MSI Big Bang Trinergy

H MSI παρουσίασε το πρώτο μέλος της νέας, κορυφαίας σειράς motherboard της εταιρείας με την επωνυμία "Big Bang". Το πρώτο μέλος έχει την ονομασία Big Bang Trinergy και υποστηρίζει πλήρως την τεχνολογία 3-way SLI της Nvidia, παρότι βασίζεται στο γνωστό Intel P55 Express chipset της Intel (ενσωματώνει επιπλέον το chip της Nvidia, NForce 200).

Εκτός από την υποστήριξη 3-Way Nvidia SLI (φυσικά, λόγω του Intel P55 Express chipset υποστηρίζεται και η τεχνολογία ATI CrossfireX της AMD), το νέο MSI Big Bang Trinergy παρέχει υψηλών προδιαγραφών κάρτα ήχου (QuantumWave Audio Processing) που υποστηρίζει τα πρότυπα THX TruStudio PC και Creative EAX ADVANCED HD 5.0 ενώ επιπλέον προσφέρει το εξωτερικό module OC Dashboard, με τη βοήθεια του οποίου μπορούν να πραγματοποιούν overclocking on-the-fly.

 

Άλλα χαρακτηριστικά του νέου MSI Big Bang Trinergy περιλαμβάνουν 100% Hi-c πυκνωτές για υψηλή απόδοση, μεγάλη διάρκεια ζωής και σταθερότητα καθώς και τα γνωστά - αλλά βελτιστοποιημένα - DrMOS (για χαμηλή κατανάλωση και χαμηλές θερμοκρασίες χωρίς να θυσιάζεται η απόδοση), OC Genie (χάρη σε αυτό το χαρακτηριστικό ακόμα και άπειροι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν τα οφέλη του overclocking με το πάτημα ενός πλήκτρου) και SuperPipe (heatpipes με διάμετρο 8mm συγκρατούν τις θερμοκρασίες σε χαμηλά επίπεδα).

To Big Bang Trinergy διαθέτει τέσσερα DIMM sockets και υποστηρίζει μνήμες DDR3 σε dual channel έως 16GB των τύπων DDR3 1066/1333/1600/1800/2000 και 2133 (OC).

Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε, το νέο Big Bang Trinergy ενσωματώνει τρεις θύρες PCI Express x16 πλήρους μήκους με τη βοήθεια των οποίων υποστηρίζονται οι τεχνολογίες Nvidia 3-Way SLI και ATI CrossfireX, δύο PCI και δύο PCI Express x1. Επιπλέον στην διάθεση του χρήστη υπάρχουν 10 x S-ATA 3,0Gbps connectors (έξι μέσω του P55 Express και ακόμη έξι, τέσσερις S-ATA και δύο eSATA/USB combo connectors μέσω δύο controller JMicron 322 και ενός JMicron 363), ένας P-ATA (μέσω του controller JMicron 363) και ένας Floppy connector. Υποστηρίζονται συστοιχίες RAID, 0/1/JBOD.

Στο I/O back panel ο χρήστης έχει στη διάθεση του δύο PS/2 θύρες για ποντίκι και πληκτρολόγιο, οκτώ USB2.0 θύρες, δύο eSATA/USB combo connectors, μία Firewire καθώς και dual Gigabit Ethernet θύρες ενώ υπάρχει και ένας connector για την σύνδεση με την περιφερειακή overclocking συσκευή OC Dashboard. Οι θύρες USB2.0 αυξάνονται κατά τέσσερις μέσω δύο headers ενώ στην διάθεση του χρήστη υπάρχουν ακόμη μία θύρα Firewire (μέσω header), SPDIF-out connector, TPM module connector αλλά και πλήκτρα GreenPower, Reset, Power On/Off, Clear CMOS και OC Genie. Επιπλέον προσφέρονται ένα CPU Phase LED panel για να βλέπετε οπτικά την λειτουργία των φάσεων στην τροφοδοσία της CPU, δυνατότητα μέτρησης τάσεων σε CPU, μνήμη, PCH κ.α καθώς και διακόπτης over-voltage. 

Η κάρτα ήχου που τοποθετείται σε μία θύρα PCI Express x1 υποστηρίζει τις τεχνολογίες THX TruStudio PC και Creative EAX ADVANCED HD 5.0 και προσφέρει ομοαξονική και οπτική ψηφιακή θύρα ενώ υποστηρίζει 8 κανάλια ήχου HD Audio. 

Με την συσκευή OC Dashboard το overclocking είναι παιχνιδάκι, ακόμα και για τους άπερους χρήστες

  

Σύντομα, η εταιρεία θα παρουσιάσει το ακριβότερο και κορυφαίο μέλος της σειράς Big Bang, το MSI Big Bang Fuzion το οποίο θα περιλαμβάνει το chip Hydra της Lucid που επιτρέπει την συνδυαστική λειτουργία διαφορετικών καρτών γραφικών, με διαφορετικής κατασκευής chip (π.χ τον συνδυασμό μίας κάρτας γραφικών Nvidia Geforce με μία ATI Radeon) σε ένα σύστημα. Το Hydra chip της Lucid αποτελεί την τρίτη πρόταση όσο αφορά στις τεχνολογίες Multi-GPU μετά τις ATI CrossfireX και Nvidia SLI αλλά το πλεονέκτημα της είναι μοναδικό, αφού ο χρήστης μπορεί να συνδυάσει κάρτες γραφικών της Nvidia με κάρτες γραφικών της AMD και να απολαμβάνει την συνδυαστική ισχύ τους στα παιχνίδια. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.


voltmod

Ανεβαίνει η MSI, σιγά σιγά

Ανεβαίνει η MSI, σιγά σιγά και έχει αρχίσει να παρουσιάζει μερικά σπουδαία motherboards από τότε που ανακοίνωσε το Eclipse Plus. Το συγκεκριμένο δείχνει εξαιρετικό αλλά αυτό που θα είναι "τούμπανο" που λένε θα είναι αναμφισβήτητα το Big Bang Fuzion με το Lucid Hydra chip. Είναι επαναστατικό, μόνο και μόνο για αυτό το λόγο και θα ανεβάσει σημαντικά τις μετοχές της εταιρείας...

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 46 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top