Οι χρήστες που κατεβάζουν παρανόμως μουσική, είναι αυτοί που την συντηρούν κιόλας

Όσοι κατεβάζουν παράνομα μουσική από το Internet, είναι και εκείνοι που ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα για την μουσική από όλους τους άλλους, ισχυρίζεται μία νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε. Από την πρόσφατη έρευνα προκύπτει ότι οι χρήστες που παραδέχτηκαν πως κατεβάζουν παράνομα μουσική από το Internet ξοδεύουν περίπου €85,12 το χρόνο για μουσική, €36,5 περισσότερα από εκείνους που δεν παραδέχονται πως κατεβάζουν μουσική από το Internet παρανόμως.

Χάρη στα ευρήματα της συγκεκριμένης μάλιστα έρευνας, αποδεικνύεται, ότι ο νόμος των "τριών χτυπημάτων" που θα εφαρμοστεί σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως στην Μεγάλη Βρετανία, μάλλον θα βλάψει τελικά περισσότερο την μουσική βιομηχανία παρά θα την βοηθήσει, βλάπτοντας όσους ουσιαστικά την βοηθούν περισσότερο! 

Η σχετική έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1000 ατόμων ηλικίας από 16 χρονών έως 50 χρονών με πρόσβαση στο Internet. Από τον συγκεκριμένο αριθμό, ένας στους δέκα χρήστες παραδέχτηκε ότι κατεβάζει παρανόμως μουσική από το Internet. 

"Η πρόσφατη προσέγγιση της Κυβέρνησης πάνω στο θέμα, δεν θα βοηθήσει την μουσική. Οι πολιτικοί και οι εταιρείες της μουσικής βιομηχανίας θα πρέπει να καταλάβουν ότι ο τρόπος που "καταναλώνεται" η μουσική έχει αλλάξει, και οι καταναλωτές απαιτούν χαμηλότερες τιμές και ευκολότερη πρόσβαση" είπε ο Peter Bradwell της think-tank Demos, για την οποία πραγματοποιήθηκε η έρευνα από την εταιρεία Ipsos Mori.

"Οι χρήστες που διαμοιράζουν μουσικά αρχεία στο Internet είναι και αυτοί που ενδιαφέρονται περισσότερο για την μουσική" λέει ο Mark Mulligan της Forester Research. "Χρησιμοποιούν το file-sharing ως ένα μηχανισμό για να ανακαλύπτουν την μουσική" και μεταξύ άλλων τόνισε: "Χρειάζεται η μουσική να κοστίζει τόσο, ώστε να μην το σκέπτονται" αφού αυτή την ώρα, υπάρχει μία ολόκληρη γενιά από νεαρούς χρήστες που δεν αντιλαμβάνονται την μουσική σαν κάτι το εμπορεύσιμο για το οποίο πρέπει να πληρώσουν". 

Περίπου επτά εκατομμύρια χρήστες στην Μεγάλη Βρετανία κατεβάζουν παρανόμως αρχεία (π.χ πορνογραφικό υλικό) από το Internet. Πιστεύεται ότι αυτού του τύπου οι παρανομίες κόστισαν στην Βρετανική Βιομηχανία Πορνογραφίας (BPI) περίπου 221 εκατομμύρια ευρώ μόνο για φέτος.


georgek

Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι

Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι υπάρχουν χρήστες που το παραδέχονται, χρήστες που δε το παραδέχονται, αλλά τελικώς όλοι κάνουν κανένα κατεβασματάκι και η μουσική βιομηχανία μόνο χαμένη δεν είναι από αυτό. Απλά ίσως να κερδίζουν λιγότερα.

Re4cTiV3

Εξάλλου οι καλλιτέχνες

Εξάλλου οι καλλιτέχνες περιμένουν να βγάλουν κάνα λεφτό απο τις συναυλίες και όχι απο τα CD..αυτή είναι η αποψή μου

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 836 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top