Έσπασε η κρυπτογράφηση των δεδομένων στο GSM δίκτυο

Για 21 και πλέον χρόνια, η μέθοδος κρυπτογράφησης που χρησιμοποιείται για τα GSM δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, είναι ένας 64bitος αλγόριθμος ονόματι A5/1.
Τον συγκεκριμένο αλγόριθμο κατάφερε να "σπάσει" ο Γερμανός μηχανικός Karsten Nohl με συνέπεια την πλήρη αποκρυπτογράφηση των δεδομένων που μεταφέρονταν εκείνη την ώρα απο ένα κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε το GSM δίκτυο.

Ο 28χρονος, λοιπόν, Nohl κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει τα δεδομένα απο ένα GSM δίκτυο, θέλοντας απλά να δείξει το πόσο ευάλωτοι είναι οι περίπου τρεισήμισι δισεκατομμύρια άνθρωποι που χρησιμοποιούν το GSM δίκτυο, παγκοσμίως.

Πλέον, η 64μπιτη κρυπτογράφηση θεωρείται παρωχημένη και πολύ εύκολα μπορεί κάποιος χάκερ να την "σπάσει". Στις μέρες μας, οι στάνταρ μέθοδοι κρυπτογράφησης χρειάζονται τουλάχιστον αλγορίθμους των 128bit.

Η GSM Association , η εταιρία που δημιούργησε το GSM δίκτυο, είχε αναβαθμίσει τον αλγόριθμο σε 128bit, απο A5/1 σε A5/3 αλλά δεν κατάφερε να τον ενσωματώσει στην αγορά.

Πλέον αρκετοί οργανισμοί και εταιρίες προστασίας δεδομένων κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου μιας και ευάλωτα προσωπικά δεδομένα είναι πλέον προσβάσιμα από επίδοξους χάκερ. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο πλήρες άρθρο


eve

Noμίζω πως όλα σπάνε τελικά.

Noμίζω πως όλα σπάνε τελικά. Βάζεις πόρτες ασφαλείας, παράθυρα, δίκτυα, διπλές κλειδαριές και έρχεται ένας τρελαμένος ιδιοφυής χάκερ και σου το κάνει το σύστημα καλοκαιρινό.

voltmod

Όλα κάποτε "σπάνε"...

Όλα κάποτε "σπάνε"...

z3et

Οτι κλειδωνει, καποια στιγμη

Οτι κλειδωνει, καποια στιγμη ξεκλειδωνει... ΠΑΝΤΑ! Smile

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 157 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top