Review: RIFT (PC)

Featured Review

Το RIFT, αλλιώς γνωστό και ως RIFT: Planes of Telara είναι το νέο 3D fantasy MMORPG (Massively Multiplayer Online Role Playing Game) της εταιρείας Trion Worlds Network, και το οποίο κυκλοφόρησε επίσημα τον περασμένο Μάρτιο.

Το RIFT έρχεται να αμφισβητήσει την κυριαρχία του WoW (World Of Warcraft) στο χώρο, και όπως έχουν δηλώσει κατ’ επανάληψη οι δημιουργοί του πρώτος στόχος τους ήταν η δημιουργία ενός gameplay απαλλαγμένου από τα μικροπροβλήματα και τις “ενοχλήσεις” που δεν αφήνουν τους παίκτες να ευχαριστηθούν τα online παιχνίδια του είδους. Και πρέπει να παραδεχτούμε πως τα κατάφεραν πολύ καλά!

Βρισκόμαστε στην Τelara, έναν κόσμο χωρισμένο ανάμεσα στους Guardians και τους Defiants, δύο φυλές που βρίσκονται σε διαρκή πόλεμο για την ολοκληρωτική κυριαρχία. Όμως ο κόσμος της Telara έχει και άλλα προβλήματα, καθώς δέχεται συνεχείς επιθέσεις από τις δυνάμεις του κακού που εισβάλουν σ’ αυτόν μέσα από τα διάφορα rift και απειλούν να καταστρέψουν τα πάντα.

Τα rift είναι ανοίγματα σε άλλες διαστάσεις που αποτελούν το σήμα κατατεθέν του παιχνιδιού και μία ιδέα που... μάλλον προέρχεται από το AION. Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Και αυτό είναι ένα Rift!

Δημιουργία χαρακτήρα

Σε αξιοπρεπές επίπεδο, όχι το καλύτερο σύστημα που έχουμε δει αλλά κάνει τη δουλειά του. Η βασικότερη επιλογή που έχετε να κάνετε εδώ είναι αν θα είστε με το μέρος των Guardians ή των Defiants, μια επιλογή που καθορίζει σε ποιον κόσμο θα παίξετε.
Στη συνέχεια διαλέγετε τη φυλή σας ανάμεσα σε ανθρώπους, ξωτικά, γίγαντες και νάνους, με την κάθε μία από αυτές να προσφέρει κάποια ελαφρώς διαφορετικά χαρακτηριστικά που μπορούν όμως να κάνουν τη διαφορά ανάλογα με το είδος του χαρακτήρα που θέλετε να φτιάξετε.

Το επόμενο βήμα είναι να φτιάξετε την εμφάνιση του χαρακτήρα σας όπως τη θέλετε μέσω ενός αρκετά αναλυτικού μενού όπου μπορείτε να καθορίσετε μεταξύ άλλων ύψος, χρώμα δέρματος, είδος και χρώμα μαλλιών, να προσθέσετε τατουάζ κ.α.

Για μία ακόμα φορά θεωρώ μεγάλη αδυναμία την ανυπαρξία dice roll, δηλαδή ότι δεν μπορείτε να μοιράσετε επιπλέον αρχικούς πόντους κατά τη δημιουργία του χαρακτήρα σας, μία απογοήτευση στην οποία μας έχουν συνηθίσει όλα τα MMORPG των τελευταίων ετών.

Ένας νάνος, αλλά τι νάνος...

Classes

Όταν έρθει η ώρα να επιλέξετε το είδος του χαρακτήρα που θα παίξετε, θα διαπιστώσετε πως αυτό είναι το πιο δυνατό σημείο του RIFT. Διαλέγετε ανάμεσα σε Warrior, Mage, Cleric και Rogue, αλλά η περαιτέρω διαφοροποίηση αυτών των class κάνει το RIFT να ξεχωρίζει. Διότι υπάρχει ένα δυνατό σύστημα με soul tree όπου τα πράγματα αρχίζουν να …μπερδεύονται προς το καλύτερο! Με τρία soul tree στη διάθεση του κάθε χαρακτήρα και τη δυνατότητα να τα κάνετε reset όλα ώστε να φορτώνετε άλλα souls στη θέση τους, μπορείτε να πετύχετε εκατοντάδες διαφορετικούς συνδυασμούς που διαφοροποιούν τελικά τους χαρακτήρες μεταξύ τους.

