Νέα Pentax X90

Press News

Η νέα Pentax Χ90 κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά στη σχεδίαση και τεχνολογική εξέλιξη της υβριδικής τεχνολογίας των ψηφιακών μηχανών μεγάλου zoom σχεδίασης "Όλα σε Ένα!" προσφέροντας με την νέα Super Zoom ψηφιακή φωτογραφική μηχανή της αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά.

Mεταξύ των αναβαθμισμένων χαρακτηριστικών είναι η υπερ-ευρυγώνια κάλυψη zoom, η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και ένα ηλεκτρονικό οφθαλμοσκόπιο που εξασφαλίζει άνετη λήψη φωτογραφιών σε μία μεγάλη ποικιλία εξωτερικών συνθηκών και από φωτογράφους όλων των επιπέδων.

Κατ’ αρχήν ο φακός πολλαπλών εφαρμογών με οπτικό zoom 26x: Μέσα στο συμπαγές και ελαφρύ σώμα της η Ρentax Χ90 ενσωματώνει έναν ισχυρότατο φακό zoom με κάλυψη από υπερ-ευρυγώνιο 26mm ως ισχυτό τηλεφακό 676mm (αντιστοιχία φορμά 35mm).

Και για ακόμα πιο ισχυρή μεγέθυνση των μακρινών αντικειμένων, το Έξυπνο Zoom επεκτείνει την κάλυψη zoom ως 162,5x χωρίς συμβιβασμούς στην οπτική απόδοση του φακού zoom. Επιπλέον η λειτουργία Macro 1cm επιτρέπει στο χρήστη να καταγράψει δραματικές κοντινές λήψεις φέρνοντας το μικρόκοσμο μπροστά σας.

Όπως ακριβώς χρησιμοποιείτε μία παραδοσιακή SLR, ρυθμίστε χειροκίνητα την ταχύτητα του κλείστρου και το διάφραγμα, επιλέξτε την προτεραιότητα διαφράγματος ή κλείστρου, ή τη λειτουργία πλήρως αυτόματου προγράμματος. Αφήστε τα υπόλοιπα να τα φροντίσει ο συνδυασμός του αισθητήρα των 12,1 megapixels και του επεξεργαστή ανώτατης τεχνολογίας ώστε να καταγράψετε υψηλή ποιότητα εικόνας. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει το επιθυμητό τελείωμα της εικόνας του μεταξύ Φωτεινό, Φυσικό ή Μονοτονικό.

Τα πολυάριθμα τεχνικά χαρακτηριστικά της Ρentax Χ90 είναι σχεδιασμένα για ευχρηστία και άνεση, μετατρέποντας τη λειτουργία της μηχανής σε "παιχνιδάκι":

  • Αντικραδασμικό σύστημα Pentax SR, για την καταπολέμηση του κουνήματος της μηχανής. Ακριβώς όπως σε μία μηχανή SLR, ο αισθητήρας μετατοπίζεται για να αντισταθμίσει μία ακούσια κίνηση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ή όταν χρησιμοποιείται ο τηλεφακός, εκεί δηλαδή όπου οι μικρές ταχύτητες κλείστρου θα αποτύπωναν στην εικόνα την οποιαδήποτε ελαφρά μετακίνηση της μηχανής. Με τη βοήθεια ενός γυροσκοπικού αισθητήρα υψηλής απόδοσης εντοπίζει με ακρίβεια το μέγεθος του τραντάγματος της μηχανής και μετακινώντας αντίστοιχα με μεγάλη ταχύτητα τον αισθητήρα εικόνας CCD κάθετα και οριζόντια, εξασφαλίζει άριστη αντιστάθμιση του αποτελέσματος της κίνησης, αντίστοιχη με περίπου τρία βήματα του κλείστρου.
  • Επικουρικά, η αντικραδασμική λειτουργία Υψηλής Ευαισθησίας (Digital SR), αυτόματα ανεβάζει, ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού, την ευαισθησία ως και στα ISO 6400. Αυτό δίνει τη δυνατότητα εφαρμογής ταχύτερων ταχυτήτων κλείστρου, που σε συνδυασμό με το σύστημα σταθεροποίησης τύπου μετακίνησης CCD, συντελεί στην ελαχιστοποίηση των αποτελεσμάτων που προκαλεί το κούνημα της μηχανής ακόμα και σε τοποθεσίες με ιδιαίτερα χαμηλό φωτισμό όπως είναι σε συναυλίες ή κλειστά γήπεδα.
  • Εξοπλισμένη με μία ισχυρότατη μπαταρία η Ρentax Χ90 αυξάνει κατά 50% τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, πετυχαίνοντας την καταγραφή περίπου 255 εικόνων με μία μόνο φόρτιση.

