Η Apple παρουσίασε το iOS 8

Κατά τη διάρκεια του WWDC14 (WorldWide Developers Conference), η Apple παρουσίασε τις νέες εκδόσεις των λειτουργικών της συστημάτων για φορητές συσκευές και Mac.

Έτσι, μαζί με το νέο λειτουργικό σύστημα OS X 10.10 ή αλλιώς OS X Yosemite, παρουσίασε και το iOS 8, το οποίο έρχεται βελτιωμένο σε πολλούς σημαντικούς τομείς.

Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά είναι η άψογη συνεργασία του νέου iOS 8 με το OS X Yosemite, χαρακτηριστικό που ενεργοποιείται και με τη χρήση του νέου iCloud Drive. Ας δούμε όμως ένα, ένα τα νέα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες. Καταρχήν στη νέα έκδοση του mobile λειτουργικού συστήματος της Apple, έχουμε επανασχεδιασμένο Κέντρο Ειδοποιήσεων (Notification Center), στο οποίο έχει δοθεί έμφαση στις διαδραστικές –interactive τις ονόμασε η Apple- ειδοποιήσεις. Μπορείτε να απαντήσετε απευθείας σε μία τέτοια ειδοποίηση από το κέντρο ειδοποιήσεων –π.χ σε κάποιο email ή μπορείτε να κάνετε Like σε μία ανάρτηση στο Facebook κ.ά- ενώ επιπλέον μπορείτε να απαντήσετε ακόμα και από την οθόνη κλειδώματος. Επίσης, τα Widgets έρχονται για πρώτη φορά στο κέντρο ειδοποιήσεων, επιτρέποντας στον χρήστη να βλέπει πληροφορίες για τον καιρό κ.ά.

Με διπλό tap στο κεντρικό πλήκτρο –Home Button- για να ενεργοποιήσετε τον task switcher, μπορείτε να έχετε πρόσβαση και στις πρόσφατες επαφές σας εκτός από τις πρόσφατες εφαρμογές. Έτσι, έχετε γρήγορη πρόσβαση στις επαφές που επικοινωνείτε περισσότερο. Πατώντας στο εικονίδιο κάθε επαφής, σας δίνονται επιλογές για τον τρόπο επικοινωνίας (κλήση, μήνυμα, FaceTime κ.ά). Σύμφωνα με την Apple, η εφαρμογή iMessage είναι η δημοφιλέστερη όλων, και επομένως η βελτίωση της ήταν απαραίτητη. Τώρα, οι χρήστες μπορούν on-the-fly, να αποστείλουν ένα μήνυμα ήχου ή κάποιο μήνυμα με video απευθείας στον συνομιλητή τους (Tap to Talk) ενώ επιπλέον μπορούν να διαμοιραστούν την τοποθεσία τους. Στο Group Messaging, υπάρχει δυνατότητα διαχείρισης των Threads πολύ εύκολα, με τη διαδικασία επίσης αφαίρεσης/ πρόσθεσης συμμετεχόντων στις συζητήσεις να αποτελεί απλή διαδικασία.

Η εφαρμογή Mail έχει επίσης βελτιωθεί σημαντικά, υποστηρίζοντας πολλές λειτουργίες μέσω χειρονομιών, για ακόμα μεγαλύτερη λειτουργικότητα και ευκολία. Με swipes μπορείτε να μετακινήστε από email σε email, να αντιγράφετε κείμενα κ.ά. Σημαντική προσθήκη, αφού μιλάμε για αντιγραφή κειμένου, είναι το πληκτρολόγιο QuickType, το οποίο ενσωματώνει τεχνολογία πρόβλεψης κειμένου και αποτελεί κάτι παρόμοιο με το Swiftkey. Οι αναζητήσεις στο Spotlight έχουν βελτιωθεί σημαντικά. Το Spotlight έχει εξελιγμένες δυνατότητες φέρνοντας αποτελέσματα που δεν προέρχονται μόνο από τοπικές αναζητήσεις αλλά και από διάφορες υπηρεσίες ή το Internet. Τα αποτελέσματα ποικίλουν, και έχουν σχέση ακόμα και με το που βρίσκεστε. Για παράδειγμα μπορεί να επιστρέψει αποτελέσματα από τη Wikipedia, από το iBook Store ή από εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει στο κινητό.

