Το Kinect ενσωματώνεται σε φορητούς υπολογιστές με Windows 8

Η Microsoft σχεδιάζει να ενσωματώσει την τεχνολογία Kinect στους φορητούς υπολογιστές επόμενης γενιάς οι οποίοι θα είναι εξοπλισμένοι με το λειτουργικό σύστημα της εταιρείας Windows 8.

Η τεχνολογία Kinect, η οποία μπορεί να αναγνωρίζει χειρονομίες, κινήσεις σώματος και πρόσωπα, πρωτοεμφανίστηκε ως αξεσουάρ για το Xbox 360, αφού η εταιρεία το λάνσαρε ως τον επόμενης γενιάς τρόπο χειρισμού, για να ανταγωνιστεί τα χειριστήρια του Wii και του PlayStation 3. Η διαφορά είναι ότι το Kinect δεν είναι... χειριστήριο όμως, αλλά... ο χρήστης του Xbox 360 είναι το χειριστήριο! Η Microsoft πριν μερικές εβδομάδες ανακοίνωσε την έκδοση του Kinect για desktop υπολογιστές και έτσι θεωρούμε πως το αμέσως επόμενο βήμα ήταν να προσαρμοστεί και στα laptops.

Ο αισθητήρας Kinect ήδη βρίσκεται σε διάφορα πρωτότυπα laptop με την σειρά από αισθητήρες/ κάμερες να βρίσκεται στο πάνω μέρος της οθόνης - όπου επί φυσιολογικές συνθήκες βρίσκεται η κάμερα - και στο κάτω μέρος της οθόνης να υπάρχουν διάφορα LEDs.

Από την άποψη λειτουργικότητας, υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικοί τρόποι ελέγχου της κίνησης που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε ένα φορητό. Το gaming είναι η πιο προφανής εεφαρμογή, αλλά σε ένα φορητό υπολογιστή με Kinect, ο χρήστης θα μπορούσε επίσης να εναλλάσσεται μεταξύ των προγραμμάτων με ένα νεύμα του χεριού, ή θα μπορούσε με το σήκωμα ενός δάκτυλου να αυξομειώνει την ένταση του ήχου κ.α. Χάρη στο Kinect, άτομα με ειδικές ανάγκες θα μπορούσαν πολύ πιο εύκολα να αλλεηλεπιδρούν με τον υπολογιστή τους.

Η Microsoft όπως είναι φυσιολογικό δεν θα κατασκευάζει τα δικά της laptop, αλλά το πιο πιθανό είναι να αδειοδοτήσει την τεχνολογία Kinect σε κατασκευαστές υπολογιστών όπως κάνει και με τα Windows. Είναι σίγουρο, πως χάρη στο SDK, προγραμματιστές και εταιρείες θα δημιουργήσουν νέες εφαρμογές ή θα βελτιστοποιήσουν τις ήδη υπάρχουσες ώστε να λειτουργούν και με το Kinect.


voltmod

Δείχνει τέλεια φάση!

Δείχνει τέλεια φάση!

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 58 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top