Τα Souls είναι παραλλαγές/εξειδικεύσεις της εκάστοτε class. Για παράδειγμα, μπορείτε να έχετε έναν Cleric που εξειδικεύεται σε healer souls ή έναν Cleric με souls που θα τον κάνουν σχεδόν τανκ, ενώ δεν σας εμποδίζει τίποτα να κάνετε διάφορους συνδυασμούς. Αντίστοιχα με τα soul trees ένας warrior μπορείτε να διαλέξετε ένα καθαρό tank ή DPS, και κάπως έτσι εξελίσσονται τα soul trees και στους υπόλοιπους χαρακτήρες.

Το RIFT όμως προσφέρει και επιπλέον ενδιαφέρουσες παραλλαγές στα ίδια τα class: για παράδειγμα στην κατηγορία των μάγων υπάρχει ο Chloromancer ο οποίος έχει ικανότητες healer που μπορούν να κρατήσουν τον ίδιο και την ομάδα του ζωντανούς σε πολλές περιπτώσεις σχεδόν σα να ήταν Cleric. Από την άλλη οι Cleric συνδυάζοντας Inquisitor και Cabalist souls μπορούν να κάνουν AoE επιθέσεις που ξεπερνούν ακόμα και την αντίστοιχη δύναμη των μάγων!
Προσθέστε στα παραπάνω ότι κάθε φορά που ανεβαίνετε επίπεδο έχετε τη δυνατότητα να ξοδέψετε 1 ή 2 πόντους σε επιμέρους χαρακτηριστικά και στο τέλος θα έχετε έναν χαρακτήρα αρκετά διαφοροποιημένο από των υπόλοιπων παικτών.

Χμμμ, σε ποιο soul tree να ξοδέψουμε τους υπόλοιπους πόντους;

Quests

Πολλά! Υπερβολικά πολλά μερικές φορές αλλά σίγουρα αποτελούν τον καλύτερο τρόπος για leveling. Έτσι το RIFT δεν εξαναγκάζει τον παίκτη σε ατελείωτο grinding όπως κάνουν άλλα παιχνίδια του είδους -κυρίως Κορεατικής προέλευσης. Τα quests στο RIFT ανήκουν κυρίως στον PvE τομέα αλλά υπάρχουν αρκετά που μπορούν να ολοκληρωθούν μόνο μέσα σε PvP περιβάλλον. Σε κάθε περίπτωση τα quest είναι ο ιδανικός τρόπος για να αποκτήσετε μερικά από τα καλύτερα όπλα και πανοπλίες, καθώς και δευτερεύοντα αντικείμενα καθώς και χρήματα για να αγοράσετε ότι άλλο σας χρειάζεται. Είναι επίσης ο σωστός τρόπος να ξετυλιχθεί η ιστορία του παιχνιδιού και να γνωρίσετε την μία περιοχή του χάρτη μετά την άλλη, στην κατάλληλη σειρά για ομαλό leveling.

Αρκετά quests επίσης θα σας στείλουν μέσα σε dungeons/instances και στα περισσότερα θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε ποικίλα τέρατα. Το παιχνίδι σας βάζει να μάχεστε από την πρώτη κιόλας στιγμή με σκελετούς, troll, σαρκοφάγα πτηνά, τεράστιους γίγαντες, καλικάτζαρους και μάγους, κάτι που αποτελεί ευχάριστη αλλαγή προς το καλύτερο σε σχέση με τα παιδικό περιεχόμενο άλλων παιχνιδιών του είδους.

Μερικά quests επίσης μπορούν να ολοκληρωθούν μόνο μέσω των rift ή των raids, όταν δεκάδες ή εκατοντάδες παίκτες ταυτόχρονα ενώνονται σε κοινά group και αντιμετωπίζουν όχι μόνο απλά τέρατα αλλά και τελικούς κακούς. Τα εν λόγω raid είναι μία ενδιαφέρουσα προσθήκη στο gameplay και ο μόνος τρόπος για να αποκτά ο παίκτης ορισμένα αντικείμενα. Σημειώστε επίσης πως αντίθετα με άλλα παιχνίδια του είδους, τα περισσότερα Quest του RIFT είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να μπορούν να ολοκληρωθούν και από έναν άτομο μόνο, αν και είναι πάντα πιο διασκεδαστικό να έχεις παρέα!


Ετικέτες:
voltmod

Δεν το έχω παίξει, και

Δεν το έχω παίξει, και γενικώς, δεν είμαι των MMORPG αλλά το είδα πρόσφατα σε ένα φίλο και δείχνει πολύ καλοφτιαγμένο.

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 17 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top