Ένα ολοκαίνουριο χαρακτηριστικό είναι το Health app, το οποίο συνεργάζεται με την υπηρεσία Healthkit της Apple, στην οποία έχουν πρόσβαση μόνο επαγγελματίες από το χώρο της υγείας (ιατροί κ.ά). Η υπηρεσία Healthkit συλλέγει δεδομένα από εφαρμογές τρίτων –όπως για παράδειγμα την εφαρμογή της Nike- τα οποία έχουν σχέση με την υγεία ή τη φυσική κατάσταση του χρήστη. Παράλληλα με την υπηρεσία Healthkit, η Apple παρουσίασε και το χαρακτηριστικό Family Sharing. Χάρη σε αυτό, οικογένειες με έως έξι μέλη μπορούν να απολαμβάνουν εφαρμογές και αγορές από το App Store παράλληλα –με ένα μοναδικό λογαριασμό χρήστη. Για λόγους ασφάλειας, όταν ένα μέλος της οικογένειας προσπαθήσει να αγοράσει μία εφαρμογή, εμφανίζεται ένα popup menu, για να του δοθεί εξουσιοδότηση –π.χ στη περίπτωση που είναι παιδί. Τα μέλη της οικογένειας μπορούν επιπλέον να μοιράζονται πέρα από εφαρμογές, φωτογραφίες, καταχωρίσεις στο ημερολόγιο ή στην ατζέντα, υπενθυμίσεις κ.ά. Όσο αφορά στις φωτογραφίες, χάρη στο iCloud Drive, συγχρονίζονται σε όλες τις συσκευές του χρήστη, είτε αυτές κάνουν χρήση του iOS, είτε του OS X ή ακόμα και PC με Windows. Το iCloud Drive προσφέρει 5GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου στο σύννεφο, ωστόσο υπάρχει και δυνατότητα συνδρομής (20GB προς $0.99 το μήνα, 200GB προς $3.99 το μήνα).

Η Siri έρχεται και αυτή βελτιωμένη, και ο χρήστης μπορεί να την ενεργοποιήσει χρησιμοποιώντας την φωνητική εντολή “Hey Siri’. H υπηρεσία της Apple ενσωματώνει τις δυνατότητες αναγνώρισης τραγουδιών του Shazam ενώ σας επιτρέπει να κάνετε αγορές μέσα από το iTunes χρησιμοποιώντας μόνο το φωνή σας. Η Apple πρόσθεσε 22 ακόμη γλώσσες υπαγόρευσης.

Μαζί με το ανανεωμένο σε δυνατότητες iOS 8, η Apple προχώρησε σε μερικές ακόμη σπουδαίες ανακοινώσεις όπως στο ότι “άνοιξε” το Touch ID σε εφαρμογές τρίτων, και επομένως περιμένουμε σύντομα πολλοί developers να το εκμεταλλευτούν για διάφορων τύπων αγορές κ.ά. Ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό του OS X Yosemite, είναι ότι μπορεί να αντιλαμβάνεται τη παρουσία του iPhone κοντά στον υπολογιστή, οπότε σε περίπτωση που δεν υπάρχει WiFi, μπορεί και ενεργοποιεί τη δυνατότητα Tethering. Επιπλέον μπορεί και χρησιμοποιεί το τηλέφωνο σας για φωνητικές κλήσεις και μηνύματα. Το χαρακτηριστικό ονομάζεται Handsoff.
Όσο αφορά στο Homekit, και τις λειτουργίες αυτοματισμού για το σπίτι, μαθαίνουμε ότι η εταιρεία θα συνεργαστεί με πολλές εταιρείες στο χώρο του οικιακού αυτοματισμού, ώστε οι συσκευές iOS, να μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα, όπως να ενεργοποιούν συναγερμούς, να αλλάζουν το φωτισμό στο σπίτι, να ελέγχουν θερμοστάτες κ.ά.

Το νέο mobile λειτουργικό σύστημα της Apple είναι διαθέσιμο για τις συσκευές iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPod Touch 5th Generation, iPad 2, iPad with Retina display, iPad Air, iPad mini και iPad mini με Retina Display.


Ετικέτες:

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Users

0 χρήστες and 48 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top