζωή του προγόνου σας.

Το τσιράκι του God King, ο Dark Knight θα είναι για λίγη ώρα ακόμη αρτιμελής Smile

Ωσότου όμως να φτάσει μερικά βήματα από τον θρόνο του God King, ο απόγονος, θα πρέπει να αντιμετωπίσει αρκετούς από τους φρουρούς και τα τσιράκια του (paladins, trolls και assassins με διάφορες ιδιότητες, όπλα και τρόπους επιθέσεων). Και έτσι ξεκινάει ο πρώτος κύκλος αίματος, το πρώτο επίπεδο... Bloodline.

Είπαμε, είμαι πολύ... cool!

Αν φτάσετε μέχρι το τέλος και σας σκοτώσει ο God King, ο κύκλος θα επαναληφθεί – με την νέα γενιά να προσπαθεί κανά να εκδικηθεί για τον πρόγονο της έχοντας όμως όλες τις ικανότητες (skills), τα επίπεδα εμπειρίας (levels, experience points) και τα όπλα που διέθετε ο πρόγονος της.

Οι κύκλοι που λέγαμε στο άρθρο. Η σκηνή είναι λίγο πριν την τελική μάχη

Αυτή είναι και η πρωτοτυπία του σεναρίου του παιχνιδιού, αυτό το είδος "μετενσάρκωσης", αφού κάθε φορά που θα χάνετε στο τελευταίο επίπεδο από τον God King - και αυτό αναμένεται να γίνει πολλές φορές, πιστέψτε μας – θα επιστρέφετε σαν απόγονος για να τον εκδικηθείτε αλλά πάντα ισχυρότερος, ικανότερος και με μεγαλύτερη εμπειρία. Φυσικά, κάθε φορά που ξεκινάει ένα νέο επίπεδο bloodline θα έχετε να αντιμετωπίσετε ανάλογα ισχυρότερους εχθρούς.

Εκπληκτικό το σκηνικό στο κάστρο του God King

Υπάρχει πάντως και η επιλογή, ακόμα και αν έχετε φτάσει για παράδειγμα στο Bloodline 8 επίπεδο, να επιστρέψετε - με τις ίδιες ικανότητες, επίπεδο εμπειρίας και όπλα - στο πρώτο επίπεδο (Bloodline 1) για να τελειώσετε ένα, ένα ξανά τα επίπεδα και να μαζέψετε εμπειρία, να ανέβετε Levels και να κερδίσετε Experience Points αλλά και να μαζέψετε χρυσό, για να αγοράσετε νέα, καλύτερα όπλα και εξοπλισμό. Αυτός ο κύκλος αίματος θα συνεχίζεται ωσότου κάποιος από τους απόγονους σκοτώσει τον μισάνθρωπο τυραννικό God King.

Εχθροί

Οι εχθροί που θα συναντήσετε μέχρι να εισέλθετε στην αίθουσα του θρόνου του God King, που είναι σχεδόν αθάνατος και κρατάει το Infinity Blade θα τους βρείτε σε διάφορες μορφές και μεγέθη και θα συναντήσετε από ιππότες (paladins και assassins) με ανθρώπινη μορφή και γιγαντιαία τρολ έως κολοσσιαία ρομπότ με απίστευτη δύναμη και τεχνικές.

Ένας paladin σε λίγο θα παρακαλάει για την... ζωή του

Ο δεύτερος πιο ισχυρός και δύσκολος για να αντιμετωπίσετε εχθρός είναι το τσιράκι του God King που σας... περιέλαβε λίγο στην αρχή του παιχνιδιού, ο Dark Knight.

Ακόμα μία σκηνή που αποκαλύπτει τα εξαιρετικής αισθητικής περιβάλλοντα του Infinity Blade

Αυτόν τον γιγαντιαίο τύπο θα τον συναντήσετε ακριβώς πριν προσπαθήσετε να τα βάλετε με τον God King και είναι αρκετά ισχυρός (εν' μέρη λόγω και της Adamant, υποθέτουμε, πανοπλίας που φοράει αλλά και του σπαθιού Aeternum που δείχνει να κρατάει), όχι όμως και απαραίτητα περισσότερο “δύσκολος” από τους υπόλοιπους εχθρούς που αντιμετωπίσατε νωρίτερα.

