Έσπασε η κρυπτογράφηση των δεδομένων στο GSM δίκτυο
Για 21 και πλέον χρόνια, η μέθοδος κρυπτογράφησης που χρησιμοποιείται για τα GSM δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, είναι ένας 64bitος αλγόριθμος ονόματι A5/1.
Τον συγκεκριμένο αλγόριθμο κατάφερε να "σπάσει" ο Γερμανός μηχανικός Karsten Nohl με συνέπεια την πλήρη αποκρυπτογράφηση των δεδομένων που μεταφέρονταν εκείνη την ώρα απο ένα κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε το GSM δίκτυο.
Ο 28χρονος, λοιπόν, Nohl κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει τα δεδομένα απο ένα GSM δίκτυο, θέλοντας απλά να δείξει το πόσο ευάλωτοι είναι οι περίπου τρεισήμισι δισεκατομμύρια άνθρωποι που χρησιμοποιούν το GSM δίκτυο, παγκοσμίως.
Πλέον, η 64μπιτη κρυπτογράφηση θεωρείται παρωχημένη και πολύ εύκολα μπορεί κάποιος χάκερ να την "σπάσει". Στις μέρες μας, οι στάνταρ μέθοδοι κρυπτογράφησης χρειάζονται τουλάχιστον αλγορίθμους των 128bit.
Η GSM Association , η εταιρία που δημιούργησε το GSM δίκτυο, είχε αναβαθμίσει τον αλγόριθμο σε 128bit, απο A5/1 σε A5/3 αλλά δεν κατάφερε να τον ενσωματώσει στην αγορά.
Πλέον αρκετοί οργανισμοί και εταιρίες προστασίας δεδομένων κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου μιας και ευάλωτα προσωπικά δεδομένα είναι πλέον προσβάσιμα από επίδοξους χάκερ. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο πλήρες άρθρο.
Δείτε ακόμη...
- Η COSMOTE φέρνει στην Ελλάδα το πρώτο δίκτυο 4G (LTE)!
- "Επί τάπητος" το έργο των Οπτικών Ινών στο 2ο ετήσιο Συνέδριο Telecoms Strategies – FTTx 2009
- Η Nokia Siemens Networks παρουσιάζει επίδειξη κλήσης δεδομένων HSPA+ 112 Mbps
- Φαίνεται πως η ενσωμάτωση, για το ευρύ κοινό, του IPv6 πρωτοκόλλου αρχίζει να γίνεται σιγά-σιγά αισθήτη. Πάνω από το 25% των χρηστών που συνδέονται στο δίκτυο της Verizon (κυρίως μέσω LTE), σερφάρουν στο διαδίκτυο μέσω του IPv6.
Είσοδος
Συζητήσεις
- 1 of 554
- ››
Bits & Bytes
-
πριν 10 έτη 21 εβδομάδες
-
πριν 10 έτη 45 εβδομάδες
-
πριν 11 έτη 38 εβδομάδες
-
πριν 12 έτη 2 εβδομάδες
-
πριν 12 έτη 10 εβδομάδες
-
πριν 12 έτη 22 εβδομάδες
Noμίζω πως όλα σπάνε τελικά.
Noμίζω πως όλα σπάνε τελικά. Βάζεις πόρτες ασφαλείας, παράθυρα, δίκτυα, διπλές κλειδαριές και έρχεται ένας τρελαμένος ιδιοφυής χάκερ και σου το κάνει το σύστημα καλοκαιρινό.
Όλα κάποτε "σπάνε"...
Όλα κάποτε "σπάνε"...
Οτι κλειδωνει, καποια στιγμη
Οτι κλειδωνει, καποια στιγμη ξεκλειδωνει... ΠΑΝΤΑ!