Η Sony ανεβάζει το Design στο Επόμενο επίπεδο στην Ευρώπη

Press News

Σηματοδοτώντας το ξεκίνημα μιας νέας εποχής του Sony Design, η Sony ανακοίνωσε τον διορισμό του Takuya ‘Tak’ Kawagoi στην θέση του νέου director του Sony Design Centre Europe (DCE). Ο Tak, προερχόμενος από το Sony Creative Centre του Τόκιο.

Ο Tak μεταφέρει την πολύτιμη εμπειρία του στο DCE, όπου θα αναλάβει τα ηνία και τον καίριο ρόλο του καθοδηγητή όλων αυτών των νεαρών και ιδιαίτερα δημιουργικών ταλέντων που απαρτίζουν το ανθρώπινο δυναμικό του. Σκοπός του είναι να τους εμφυσήσει το όραμά του για μια νέα προσέγγιση της φιλοσοφίας του Sony Design στην Ευρώπη.

Με σημαντικό έργο στο Sony Design από τότε που ήρθε, το 1991, η διάκριση ήρθε για τον Tak με την καθιέρωση του λογότυπου της Sony Ericsson σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο ίδιος θα συνεχίσει να μοιράζεται τις γνώσεις του στο design διατηρώντας ηγετική θέση στο DCE, με έδρα το Λονδίνο, σε μια νέα φάση της μακράς διαδρομής του design της Sony και δουλεύοντας πάνω σε ενδιαφέροντα project που θα ανεβάσουν το concept του Sony Design στο επόμενο επίπεδο σε όλη την Ευρώπη.

Μιλώντας για τη νέα του θέση, ο Tak σχολίασε: "Αποτελεί τιμή για εμένα να οδηγήσω το Sony Design Centre Europe στο ξεκίνημα του που διαφαίνεται ότι θα είναι μια καινούργια εποχή για το Sony Design. Η πλούσια κληρονομιά που έχουμε στη Sony στον τομέα του design, περιλαμβάνει ιδιαίτερα επιτυχημένες υλοποιήσεις. Εμείς, στο DCE θα αγωνιστούμε δημιουργικά, και επενδύοντας επάνω σε αυτή την κληρονομιά θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε το καλύτερο για τους καταναλωτές, ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν, τόσο την τεχνολογία, όσο και το αισθητικό αποτέλεσμα των προσπαθειών μας".

Σε μια προσπάθεια αλλαγής πορείας και την εστίαση στην συνολική εμπειρία των καταναλωτών από τις παρεχόμενες υπηρεσίες, ο Tak θα αναλάβει το δημιουργικό κομμάτι της ανάπτυξης μιας εταιρικής καμπάνιας της Sony, η οποία θα αντικατοπτρίζει την ιστορία της φίρμας μέσα από την φιλοσοφία της σε διάφορα θέματα, όπως η συσκευασία, η δημιουργία προϊόντων φιλικών προς το περιβάλλον, η πολιτική λιανικής πώλησης, οι χορηγικές ενέργειες της εταιρείας, κ.ά.

Η Sony διαθέτει ένα εγκατεστημένο δίκτυο κέντρων design σε όλο τον κόσμο και το DCE αποτελεί κομβικό τμήμα του δικτύου αυτού, διότι διαθέτει μια εντυπωσιακή ικανότητα στο να αντιλαμβάνεται τις ανάγκες της εκάστοτε τοπικής αγοράς και να προσαρμόζει το design των προϊόντων σε αυτήν. Σήμερα, το DCE δεν εργάζεται μόνο για την Ευρωπαϊκή αγορά δημιουργώντας πρωτότυπα προϊόντα, όπως η τηλεόραση ‘picture frame’, αλλά συμμετέχει και στην ανάπτυξη διεθνών design concept σε συνεργασία με το Τόκιο και το παγκόσμιο δίκτυο κέντρων design της Sony. Τώρα το DCE έχει εστιάσει τις προσπάθειές του να καθιερωθεί, ως ηγέτης στον σχεδιασμό των λεγόμενων καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων, μέσω της έρευνας που διεξάγει για τα μοτίβα συμπεριφοράς των Ευρωπαίων και της κατανόησης των τάσεων που επικρατούν από ειδικούς, ώστε να μπορέσει να δώσει ένα πραγματικά μοναδικό ‘στυλ Sony’.

Στο πέρασμα των δεκαετιών η Sony έχει συγκεντρώσει μια πληθώρα τιμητικών διακρίσεων και βραβείων για το design των προϊόντων της. Μερικές από αυτές τις διακρίσεις είναι: το Red Dot, iF design, το Good Design και το βραβείο CES Innovations Design and Engineering Award. Ο διορισμός του Tak θα τοποθετήσει το Design Centre Europe σε μια καλή θέση εκκίνησης, ώστε η Sony να συνεχίσει νικηφόρα αυτήν την κούρσα.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Users

0 χρήστες and 243 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top