Εξοπλισμός και αντικείμενα

Εμείς φτάσαμε σε Level 26 τον χαρακτήρα μας καθώς και στο Bloodline 9 επίπεδο και μόνο μία φορά κερδίσαμε τον God King (αυτό έγινε στο επίπεδο Bloodline 4 και αφού είχαμε παίξει πολλές φορές το πρώτο και το δεύτερο επίπεδο για να εξοπλιστούμε με πολύ δυνατά όπλα) ενώ κάναμε όλα τα καλά όπλα μας "Mastered" συμπεριλαμβανομένων των πολύ ακριβών Nerrix (sword, παρόμοιας δυναμικής με το Aeternum που αποκτήσαμε επίσης), The Wall (shield), Adamantine (Helmet), Adamant Armor και Ring Of Ice and Fire (δαχτυλίδι με μαγικές ιδιότητες).

Υπάρχουν και εχθροί... μηχανές, που όμως θα τις κάνετε βίδες

Για να τα αποκτήσουμε παίξαμε πολλές ώρες ωστόσο αν είστε τυχεροί, μπορεί να βρείτε πολύ καλά αντικείμενα κρυμμένα σε σεντούκια που βρίσκονται διάσπαρτα στους περιβάλλοντες χώρους.

Όχι απλώς cool... "μαμώ και δέρνω" είμαι!!!!

Κάθε όπλο ή αντικείμενο στο παιχνίδι έχει το δικό του “Experience” (XP) και όσο το χρησιμοποιείτε τόσο αποκτάτε το XP του. Όταν αυτή η διαδικασία ολοκληρωθεί για κάθε αντικείμενο, τότε γίνεστε ειδικοί στο χειρισμό του και το αντικείμενο γίνεται “Mastered”.

Τα σεντούκια δίνουν χρυσό, ελιξίρια ζωής ή ακόμα και αντικείμενα

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να επιλέξετε αν θα συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το αντικείμενο που έχει γίνει “Mastered” και που βεβαίως δεν σας προσφέρει άλλα Experience points ή θα συνεχίσετε τις μάχες με κάποιο άλλο, μπορεί κατώτερο, που θα συνεχίσει να σας προσφέρει XP.

Μοιάζει... άδικο ε; 

Το “Inventory” σας μπορεί να γεμίσει με αντικείμενα τα οποία όμως δεν είναι απαραίτητο να τα κρατήσετε όλα αφού ορισμένα δεν θα σας εξυπηρετήσουν κάπου. Όσα δεν χρειάζεστε μπορείτε να τα πουλήσετε στο “Store” και να αγοράσετε άλλα.


voltmod

"Κάηκα" με αυτό το παιχνίδι!

"Κάηκα" με αυτό το παιχνίδι!

Lacrimosa_daemon

Φαίνεται πως έκαναν

Φαίνεται πως έκαναν εξαιρετική δουλειά , ειδικά στα γραφικά. Ακόμη καλύτερη δουλειά έκανες εσύ Voltmod με το review. GratZ

Spoiler: Highlight to view
Γι'αυτό χάθηκες? ;)

Τελευταία τροποποίηση από Lacrimosa_daemon — Δευ, 13/12/2010 - 19:03.
z3et

Αυτα τωρα ειναι γραφικα σε

Αυτα τωρα ειναι γραφικα σε iPad/iPhone?

/me σκιζει το PC του...

Ρε που παμε ρεεεε!!!

Καταπληκτικη δουλεια μιλαμε (και το Review και το Game)!

z3et

Ξερω απο τωρα καποιον που θα

Ξερω απο τωρα καποιον που θα καει... Laughing out loud

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 67 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top