Η Gigabyte ανακοίνωσε το "κτηνώδες" GA-X58A-UD9

Η Gigabyte ανακοίνωσε την ναυαρχίδα της εταιρείας στην κατηγορία των motherboard που ολοκληρώνονται γύρω από το κορυφαίο chipset υποστήριξης της Intel για επεξεργαστές Core i7 σε συσκευασία LGA1366. Το νέο GIgabyte GA-X58A-UD9 ενσωματώνει το εκπληκτικό σύστημα τροφοδοσίας 24-phase Unlocked Power, υποστηρίζει 4-way Nvidia SLI και 4-way ATI CrossfireX ενώ επιπλέον προσφέρει την τεχνολογία "333 Onboard Acceleration" της εταιρείας.

Το νέο GA-X58A-UD9 επιτρέπει στον χρήστη να εγκαταστήσει έως τέσσερις κάρτες γραφικών στον υπολογιστή του ενώ χάρη στην τεχνολογία "333 Onboard Acceleration "οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν θύρες USB3.0, SATA 6.0Gbps, 3x USB3.0 power boost και On/Off charge όσο αφορά στις θύρες USB. 

Σύμφωνα με την εταιρεία, το σύστημα τροφοδοσίας της Gigabyte, Unlocked Power με τις 24 φάσεις επιτρέπει στους χρήστες να "ξεκλειδώσουν" την πραγματική ισχύ των επεξεργαστών Core i7 σε socket LGA1366 συμπεριλαμβανομένου του εξαπύρηνου Intel Core i7-980X Extreme Edition και να απολαμβάνουν υψηλές επιδόσεις στο overclocking με απόλυτη σταθερότητα. 

Το νέο Gigabyte GA-X58A-UD7 είναι το πρώτο motherboard με Dual Power Switching design όσο αφορά στον σχεδιασμό του συστήματος τροφοδοσίας. Όταν ενεργοποιηθεί η τεχνολογία τότε δύο σετ από 12 φάσεις λειτουργούν παράλληλα για να προσφέρουν απρόσκοπτη τροφοδοσία στον επεξεργαστή και στα διάφορα στοιχεία ενώ επιπλέον το ένα σετ φάσεων μπορεί να "απενεργοποιείται" όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο για να εξασφαλιστεί χαμηλότερη κατανάλωση και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Επιπλέον η τεχνολογία σχεδίασης του συστήματος τροφοδοσίας Gigabyte Unlocked Power ενσωματώνει το χαρακτηριστικό Auto-Failure Protection και έτσι, αν κάποια από τις φάσεις τροφοδοσίας δεν λειτουργεί σωστά ή έχει υποστεί βλάβη, το motherboard αυτόματα θα απενεργοποιήσει το σετ φάσεων που ανήκει και έτσι θα συνεχίσει να λειτουργεί με το άλλο σετ φάσεων, σε αντίθεση με άλλα ανταγωνιστικά προϊόντα που θα ήταν ανίκανα να εκκινήσουν και να λειτουργήσουν κανονικά.  Αν απαιτηθεί από τις συνθήκες φόρτου του επεξεργαστή και είναι απαραίτητη η λειτουργία περισσότερων φάσεων από 12 τότε το χαρακτηριστικό Gigabyte Dual Power Switching απενεργοποιείται και το σύνολο των φάσεων λειτουργεί (24-phase power design) κανονικά για να προσφέρει την μέγιστη τάση στον επεξεργαστή και στα άλλα υποσυστήματα. 

Το νέο Gigabyte GA-X58A-UD9 προσφέρει υποστήριξη στις τεχνολογίες multi-graphics 4-way Nvidia SLI (ενσωματώνει δύο Nvidia NF200 γέφυρες) και 4-way ATI CrossfireX και ενσωματώνει 7 x PCI Express2.0 x16 θύρες επέκτασης. Υποστηρίζει επίσης μνήμη τύπου DDR3-2200 (OC) σε διάταξη Triple-Channel μεγέθους έως 24GB.   

Όσο αφορά στο σύστημα ψύξης διαθέτει waterblock για την εγκατάσταση συσκευής υδρόψυξης αλλά και το σύστημα Hybrid Silent-Pipe 2.

Περισσότερα για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κορυφαίου XL-ATX motherboard της Gigabyte, GA-X58A-UD9 θα βρείτε εδώ και εδώ.


voltmod

Απίστευτο "κτήνος"...

Απίστευτο "κτήνος"...

Spoiler: Highlight to view
OMG, δηλαδή...

z3et

Μητρικη-υπερπαραγωγη

Μητρικη-υπερπαραγωγη λεμε...

Spoiler: Highlight to view
Τιμουλα ξερουμε? :P

voltmod

Προτεινόμενη λιανική τιμή

Προτεινόμενη λιανική τιμή στα...

Spoiler: Highlight to view
$649

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 46 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top