  • Το ηλεκτρονικό οφθαλμοσκόπιο με προδιαγραφές 200.000 κουκκίδων, επιτρέπει άνετη σκόπευση απέναντι σε έντονο πίσω φωτισμό ή όταν ο χρήστης επιθυμεί ακόμα πιο σταθερό κράτημα της μηχανής. Ο μηχανισμός ρύθμισης διοπτρίας προσφέρει μία πιο καθαρή σκόπευση του θέματος και των ενδείξεων μέσα στο σκόπευτρο, ώστε να κάνει πιο άνετη τη λήψη.
  • Η ποιοτική κινηματογράφηση είναι πλέον γεγονός καθώς η ανάλυση των 1.280x720 pixels σε ρυθμό 30 καρέ το δευτερόλεπτο της Χ90 είναι αντίστοιχη της απαιτούμενης ποιότητας HD των μοντέρνων συσκευών τηλεόρασης. Επιπλέον, η δυνατότητα Movie SR ελαχιστοποιεί το ενοχλητικό κούνημα της μηχανής μέσω ενός εξειδικευμένου λογισμικού. Εξοπλισμένη με έναν ακροδέκτη micro HDMI, εξασφαλίζει την αναμετάδοση σε μία συσκευή TV εικόνας και ήχου video υψηλής ανάλυσης.
  • Δυνατότητα συνεχόμενης λήψης υψηλής ταχύτητας 11 εικόνων το δευτερόλεπτο ώστε να αποτυπώσετε για πάντα τη μία και μοναδική τέλεια στιγμή από μία ολόκληρη σειρά εικόνων. Σε συνδυασμό με τη λειτουργία Αυτόματης-Ανίχνευσης AF, που διατηρεί πάντα σωστά εστιασμένο ένα αντικείμενο που κινείται γρήγορα, θα αποτυπωθεί άριστα η μοναδική στιγμή χαράς ακόμα και από ένα δραστήριο παιδάκι
  • Η Αυτόματη Θεματική Λειτουργία Εικόνας, αναγνωρίζει με ακρίβεια επτά συνηθισμένες καταστάσεις του θέματος και ρυθμίζει αυτόματα τις καλύτερες παραμέτρους έκθεσης. Με συνολικά 20 λειτουργίες Σκηνής, παρέχονται περισσότερες επιλογές για διαφορετικές συνθήκες φωτογράφησης. Η λειτουργία αυτόματου macro, αλλάζει αυτόματα το εύρος εστίασης σε macro όταν πρόκειται για κοντινές λήψεις.
  • Η αναβαθμισμένη έκδοση της λειτουργίας Εντοπισμού Προσώπου ΑΕ & AF, εντοπίζει μέσα σε 0,03 δευτερόλεπτα στο πεδίο της εικόνας με ακρίβεια ως και 32 πρόσωπα και επιτρέπει στο φωτογράφο να τα καταγράψει με άριστη εστίαση και έκθεση, ακόμα και αν η λήψη γίνεται από διαγώνια θέση και ανεξάρτητα από τις πόζες. Προσφέρεται επίσης το Φίλτρο Σμίκρυνσης Προσώπου, το οποίο κάνει το πρόσωπο που φωτογραφίζεται να απεικονίζεται ελαφρώς μικρότερο για καλύτερη απόδοση των αναλογιών σε σχέση με το σώμα. Οι λειτουργίες Λήψη Χαμόγελου (αυτόματη λήψη μόλις χαμογελάσει το πρόσωπο στο οποίο σκοπεύετε) και Αναγνώριση Βλεφαρίσματος (προειδοποίηση όταν αυτός που φωτογραφήθηκε είχε κλειστά τα μάτια του) διευκολύνουν μία πραγματικά διασκεδαστική και επιτυχημένη φωτογράφηση!
  • Η μεγάλη φωτεινή οθόνη LCD 2,7” με 230.000 κουκκίδες, είναι τεχνολογίας AR (Επίστρωση Κατά της Αντανάκλασης) και προσφέρει άνετη σκόπευση και προβολή.
  • Μπορούν να επιλεγούν διαφορετικά φορμά εικόνας μεταξύ των 4:3, 3:2, 16:9 και 1:1.
  • Ρύθμιση Εύρους Δυναμικού για πρόληψη υπερ- ή υπο- εκφωτισμένων περιοχών.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.pentax.com.gr.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 42 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top